Ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής

Ο Δήμος Νάξου για τα εγκαίνια της ηλεκτρικής διασύνδεσης

  • Πέμπτη, 5 Ιουλίου, 2018 - 16:38

Τα εγκαίνια της ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων, που έγιναν για πρώτη φορά στη Σύρο, πραγματοποιήθηκαν εν συνεχεία στη Μύκονο, στις 4 Αυγούστου, παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη και του Περιφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Χατζημάρκου. Στην τελετή των εγκαινίων του έργου που συνδέει τις Κυκλάδες με το ηπειρωτικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης. 
Πρόκειται για ένα έργο πνοής που ξεκίνησε πριν 15 περίπου χρόνια και εντός του 2019 αναμένεται να ολοκληρωθεί η διασύνδεση της Νάξου με τη Μύκονο. Με τη διασύνδεση αυτή τα νησιά μας θα αποκτήσουν περιβαλλοντικά οφέλη, ενώ συγχρόνως θα βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των νησιωτών, οι οποίοι μέχρι τώρα ταλαιπωρούνταν με συχνές διακοπές ρεύματος.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των εργασιών, το οποίο ανακοινώθηκε στη Μύκονο, το έργο της διασύνδεσης της Νάξου με τη Μύκονο αναμένεται να ξεκινήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2019. Με την ολοκλήρωσή του εγκαινιάζεται μια νέα εποχή για τις Κυκλάδες, καθώς ο τόπος και όλοι οι νησιώτες θα απολαμβάνουν πλέον τα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη της διασύνδεσης.