Ανακοίνωση για τη λειτουργία γεώτρησης στην περιοχή του Κορθίου

  • Πέμπτη, 24 Μαΐου, 2018 - 16:26

Δεδομένης της φετινής ανομβρίας και στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για την ορθή χρήση του νερού στην Άνδρο ενόψει της θερινής περιόδου, η δημοτική ενότητα Κορθίουεξέδωσε ανακοίνωση για τους κατοίκους της περιοχής σχετικά με την έναρξη λειτουργίας γεώτρησης στο σημείο Στάση Αϊπατίων.

Για την αντιμετώπιση των αναγκών σε νερό των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των μελισσοκόμων, οι οποίοι το μεταφέρουν σε άνυδρες περιοχές με δεξαμενές φορητές, γνωστοποιείται ότι τέθηκε σε λειτουργία η γεώτρηση στο σημείο Στάση Αϊπατίων, Αγ. Θεόδωρος, επί της επαρχιακής οδού προς τον Όρμο Κορθίου.

Το νερό της γεώτρησης αυτής προσφέρεται αποκλειστικά και αυστηρά μόνο για γεωργική και κτηνοτροφική χρήση, ελεύθερα, από τον εκάστοτε ενδιαφερόμενο της περιοχής του Κορθίου, γυρίζοντας τον διακόπτη του πίνακα στη θέση ΟΝ. Έχοντας σε ετοιμότητα το υπάρχον λάστιχο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να γεμίσουν γρήγορα τη φορητή δεξαμενήτους για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες τους σε νερό.

Την ίδια ώρα, εφιστάται η προσοχή των ενδιαφερόμενων κατά τον εφοδιασμό, προκειμένου να αποφεύγεται η άσκοπη χρήση νερού. Επίσης, γνωστοποιείται ότι οι δημόσιες βρύσεςπου βρίσκονται πλησίον των οδών θα σφραγίσουν κατά τη θερινή περίοδο για την εξοικονόμηση του νερού στα δίκτυα των οικισμών.

Τέλος, να σημειωθεί ότι οι υδραυλικοί και οι ηλεκτρολόγοι του Δήμου Άνδρου πραγματοποιούν εργασίες συντήρησης στα δίκτυα ύδρευσης και βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων βλαβών.