Συνέντευξη Τύπου του Μπενέτου Σπύρου για την υποψηφιότητά του

"Νησιωτική ανατροπή"

Την υποψηφιότητά του στις επερχόμενες εκλογές της Αυτοδιοίκησης για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ανακοίνωσε επίσημα ο δήμαρχος Λειψών, Μπενέτος Σπύρου σήμερα το μεσημέρι στη Σύρο.

Μεγάλο στοίχημα αλλά και στόχος για τον συνδυασμό του "Νησιωτική Ανατροπή" όπως διευκρίνισε, αποτελεί η θέση να μπορέσουν να αναπτυχθούν και να μείνουν εν ζωή τα νησιά "365 ημέρες το χρόνο" και όχι μόνο δύο ή τρεις μήνες. Ο κ. Σπύρου επεσήμανε ότι δεν υπάρχει περιθώριο για διλήμματα καθώς το ερώτημα είναι ένα και μόνο. "Υπάρχει ανισότητα ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης της νησιωτικής περιοχής από την ηπειρωτική;".

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης για το Νότιο Αιγαίο, πραγματοποίησε αναφορά σε όλους τους τομείς (Υγεία, Παιδεία, Ακτοπλοΐα) που έχουν πληγεί σημαντικά από την ασκούμενη πολιτική, τονίζοντας ωστόσο πως υπάρχει λύση στα προβλήματα και αυτή αφορά στο να κατονομάσουμε το πρόβλημα αλλά και εκείνους που έχουν εμπράκτως καταθέσει προτάσεις για την συνταγματικά κατοχυρωμένη νησιωτικότητα, επιχειρώντας την ανατροπή.

Τέλος, ο ίδιος δεσμεύθηκε ότι θα διεκδικήσει την αποκέντρωση ώστε να μπορούν οι νησιώτες να έχουν καθοριστικό λόγο για το μέλλον τους.

Πρόκειται άμεσα να ακολουθήσει σχετικό βίντεο και αναλυτικό άρθρο στην αυριανή έκδοση της "Κοινής Γνωμης".