Νέες βολές του Χαράλαμπου Κόκκινου κατά της περιφερειακής αρχής

"Βαφτίζουν την οπισθοδρόμηση σε ανάπτυξη"

“Εκτίθεται και πάλι η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου” τονίζει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου και υποψήφιος χωρικός αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου του Περιφερειακού Συνδυασμού του Γ. Χατζημάρκου “Μπροστά στο Ν. Αιγαίο”, Χαράλαμπος Κόκκινος.

Με νέα επιστολή του, ο κ. Κόκκινος επισημαίνει:
“Τις τελευταίες ημέρες τα στελέχη της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου, μέσω κάποιων Μ.Μ.Ε., επιδιώκουν να εμφανίσουν στους κατοίκους της περιοχής μας ότι τα τελευταία χρόνια υπήρξε «σημαντικό» έργο στην περιοχή μας. Αντιλαμβάνομαι την απελπισμένη προσπάθειά τους που γίνεται μεγαλύτερη λόγω και των αρνητικών δημοσκοπικών στοιχείων  που τους αφορά ενόψει μάλιστα και των Αυτοδιοικητικών εκλογών.

Δυστυχώς για αυτούς εκτίθενται και πάλι. Δεν συντελέστηκε στην περιοχή μας κανένα μεγάλο σε προϋπολογισμό και σημαντικό έργο τα τελευταία τρεισήμισι (3,5) χρόνια. Τα ελάχιστα έργα που έγιναν ήταν ασύνδετα με την ισόρροπη ανάπτυξη που απαιτεί η περιοχή. Η ανεργία ακολούθησε αυξητικούς ρυθμούς αντί να περιοριστεί, εφόσον υπήρχαν «εργοτάξια», όπως αυτοί ισχυρίζονται. Βασικοί τομείς όπως η στήριξη της επιχειρηματικότητας και ο πρωτογενής τομέας ενισχύθηκαν «θεωρητικά» και όχι «πρακτικά» από την Περιφερειακή Αρχή. Οι ενημερωτικές «ημερίδες» και οι συσκέψεις δεν επαρκούν ώστε να έρθει το επιθυμητό από την κοινωνία αποτέλεσμα.

Παρακολουθήσαμε, επίσης, ότι λίγες ημέρες πριν τις Περιφερειακές εκλογές ο κ. Μαχαιρίδη, μαζί με τον ΠΑΣΟΚΙΚΟ του σύντροφος κ. Χρυσοχοΐδη, συνυπέγραψαν πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής του φράγματος Γαδουρά και του οποίου επί δυο χρόνια οι εργασίες είχαν διακοπεί. Μάλιστα λάβαμε την βαρύγδουπη υπόσχεση ότι από τον Ιούνιο του 2014 δηλαδή μετά τις Αυτοδιοικητικές εκλογές… θα ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία του έργου! Πολλά τα ερωτήματα τα οποία μένουν αναπάντητα. Το έργο έπρεπε να έχει τελειώσει το 2010. Τέσσερα (4) χρόνια μετά οι ίδιοι άνθρωποι φωτογραφίζονται δίνουν νέες υποσχέσεις και μεταθέτουν τη λειτουργία του όταν ο κ. Μαχαιρίδης ουσιαστικά δεν θα είναι Περιφερειάρχης και είναι αμφίβολο αν θα τηρηθεί το νέο χρονοδιάγραμμα λειτουργίας του έργου που θέτουν. Δυστυχώς για αυτούς η κοινωνία τους γνωρίζει πλέον καλά… Αν μπορούσαν να το τέλειωναν το συγκεκριμένο έργο  αλλά και άλλα σημαντικά θα τα είχαν κάνει.

«Πακτωλός» χρημάτων έχει εισρεύσει στο Ν. Αιγαίο από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα και εθνικούς πόρους. Από το 2010 ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό.
Οι ίδιοι άνθρωποι που επί τριάντα (30) «διαφεντεύουν» με «διαφόρους τρόπους» τον τόπο επιχειρούν να εμφανίσουν εικονική πραγματικότητα και να βαφτίσουν την οπισθοδρόμηση σε ανάπτυξη. Κινούνται χωρίς εφαρμόσιμο αναπτυξιακό σχέδιο, δίνουν υποσχέσεις και επενδύουν στα επικοινωνιακά παιχνίδια”.

Ετικέτες: