Βουλευτές του ΚΚΕ

Ερώτηση στη Βουλή για την ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος στη Σαντορίνη

  • Τρίτη, 22 Μαΐου, 2018 - 09:28

Ερώτηση για την ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος στο Καμάρι Σαντορίνης κατέθεσαν στη Βουλή προς τους υπουργούς Παιδείας, Εσωτερικών και Οικονομικών κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος, Διαμάντω Μανωλάκου και Μανώλης Συντυχάκης.

Αναλυτικά αναφέρουν: «Το σχολικό συγκρότημα που στεγάζει τα Νηπιαγωγεία και το Δημοτικό Σχολείο της πρώην Κοινότητας Επισκοπής Γωνιάς (Καμαρίου) Θήρας έχει ανεγερθεί το 1958 μετά τους σεισμούς του Ιουλίου του 1956. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν τότε, νερό, άμμος και βότσαλο ήταν θαλάσσης με αποτέλεσμα ο οπλισμός (σίδερα) στις κολόνες και την οροφή να έχει τελείως καταστραφεί και η στατικότητα του κτιρίου να έχει μηδενιστεί. Με λίγα λόγια τα παιδιά στεγάζονται σε επικίνδυνες, ανεπαρκείς και ελάχιστες αίθουσες, λόγω και του συνεχώς αυξανόμενου αριθμού των μαθητών. Έχει επανειλημμένως καταγγελθεί η επικινδυνότητα των κτιρίων από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, των Εκπαιδευτικών, άλλων μαζικών φορέων και παρατάξεων, ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο έχει παραδεχτεί την επικινδυνότητα και το ακατάλληλο του κτιρίου.

Το ΚΚΕ έχει επισημάνει επανειλημμένα το πρόβλημα με ερωτήσεις στη Βουλή και έχει στηρίξει το χρόνιο αίτημα των κατοίκων και των μαζικών φορέων της περιοχής για την ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος. Ωστόσο, έως και σήμερα δεν έχει υπάρξει η οποιαδήποτε θετική εξέλιξη. Η ανέγερση νέου σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος που είναι αναγκαίο για την περιοχή, αποδεικνύεται πως δεν αποτελεί έργο προτεραιότητας για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία συνεχίζει την πολιτική υποχρηματοδότησης της Παιδείας, όπως όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, μεταφέροντας τις αρμοδιότητες του κράτους στην Τοπική Διοίκηση και δίνοντας ελάχιστα κονδύλια για ανέγερση σχολείων. Η Παιδεία γίνεται όλο και πιο ταξική και μετατρέπεται σε εμπόρευμα, που πληρώνει αδρά η λαϊκή οικογένεια.

Ερωτώνται οι κ. υπουργοί:

- Τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για να δοθεί επιτέλους άμεση λύση στο οξυμένο πρόβλημα της σχολικής στέγης των Νηπιαγωγείων και του Δημοτικού Σχολείου στο Καμάρι Σαντορίνης, με την ανέγερση νέου σύγχρονου και ασφαλούς σχολικού κτιρίου, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους, χωρίς ΣΔΙΤ, για την εξυπηρέτηση των εκπαιδευτικών αναγκών της περιοχής;

- Τι έχει γίνει με το αίτημα της εκ νέου παραχώρησης του οικοπέδου ΑΒΚ 310 του δημόσιου, που που εδώ και μια δεκαετία προορίζεται για τη ανέγερση σχολικού συγκροτήματος;».