Ξηλώνονται... οι παράνομες διαφημιστικές πινακίδες

Την άμεση συνδρομή των Δήμων Αστυπάλαιας, Μυκόνου, Πάτμου και Κέας, ζήτησε με έγγραφό της η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, για την άμεση αποξήλωση των καταγεγραμμένων, παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, στο οδικό δίκτυο των τεσσάρων νησιών.

 

Με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, η Γενική Γραμματεία ΑΔΑ είναι αρμόδια για την αφαίρεση των πινακίδων, οι οποίες παρανόμως έχουν τοποθετηθεί στο Επαρχιακό και Εθνικό οδικό δίκτυο των δύο νησιών, με τη συνδρομή, όμως, των τεχνικών υπηρεσιών των Δήμων, οι οποίοι διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό. Συγκεκριμένα, η κα Χριστιάνα Καλογήρου, ζητά τεχνική υποστήριξη με επιβλέποντες μηχανικούς, εργάτες, φορτηγά και εξοπλισμό προκειμένου να αφαιρεθούν οι αυθαίρετες διαφημιστικές πινακίδες που έχουν καταγραφεί στις εκθέσεις αυτοψίας από την ορισθείσες Επιτροπές, κατά μήκος του οδικού δικτύου των νησιών.

Σύμφωνα με τις εκθέσεις έχουν καταγραφεί, στην Αστυπάλαια 28 αυθαίρετες διαφημιστικές πινακίδες, στη Μύκονο 200, στην Πάτμο 23 και στην Κέα 36.

Μόλις διατεθεί από τους Δήμους , η απαραίτητη τεχνική υποστήριξη, η Γενική Γραμματέας ΑΔΑ, θα εκδώσει απόφαση με την οποία θα καθορίζονται επακριβώς το χρονοδιάγραμμα και οι διαδικασίες αποξήλωσης , καθώς και οι Διοικητικές Κυρώσεις. Πρώτη προτεραιότητα θα αποτελέσει η αποξήλωση των πινακίδων που έχουν χαρακτηριστεί ως ρύποι.

Η κα Καλογήρου επεσήμανε την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να ολοκληρωθεί η αποξήλωση, προκειμένου να αποφευχθούν τα τροχαία ατυχήματα και να σωθούν ανθρώπινες ζωές.