Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Τουρισμού Επισιτισμού Ξενοδοχείων Σαντορίνης

Κάλεσμα ενόψει Πρωτομαγιάς: "Δε θα ματώνουμε στην ειρήνη τους"

  • Σάββατο, 21 Απριλίου, 2018 - 14:46

Μετά από 9 χρόνια καπιταλιστικής κρίσης, στην οποία ματώσαμε, τα κυβερνητικά επιτελεία ετοιμάζονται για τη φάση της καπιταλιστικής ανάπτυξης η οποία θα είναι το ίδιο οδυνηρή για τα λαϊκά στρώματα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μιλάει για έξοδο από τα μνημόνια και για «δίκαιη ανάπτυξη». Κανείς εργαζόμενος δεν πρέπει να έχει αυταπάτες για το ποιος θα είναι ο ωφελημένος από μια τέτοια ανάπτυξη! Άλλωστε ζούμε στο πετσί μας την ανάπτυξη του τουρισμού, το «τουριστικό θαύμα» που μεταφράζεται σε αύξηση των κερδών των λίγων από τη μια και σε μειώσεις μισθών, εξαντλητική εργασία χωρίς ρεπό, εργασιακές σχέσεις «λάστιχο», αύξηση των εργατικών ατυχημάτων, απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία… για τους πολλούς από την άλλη.

Δεν θα ματώνουμε στην ειρήνη τους, δεν θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους στον πόλεμό τους

Ταυτόχρονα με τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων, η κυβέρνηση προωθεί τα συμφέροντά τους και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Έχει αποδειχτεί το καλύτερο πλυντήριο για το ΝΑΤΟ. Όχι μόνο διατηρεί και αναβαθμίζει τη βάση της Σούδας, αλλά μέσα σε μόλις δύο χρόνια γέμισε την Ελλάδα αμερικάνικες νατοϊκές βάσεις, στην Αλεξανδρούπολη, στον Άραξο, την Ανδραβίδα, το Άκτιο, στην Λάρισα, στην Σύρο! Απαιτείται επαγρύπνηση από τον λαό. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γειτονικούς λαούς, με τον τούρκικο λαό και τους λαούς των Βαλκανίων.

Την ίδια ώρα μαίνεται για 7ο χρόνο ο πόλεμος στην Συρία, όπου οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις πολεμούν για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών με τον λαό της Συρίας να βρίσκεται στην δίνη της βαρβαρότητας. Εκατοντάδες χιλιάδες οι νεκροί, εκατομμύρια οι πρόσφυγες, γέμισε με πνιγμένους πρόσφυγες το Αιγαίο. Όλη η ανατολική Μεσόγειος έχει γίνει πεδίο πολεμικών ετοιμασιών. Η Τουρκία μπήκε στο Αφριν και απειλεί το Αιγαίο, ενώ η ελληνική κυβέρνηση καθησυχάζει τον λαό.

Σε αυτές τις συνθήκες τιμάμε την 1η του Μάη σηκώνοντας τείχος αντίστασης στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, κύμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες, απομονώνοντας τους εθνικιστές φασίστες σε κάθε χώρα.

Επιτακτική ανάγκη η ταξική οργάνωση των εργαζομένων

Μόνο ο οργανωμένος ταξικός αγώνας μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για δουλειά, ζωή με δικαιώματα με βάση την εποχή μας και τις ανάγκες μας. Η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Τουρισμού Επισιτισμού Ξενοδοχείων Σαντορίνης συμπορεύεται με τα σωματεία, τις ομοσπονδίες, τα εργατικά κέντρα, τους αγωνιστές συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και οργανώνουν την πάλη για όλα όσα αφορούν τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, την ίδια στιγμή που οι πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συνεχίζουν τον υπονομευτικό τους ρόλο. Στήριξαν χωρίς καν προσχήματα την κυβέρνηση για να περάσει τα μέτρα της τρίτης αξιολόγησης, ακόμα και τον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας!

Καλούμε όλα τα σωματεία του νησιού, όλους τους εργαζόμενους σε συνάντηση την Πέμπτη 26 Απρίλη και ώρα 7.00μ.μ στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΑΠΠΟΣ (κλειστό γυμναστήριο), για κινητοποίηση τη 1η Μάη διεκδικώντας την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας σ’ ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πόλεμο, προσφυγιά