Δήμος Κέας

H Κέα κερδίζει τις εντυπώσεις στις τουριστικές εκθέσεις

  • Σάββατο, 24 Μαρτίου, 2018 - 12:37

Ο Δήμος Κέας πήρε μέρος με επιτυχία στη διεθνή έκθεση Τουρισμού BIT στο Μιλάνο. Η έκθεση, που αποτελεί μία από τις σημαντικότερες τουριστικές εκθέσεις παγκοσμίως, πραγματοποιήθηκε από τις 11 έως τις 13 Φεβρουαρίου 2018. Ο Δήμος Κέας συμμετείχε με δικό του περίπτερο στο ευρύτερο περίπτερο της Περιφέρειας. Το περίπτερο της Κέας, το οποίο στελέχωσε εθελοντικά η κυρία Ελένη Τάξερη, επαγγελματίας του νησιού μας, επισκέφθηκε πλήθος κόσμου, με την συντριπτική πλειοψηφία να είναι Ιταλοί.

Η εκπρόσωπός μας τους παρουσίασε την Κέα μέσα από βίντεο και έντυπο υλικό, το οποίο τους διανεμήθηκε. Οι περισσότεροι γνώριζαν ήδη τις Κυκλάδες. Εντυπωσιάστηκαν, όμως, με την εγγύτητα της Κέας στην Αττική, καθώς και με τη δυνατότητα παράκαμψης της Αθήνας και του λιμανιού του Πειραιά. Ιδιαίτερα ελκυστικές ήταν για αρκετούς οι εναλλακτικές δραστηριότητες που προσφέρει το νησί, όπως το δίκτυο μονοπατιών και η αρχαία πόλη της Καρθαίας, τα ναυάγια και οι καταδύσεις. Παράλληλα, ενημερώθηκαν ότι ιδανικοί μήνες για αυτές τις δραστηριότητες είναι -εκτός από τους καλοκαιρινούς μήνες- και ο Μάιος και ο Σεπτέμβριος. Οι επαγγελματίες επισκέπτες ήταν κυρίως δημοσιογράφοι, travel bloggers -οι οποίοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το νησί- και μερικοί τουριστικοί πράκτορες.

Τα οφέλη που προσφέρει η συγκεκριμένη έκθεση για τον τουρισμό μας είναι πολλά, κάτι που διαπιστώθηκε μετά και από την περσινή συμμετοχή μας. Στο Μιλάνο, η ΠΝΑΙ κατάφερε για μία ακόμη φορά να «μαγνητίζει» τα βλέμματα των εκπροσώπων της τουριστικής βιομηχανίας, έχοντας μαζί της νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, μεταξύ αυτών και την Κέα. “Τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας έχουν θετικό πρόσημο, είναι απτά και μετρήσιμα”, δήλωσε μεταξύ άλλων η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, Μαριέτα Παπαβασιλείου.

Σημειώνεται ότι η Διεθνής Έκθεση BIT για περισσότερα από 35 χρόνια, συγκεντρώνει σημαντικούς τουριστικούς φορείς, εμπειρογνώμονες του κλάδου και προσεκτικά επιλεγμένους αγοραστές απ’ όλο τον κόσμο. Φέτος, η ΒΙΤ παρουσίασε το πλήρως ανανεωμένο της πρόσωπο και φιλοξένησε περισσότερους από 1.500 Hosted Buyers από την Ιταλία και το εξωτερικό. Οι εταιρείες που συμμετείχαν ξεπέρασαν τις 2.000, ενώ παρευρέθηκαν περισσότεροι από 60.000 επαγγελματίες συνολικά.