Ο δήμος Σίφνου τιμά τον δρ. Φρίντριχ Χρίστοφ Βάγκνερ

  • Τετάρτη, 13 Ιουνίου, 2018 - 11:33

Πρόγραμμα τριήμερων εκδηλώσεων με την ευκαιρία της ανακήρυξης του δρ. Φρίντριχ Χρίστοφ Βάγκνερ (Dr. Friedrich Christof Wagner) σε επίτιμο δημότη Σίφνου ΤΕΤΆΡΤΗ 13 ΙΟΥΝΊΟΥ 2018, ΏΡΑ 20:30, ΣΤΗΝ ΑΥΛΉ ΤΟΥ ΑΓΊΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΥ (ΠΛΑΤΕΊΑ ΑΡΤΕΜΏΝΑ): 

 

 -Παρουσίαση του βιβλίου του Αντώνη Λούτση "ΧΩΜΑ, ΝΕΡΟ, ΦΩΤΙΑ", με θέμα την  ιστορία των αγγειοπλαστών του Αμαρουσίου,-παρουσίαση της μελέτης της Λυδίας Κοπτσοπούλου ΑΝΑΒΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΣΙΦΝΟΥ": μια ιστορική αναδρομή στην αγγειοπλαστική παράδοση του τόπου.

 ΠΈΜΠΤΗ 14 ΙΟΥΝΊΟΥ 2018, ΏΡΑ 20:30, ΣΤΗΝ ΑΥΛΉ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΆΣ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΎ: 

 -Ο Δήμος Σίφνου, ύστερα από πρόταση του Συλλόγου Επαγγελματιών και Εμπόρων της Σίφνου, ανακηρύσσει το δρ. Φρίντιχ Χρίστοφ Βάγκνερ σε επίτιμο δημότη Σίφνου, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού & εκτίμησης στην προσωπικότητα του καθηγητή, αλλά και ως συμβολική έκφραση ευχαριστιών για την πολύτιμη προσφορά του στο νησί μας.  Στην εκδήλωση συμμετέχει χορευτική ομάδα του Π.Σ.Σ. και σιφναίικο τακίμι - Θα ακολουθήσει κέρασμα.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 15 ΙΟΥΝΊΟΥ 2018, ΏΡΑ 19:00, ΣΤΟ ΓΥΜΝΆΣΙΟ (ΑΡΆΔΕΣ:  -"H ΚΕΡΑΜΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΣΙΦΝΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΥΚΗΝΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ": Διάλεξη του αρχαιολόγου Γιάννη Ζόγκου,υποψήφιου διδάκτορα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και μέλους του Διακρατικού Επιστημονικού Προγράμματος "Siphnos and beyond", -συνάντηση της ομάδας των Γερμανών καθηγητών με την εκπαιδευτική κοινότητα της Σίφνου για σχεδιασμό εκπαιδευτικών δράσεων.

 ΟΙ ΕΚΔΗΛΏΣΕΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΏΝΟΝΤΑΙ ΑΠΌ ΚΟΙΝΟΎ ΑΠΌ ΤΟ ΔΉΜΟ ΣΊΦΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟ

ΣΎΛΛΟΓΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΏΝ & ΕΜΠΌΡΩΝ ΤΗΣ ΣΊΦΝΟΥ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΎΤΙΜΗ ΥΠΟΣΤΉΡΙΞΗ ΤΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΎ ΣΥΛΛΌΓΟΥ ΣΊΦΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΊΟΥ ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΏΝ

ΤΗΣ ΣΊΦΝΟΥ.