Η ΚΕΠοΜ για τη στοχοποίηση της σημερινής διοίκησης του Κέντρου Υγείας Μυκόνου

"Οφείλουμε να υπερασπιστούμε την πρόεδρο Ντίνα Σαμψούνη"

  • Δευτέρα, 21 Μαΐου, 2018 - 18:43

Με έκπληξη διαβάζουμε ανακριβή δημοσιεύματα για το  Κέντρο Υγείας Μυκόνου. Δημοσιεύματα που παραποιούν σκόπιμα το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) για να εξυπηρετήσουν δικούς τους σκοτεινούς σκοπούς.

Στο θέμα τοποθετήθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης μέσω ανακοίνωσής του.

H έρευνα αφορά στα χρόνια από το 2009 και μετά, τότε που φαίνεται να εξαφανίστηκε το  ακτινολογικό μηχάνημα και που όταν αντικαταστάθηκε δεν λειτουργούσε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου. Τότε που  δεν υπήρχε ούτε πρόβλεψη για ύπαρξη γιατρού ακτινολόγου ούτε όμως υπήρχε πρόβλεψη επιδιόρθωσης των συνεχόμενων βλαβών του μηχανήματος, με αποτέλεσμα ο κόσμος να στρέφεται στα ιδιωτικά ακτινολογικά κέντρα. Όλα αυτά μέχρι το 2014.

Όλα τα παραπάνω καταγράφονται στο πόρισμα  και η δικαιοσύνη οφείλει να  διερευνήσει εάν έγιναν σκόπιμα και ποιοι ευθύνονται.

 

Το ερώτημα είναι γιατί να στοχοποιείται η σημερινή διοίκηση του Κέντρου υγείας για παλιές αμαρτίες.

ΑΙΣΘΗΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΕ ΧΡΟΝΙΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ

Σε όλους εμάς που παρακολουθούμε την πορεία του Κέντρου Υγείας με ειλικρινές ενδιαφέρον  είναι ξεκάθαρο ότι στο ΚΈΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΥΚΟΝΟΥ κάτι καλό συμβαίνει!

 

Αξιοσημείωτες αλλαγές παρατηρούνται και δίνονται λύσεις σε απροσπέλαστες  χρόνιες δυσκολίες  και ελλείψεις με αποτέλεσμα να έχει βελτιωθεί αισθητά η λειτουργία του και κατ’ επέκταση  η εξυπηρέτηση του κόσμου. 

Η επίσημη ενημέρωση που πήραμε τόσο από την διοίκηση του ΚΥ όσο και την 2η ΔΥΠΕ στην οποία ανήκει διοικητικά το ΚΥ Μυκόνου έχει ως εξής:

♦ Από το 2014 μέχρι σήμερα και σε καιρό κρίσης και μνημονίων,  καλύφθηκαν  μόνιμες θέσεις όπως:

• 1 θέση βοηθού μικροβιολόγου

• 2 θέσεις τεχνολόγων -χειριστών ακτινολογικού

• 1 θέση νοσηλευτικού προσωπικού

• 1 θέση διοικητικού προσωπικού

• 1 επικουρική θέση ορθοπεδικού( δεν είχαμε ορθοπεδικό από το 2009)

• 1 θέση γενικού χειρούργου

• 1 θέση καρδιολόγου ( δεν είχαμε από το 2007)

• 1 θέση ακτινολόγου γιατρού (για πρώτη  φορά από τη ίδρυση του ΚΥ)

• 1 θέση γενικού γιατρού

• 1 θέση οδοντιάτρου

♦ Δημιουργήθηκε νέα θέση Αγροτικού Γιατρού στην Άνω Μερά και λειτουργεί το αγροτικό  ιατρείο εκεί σχεδόν καθημερινά.

♦ Βρίσκεται σε διαδικασία κρίσης 1 θέση Μόνιμου Καρδιολόγου και

♦ Έχει προκηρυχθεί μόνιμη θέση για Παθολόγο και Γενικό Γιατρό.

♦ Τροποποιήθηκε ο Οργανισμός του Κέντρου Υγείας και προβλέπονται ακόμη τρεις θέσεις νοσηλευτών και ακόμη ένας χειριστής του Ακτινολογικού ενώ έχει γίνει εισήγηση για την δημιουργία ακόμη μιας μόνιμης θέσης  γιατρού ακτινολόγου και χειρούργου.

ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ κ.ΣΑΜΨΟΥΝΗ ΚΑΙ ΩΣ ΚΙΝΗΣΗ
ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Όλα αυτά δεν έγιναν από μόνα τους ούτε τυχαία. Κάποιος έστειλε έγγραφα, έτρεξε, άνοιξε κλειστές πόρτες, επέμεινε, εκμεταλλεύτηκε μεταρριθμίσεις και νέες προσλήψεις στην Υγεία, κυνήγησε ευκαιρίες.

Κάποιος παρακάλεσε για την εύρεση στέγης, σε μια εποχή που το στεγαστικό αποτελεί το μεγαλύτερο ίσως κοινωνικό ζήτημα στο νησί. Και αυτός δεν είναι άλλος από την πρόεδρο της διοικούσας κ. Ντίνα Σαμψούνη. 

Οφείλουμε να την υπερασπιστούμε!

Η θέση του προέδρου της διοικούσας είναι αμισθί και η καθημερινή παρουσία της  κ. Σαμψούνη  στο ΚΥ αποδεικνύει το ουσιαστικό και πραγματικό ενδιαφέρον της. Εργάζεται καθημερινά και αθόρυβα για το ΚΥ με φυσική παρουσία, όταν κάποιοι από τους προηγούμενους προέδρους δεν πατούσαν το πόδι τους!

Σκέφτεται και πράττει για το καλό της δημόσιας υγείας στο νησί την οποία υπερασπίζεται όσο λίγοι! Οι ενέργειες της δεν καθορίζονται από  κομματικές ταμπέλες όπως υποστηρίζουν διάφορα δημοσιεύματα και παρόλα αυτά κατηγορείται γι’ αυτό.

Φαίνεται λοιπόν ότι η θετική πορεία του Κέντρου Υγείας του νησιού  δυσαρεστεί κάποιους που δεν διστάζουν να σπιλώσουν ανθρώπους ακόμη και αν αυτοί αποδεδειγμένα εργάζονται ευσυνείδητα.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε να συνεχίσει η θετική αυτή πορεία του ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΜΥΚΟΝΟΥ  και με την τεράστια  αυταπάρνηση της διοίκησης, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού  να ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις τεράστιες ανάγκες της Μυκόνου με τους δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες, ανάγκες που απαιτούν την λειτουργία δημόσιου νοσοκομείου και  που τελικά αντιμετωπίζονται από μια μικρή δομή επιπέδου Κέντρου Υγείας.