Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου

Παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την απόρριψη μπάζων

  • Πέμπτη, 22 Μαρτίου, 2018 - 13:59

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 16 Μάρτη προ ημερήσιας διάταξης θέσαμε το παρακάτω θέμα:
Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι καταγγελίες κατοίκων του νησιού μας για συγκέντρωση μπαζών σε διάφορα κτήματα που μειονεκτούν από την άποψη της θέας. Στη συνέχεια τα μπάζα στρώνονται ώστε να αλλάξει υψομετρικά η θέση αυτών των κτημάτων και επομένως η εμπορική τους αξία.
Με τον τρόπο αυτό όπως είναι φυσικό, μεταβάλλεται το ανάγλυφο των συγκεκριμένων περιοχών με αποτέλεσμα, να υποβαθμίζονται τα όμορα κτήματα και να δημιουργούνται προβλήματα στην απορροή των όμβριων υδάτων με ότι μπορεί αυτό να συνεπάγεται.
Η δημοτική αρχή και η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου δήλωσαν αναρμόδιοι, αναφέροντας ότι η εξέταση του περιεχομένου  αυτών των καταγγελιών είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας. Το ζήτημα δεν είναι μόνο τα κατασταλτικά μέτρα μετά από καταγγελίες, αλλά η προληπτική τακτική των αρμοδίων, ώστε να αποφεύγονται αυτού του είδους οι αυθαιρεσίες, η καταπάτηση των σχετικών νόμων και η υποβάθμιση του περιβάλλοντος.
 Αναμένουμε λοιπόν από την Περιφερειακή Ενότητα Πάρου- Αντιπάρου και την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας, να πάρουν τα σχετικά μέτρα ώστε να μη χρειάζεται η καταγγελία των πολιτών για να μεριμνούν για το αυτονόητο.