Κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Κέα

  • Κυριακή, 17 Ιουνίου, 2018 - 10:17

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε εχτές το βράδυ, Παρασκευή 15 Ιουνίου στην Κέα, κατά τις 22.00 έως τη 01.00, στην περιοχή της Σταυρωτής, κοντά στο λιμάνι της Κορησσίας. Το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κέας για μία ακόμη φορά με φιλότιμο και γενναιότητα κατέβαλε μία καλά οργανωμένη προσπάθεια. Το σημείο ήταν δύσβατο και στην περιοχή υπήρχαν διάσπαρτες κατοικίες.

Δεκαπέντε (15) εκπαιδευμένοι εθελοντές πυροσβέστες και ένας (1) μόνιμος, εξοπλισμένοι με όλα τα μέσα που προϋποθέτει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, τα τρία (3) διαθέσιμα πυροσβεστικά οχήματα, ένα (1) βυτιοφόρο του Δήμου Κέας και ένα (1) ακόμα βυτιοφόρο ιδιωτικής χρήσης, έδωσαν τέλος στην αγωνία κατοίκων και επισκεπτών. Κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς απειλήθηκαν λίγα σπίτια. Ζητήθηκε στους ενοίκους τους να τα εγκαταλείψουν για να μην κινδυνεύσουν, όμως δεν προκλήθηκαν τελικά ζημιές.

Τα αίτια θα διερευνηθούν. Γεγονός είναι, όμως, ότι τέτοια περιστατικά δεν δικαιολογούνται, ειδικά αυτήν την περίοδο, είτε οφείλονται σε αμέλεια είτε σε οποιαδήποτε άλλη αιτία.

Συγχαρητήρια στο Πυροσβεστικό μας Κλιμάκιο. Οι πυροσβέστες αντιμετώπισαν άμεσα και με γενναιότητα το περιστατικό με άριστη οργάνωση και αξιοποιώντας την άρτια εκπαίδευση τους.