Η π. Έπαρχος Θήρας Θ. Λειβαδάρου δημοσιοποιεί τα έγγραφα που επιβεβαιώνουν την απραξία της Περιφερειακής Αρχής

Βολές της π. Επάρχου Θήρας στην Περιφερειακή Αρχή

Τα έγγραφα που πιστοποιούν την συνεχή αλληλογραφία της πρώην Επάρχου Θήρας, Θεώνης Λειβαδάρου με τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, έδωσε η ίδια στη δημοσιότητα, κατόπιν της σχετικής δημόσιας δέσμευσης της.

Η δημοσιοποίηση των εγγράφων συνοδεύεται από δήλωση της κ. Λειβαδάρου σχετικά με τον τρόπο άσκησης της διοίκησης εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής, φωτογραφίζοντας με τα πλέον μελανά χρώματα τις πρακτικές που ακολουθούνται, με εξυπηρετήσεις συμφερόντων και παλαιοκομματική λογική.

«Απραξία και συμμαχίες με τοπικά συμφέροντα»

Όπως συγκεκριμένα αναφέρει στη δήλωση της η κ. Λειβαδάρου:

«Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες.
Συνεπής πάντα στα όσα έχω δηλώσει, δημοσιοποιώ σήμερα τα έγγραφα που επικαλέστηκα κατά την διάρκεια της πρόσφατης συνέντευξής μου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Όντως είναι αιτήματα διατυπωμένα με αυστηρό ύφος όπως είπε και ο κ. Λεονταρίτης προς την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.
Διεκδικούσα και θα διεκδικώ πάντα για τα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας, όσο κι αν αυτό ενοχλεί την παρέα που κατάργησε μετά από διαβουλεύσεις σε σκοτεινά δωμάτια τον μοναδικό εκπρόσωπο των νησιών στην Περιφέρεια.
Αυτή την παρέα που θεωρούσε πάντα κακό σπυρί, στο σώμα του παλαιοκομματικού και απολιθωμένου συστήματος που χρόνια τώρα ταλαιπωρεί τους πολίτες ταυτισμένο με συμφέροντα, μια νεαρή εκπρόσωπο της Σαντορίνης που διεκδικούσε τα καλύτερα για το τόπο της.
Θα είμαι πάντα απέναντι σε αυτούς που άλλαζαν την κυκλοφορία των οχημάτων δημιουργώντας κόμβους που δυσκόλευαν τη ζωή των κατοίκων για να στηρίξουν τοπικά συμφέροντα.
Αυτούς που νομίζουν πως με την απραξία τους και χάρις στις συμμαχίες τους με τοπικά συμφέροντα θα καταφέρουν να διαιωνίσουν την κυριαρχία τους.
Αυτούς που μέσα σε μια νύχτα κατάργησαν την εκλεγμένη Έπαρχο, δώρησαν το Επαρχείο, στους φίλους τους.
Θα είμαι εδώ, απέναντί τους, να διεκδικώ για το τόπο μου, για την νεολαία μας, για τα παιδιά μας.
Όσο κι αν ενοχλεί, τους διαβεβαιώνω πως δεν θα κρυφτώ σε κανένα καβούκι όπως προσπάθησαν να μεθοδεύσουν, αλλά θα με βρίσκουν πάντα όρθια να λογοδοτώ μόνο σε αυτούς που με έστειλαν να τους εκπροσωπήσω και να παλεύω ακόμα και μόνη, με τα άνομα συμφέροντα που τους στηρίζουν.

Καλώ τους νέους και τις νέες του νησιού αλλά και κάθε πολίτη που αγαπά το τόπο μας να σταθούν απέναντι στο κατεστημένο που καταστρέφει μέρα με τη μέρα το τόπο μας.
Άλλωστε τελειώνει  ο χρόνος τους, πλησιάζουν Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές».

Έγγραφη επιβεβαίωση απραξίας

Όσον αφορά στα έγγραφα, που η πρώην Έπαρχος Θήρας έδωσε στη δημοσιότητα, αυτά αφορούν σε συνεχή και επαναλαμβανόμενα αιτήματα προς τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, ως πολιτικό της προϊστάμενο, τον Περιφερειάρη, αλλά και προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, σχετικά με θέματα που αφορούν είτε την ελλιπή στελέχωση των υπηρεσιών του Επαρχείου Θήρας, είτε σε άμεσες παρεμβάσεις σχετικά τόσο με το μεγάλο έργο της Σαντορίνης, το δρόμο Αεροδρομίου-Οίας, όσο και με το οδικό επαρχιακό δίκτυο, τον ελλιπή φωτισμό, τα έργα οδοποιίας κ.λ.π.

Αιτήματα και επισημάνσεις, τα οποία βάσει των ημερομηνιών προγενέστερων χρόνων και της σημερινής δεδομένης κατάστασης, επιβεβαιώνεται ότι αγνοήθηκαν, καθώς τα σχετικά ζητούμενα υπολείπονται εφαρμόσιμων λύσεων.

Ειδικά σε ότι αφορά την ελλιπή στελέχωση των υπηρεσιών του Επαρχείου Θήρας, αναφέρεται σε έγγραφο της κ. Λειβαδάρου ότι «…πρέπει να παρθούν δραστικές και ουσιαστικές λύσεις αφού καθίσταται προφανής η ανάγκη της επίσπευσης πρόσληψης επαρκούς προσωπικού, προκειμένου να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες για την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών μας», συγκεκριμένα ζητώντας να τεθούν 13 θέσεις στον προγραμματισμό προσλήψεων τακτικού προσωπικού της Περιφέρειας.

Επίσης για τον ηλεκτροφωτισμό του οδικού επαρχιακού δικτύου της Σαντορίνης, όπως και του δρόμου του λιμανιού του Αθηνιού, όταν σε μήκος χιλιομέτρων παρατηρείται πλήρης απουσία οδικού ηλεκτροφωτισμού στον δρόμο Φηρών-Οίας και Φηρών-Περίσσας,  που αντί άλλης ολοκληρωμένης παρέμβασης ζητήθηκε από την Περιφερειακή Αρχή να γίνει μόνο η καταμέτρηση των στύλων της ΔΕΗ για αντικατάσταση των λαμπτήρων με led.

Ανάλογης αντιμετώπισης αδράνειας και αδιαφορίας έτυχε και η αναγκαιότητα επισκευής του κτιρίου στο οποίο στεγάζονται οι υπηρεσίες του Επαρχείου Θήρας, υποχρεώνοντας σε κατάθεση προς τον Περιφερειάρχη εξώδικης καταγγελίας τον ιδιοκτήτη του κτιρίου.

Χαρακτηριστική η αναφορά στο σχετικό έγγραφο της Επάρχου, η οποία ενώ με σχετικό έγγραφο είχαν επισημανθεί οι λόγοι που επιβάλλουν την άμεση επισκευή του Επαρχείου Θήρας, «εντούτοις μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία σχετική απάντηση ούτε διαπιστώσαμε να γίνεται κάποια ενέργεια για την επίλυση ενός τόσο σοβαρού θέματος».

Η αναγκαιότητα συντήρησης του οδικού δικτύου της Σαντορίνης, με υποχρέωση κατάτμησης κατά το ήμισυ, του συνολικού κόστους του έργου, παρά του ότι το νησί υποδέχεται εκατομμύρια επισκεπτών, ως κύριος τουριστικός προορισμός της χώρας.

Το μεγάλο έργο του δρόμου Αεροδρομίου-Οίας, με αλλεπάλληλα έγγραφα εκ μέρους της πρώην Επάρχου, σχετικά με τη μη περαίωση του και τις συνεχείς παρατάσεις, για τον ηλεκτροφωτισμό του, για την αποκατάσταση των διασταυρώσεων του δρόμου, καθώς παρατηρήθηκε αδυναμία σύνδεσης τμημάτων του αποκλείοντας τη διέλευση σε παρακείμενες περιοχές, όπως και για την μη καταβολή οφειλόμενων σε απασχολούμενους στο έργο τοπικούς εργολάβους.

Εκτός των θεμάτων της Σαντορίνης, η αλληλογραφία της κ. Λειβαδάρου αφορούσε στο σύνολο των νησιών του Επαρχείου, σχετικά με, καίρια για τις τοπικές κοινωνίες, έργα και παρεμβάσεις.

Συγκεκριμένα, για την δαπάνη εκπόνησης της μελέτης για τον βιολογικό της Φολεγάνδρου και την ένταξη του έργου, για την αποκατάσταση καθιζήσεων και τις διαγραμμίσεις του οδικού επαρχιακού δικτύου της Ίου, τις εντάξεις των έργων επέκτασης προβλήτας λιμανιού Σικίνου, οδικές ασφαλτοστρώσεις στη Φολέγανδρο,