Πρόγραμμα κατάρτισης ενηλίκων στην Κίμωλο

Διήμερο πρόγραμμα κατάρτισης για ανέργους, εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους για την τυποποίηση αγροτικών νησιωτικών προϊόντων, στο πλαίσιο των διεθνών τάσεων στη γαστρονομία και τον τουρισμό, θα πραγματοποιηθεί στην Κίμωλο στις 1 και 2 Οκτωβρίου 2013.

Τα σεμινάρια διοργανώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων, σε συνεργασία με το Κ.Ε.Κ. Γεννηματάς Α.Ε. και εκπαιδεύτρια την Χριστίνα Ευθυμιάτου-Καρυστιναίου.

Η πρώτη ημέρα του προγράμματος θα έχει ως κεντρικό θέμα την ταξινόμηση αγροτικών προϊόντων σε σχέση με την τοπική, περιφερειακή, εθνική και διεθνή αγορά και το Καλάθι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Οι καταρτιζόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για την “Παλέτα των Κυκλαδίτικων Τυριών” του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, το Ελληνικό πρωινό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας και τη Βιολογική παραγωγή και τυποποίηση - Ολοκληρωμένη παραγωγή. Τέλος, θα γίνει αναφορά στα Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ, ΠΓΕ, Παραδοσιακά, Νησιωτικά, κλπ) _Σήμανση, καθώς και στην Κοινωνική Οικονομία και Επιχειρηματικότητα στον τομέα της τυποποίησης.

Τη δεύτερη ημέρα, θα συζητηθούν οι Τεχνολογικές δυνατότητες και εξελίξεις στην τυποποίηση αγροτικών προϊόντων. Θα αναπτυχθούν θέματα γύρω από τη Συντήρηση – Συσκευασία τροφίμων (Μέθοδοι & τεχνικές συντήρησης, ενεργές – έξυπνες συσκευασίες), την Ασφάλεια τροφίμων (Κίνδυνοι, Πρόσθετα τροφίμων, Ευρωπαϊκή νομοθεσία, τα Πρότυπα ποιότητας ISO22000:05/HACCP, ISO9001:08, ISO14001:04), καθώς και οι Αρχές /πιστοποίηση πράσινης μεταποιητικής δραστηριότητας.

Για πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στοστο τηλέφωνο 2281083659