Ολοκληρώθηκε η διεθνής τουριστική έκθεση INWETEX

Τα νησιά της Ρόδου, της Σαντορίνης, της Κω, της Μήλου και της Άνδρου συμμετείχαν στη διεθνή τουριστική έκθεση INWETEX στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, που ολοκληρώθηκε το Σάββατο 12 Οκτωβρίου.

Τη διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου εκπροσώπησε το στέλεχος του τμήματος Τουρισμού Κυκλάδων, Δημήτρης Πασχαλίδης όπου ήταν και υπεύθυνος για τα περίπτερα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.

Οι εκπρόσωποι των νησιών είχαν συναντήσεις με τουριστικούς επαγγελματίες της Ρωσίας, ανταλλάσσοντας απόψεις για τις νέες προοπτικές όσον αφορά στην ολοένα και αυξανόμενη τουριστική ροή των Ρώσων επισκεπτών στους προορισμούς του Νοτίου Αιγαίου.

Σε συνδυασμό με την καθιερωμένη συμμετοχή της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στην έκθεση MITT της Μόσχας κάθε χρόνο, η συγκεκριμένη έκθεση, στοχεύει στην εδραίωση της προβολής των σχετικά “άγνωστων” ακόμα, για τη Ρωσική αγορά νησιών.

Σύμφωνα με δηλώσεις της αρμόδιας Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Ελευθερίας Φτακλάκη “η συμμετοχή της Περιφέρειας στην εν λόγω έκθεση ήταν μια ακόμη απόδειξη της επιτακτικής πολιτικής, όσον αφορά στην προβολή των νησιών”. Καταλήγοντας, πρόσθεσε “ευελπιστούμε να αδράξουμε μέσα από αυτή το μέγιστο δυνατό των ωφελειών που προκύπτουν τόσο για τους τουριστικούς επαγγελματίες των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων, όσο και για το σύνολο της κοινωνίας των νησιών του Νοτίου Αιγαίου”.