Συμμετοχή του Δήμου Τήνου σε workshop στο Μιλάνο

  • Δευτέρα, 2 Απριλίου, 2018 - 13:24

Ο Δήμος Τήνου  συμμετείχε σε  B2B workshop με τίτλο "Luxury Greece" που πραγματοποιήθηκε  στις 27/3/2018 στο Μιλάνο της Ιταλίας προκειμένου να γίνει  στοχευμένη προβολή της  Τήνου στην αγορά της Ιταλίας και  προώθηση όλων των θεματικών του τουρισμού ιδιαίτερα  του εναλλακτικού τουρισμού,  της γαστρονομίας καθώς και της τέχνης και του πολιτισμού.

Αφορούσε δράση ενημέρωσης των επαγγελματιών του τουρισμού με σκοπό την προβολή και προώθηση του προορισμού στην Ιταλική αγορά και σε επιλεγμένες ομάδες κοινού με βάση, αφενός τα στοιχεία του τουριστικού προϊόντος της περιοχής και αφετέρου τη διείσδυση σε ειδικές ομάδες ενδιαφερόντων σύμφωνα με τις νέες τάσεις που διαμορφώνονται διεθνώς.

Η δράση αυτή άλλωστε ήταν συνέχεια προηγούμενης δράσης που είχε πραγματοποιήσει ο Δήμος Τήνου  με την Αντιδήμαρχο Τουρισμού Αναστασία Δεληγιάννη στις 17/5/2016 σε συνεργασία με το γραφείο του ΕΟΤ στο Μιλάνο.

Τον Δήμο εκπροσώπησε  η κ. Ελένη Γκιώνη η οποία ταξίδεψε στην Ιταλία αφιλοκερδώς και παρέδωσε στους παρευρισκόμενους υλικό προωθητικό της Τήνου που είχε σταλεί από το δήμο Τήνου αναφορικά και με την τουριστική μας καμπάνια «Τήνος η Μούσα του Αιγαίου». Για την πολυεπίπεδη προώθηση του νησιού, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οργανώθηκε  cocktail party, με καλεσμένους επιλεγμένους δημοσιογράφους και tour operators, με ειδίκευση σε θέματα πολιτισμού, δραστηριοτήτων, γαστρονομίας, γάμου/ταξιδιών μέλιτος και σε κοινά-οικογένειες, ζευγάρια.

 

Η δράση οργανώθηκε στην Calleria Vittorio Emmanouele  από την  κυρία Ελένη Σαρικώστα (viaggioxte.it) και αποτελεί  ένα παρακλάδι της συνεργασίας  του Δήμου  Τήνου με την εταιρεία THE STORY TAILORS  της κυρίας Μαρίας Τζάννου. Η συμμετοχή που ψηφίστηκε  ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Τήνου, αποτελεί εξέλιξη του πλάνου ενεργειών με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης από την ιταλική αγορά και έρχεται ως επιστέγασμα της συμμετοχής του Δήμου μας  στην τουριστική έκθεση ΒΙΤ  στο Μιλάνο. Ας μην ξεχνάμε ότι οι Ιταλοί επισκέπτες πέρυσι κατέκλεισαν το νησί και ιδιαίτερα ασχολήθηκαν με το surfing και τον εναλλακτικό τουρισμό.

Όπως αναφέρεται και στο τουριστικό πλάνο του Δήμου για το 2018, σε συνεργασία με τους φορείς του τουρισμού, αλλά και τους επιχειρηματίες, η  Τήνος επιχειρεί  «άνοιγμα» σε αγορές του εξωτερικού, με σκοπό την προσέλκυση επισκεπτών, με μεγαλύτερη κατά κεφαλήν τουριστική δαπάνη.

 

Στο workshop συμμετέχουν:

 

1.      AEGEAN AIRLINES,

2.      IONIAN ISLANDS  

3.     ELECTRA PALACE,

4.     CALCIDICA REGION ,

5.     SKIATHOS MUNICIPALITY,

6.     CEFALONIA – ITACA ASSOCIATION HOTELS ,

7.      ANATOLIA HOTELS ,

8.     ERMIA VILLAS & HOTELS,

9.     SKIATHOS PALACE,

10.   MEDITERRANEAN HOTELS,

11.    ATHENA PALLAS HOTELS,

12.   KARLITALIA TO,

13.   ASTYPALAIA MUNICIPALITY,

14.   TINOS MUNICIPLAITY,

15.   ELIVI HOTELS