Ο Βαγγέλης Ιωάννης υποψήφιος με τον περιφερειακό συνδυασμό "Μπροστά το Νότιο Αιγαίο"

"Οι νησιωτικές περιοχές δεν είναι η ξεχασμένα Ελλάδα,΄είναι η ίδια η Ελλάδα"

Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Ν. Αιγαίου με τον συνδυασμό "ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ" με επικεφαλής τον Γιώργο Χατζημάρκο είναι ο Βαγγέλης Ιωάννης του Γεωργίου.

Σύμφωνα με επίσημη δηλωσή του:

"Ανέκαθεν πίστευα ότι ιερό χρέος και συνάμα αρετή του δημόσιου άνδρα, είναι να ζει μέσα στην κοινωνία, να αφουγκράζεται τον παλμό της και να μην περιχαρακώνεται.
Η μέχρι σήμερα πορεία μου στη δημόσια ζωή, πιστεύω ότι έχει αναδείξει αυτή την πίστη μου αλλά και την βαθιά μου πεποίθησή ότι η ενασχόληση με τα κοινά πρέπει να αποτελεί προσφορά στο κοινωνικό σύνολο με απτές πράξεις και αποτελέσματα. Γι’ αυτό και δεν δίστασα, ούτε αρνήθηκα ποτέ κάποια πρόκληση.
Δεν έκρυψα ποτέ την ιδεολογική μου ταυτότητα, αλλά και δεν την έβαλα ποτέ πάνω από τα δίκαια αιτήματα, τις αγωνίες και τα όνειρα των συμπολιτών μου. Παντού και πάντοτε, εξέφραζα περίτρανα την πίστη μου στην ανάγκη για συνεργασία που στοχεύει στο κοινό καλό αλλά και στην ανανέωση και αναγέννηση.
Εδώ και καιρό, φορείς και πολίτες του βόρειου συγκροτήματος - περιφερειακής ενότητας Καλύμνου, Λέρου, Πάτμου, Αστυπάλαιας κ.λ.π νησιών , από διάφορες κομματικές και ιδεολογικές αφετηρίες, με παρότρυναν να αναλάβω πρωτοβουλία για την διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος του τόπου που μεγαλώνουμε εμείς και τα παιδιά μας.
Νησιώτισσες και νησιώτες, αγρότες – κτηνοτρόφοι, αλιείς του μεροκάματου, της επιστημονικής κοινότητας, του επιχειρηματικού κόσμου, τα νησιά μας έχουν ανάγκη από μια ομάδα νέων ανθρώπων, με νέα ματιά και με διάθεση για σκληρή δουλειά, προκειμένου να πάνε τον τόπο μας μπροστά. Με αυτό το σκεπτικό και με πλήρη γνώση των δύσκολων συγκυριών που επικρατούν στην χώρα μας και ιδιαίτερα στα νησιά μας ,αναλαμβάνω την ευθύνη, να είμαι και πάλι Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την Ανεξάρτητη Περιφερειακή Παράταξη       “ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ”      της οποίας ηγείται ο κ. Γεώργιος Χατζημάρκος .
Συμπορεύομαι μαζί του και μαζί με όλους εσάς που πιστεύετε ότι ένα καλύτερο «αύριο» μπορεί να αντικαταστήσει το γκρίζο «σήμερα».
Όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη για τη μεγάλη αλλαγή στο Νότιο Αιγαίο. Ο αγώνας μας, δεν είναι αγώνας του «ενός» ή των «ολίγων».
 Είναι αγώνας όλων.
Είναι ο αγώνας της γενιάς μας, για τα ακριτικά νησιά του μέλλοντός μας! 
 Και αυτόν τον αγώνα όλοι μαζί θα τον κερδίσουμε"..

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε στις 30 Μαΐου του 1963 στην Αρχαία Ολυμπία νομού Ηλείας.
Απόφοιτος-λυκείου.
Πτυχίο σχολής τεχνικών - μηχανικών αεροσκαφών . .
Πτυχίο μηχανολόγων μηχανικών (Κ.Α.Τ.Ε.Ε.). .
Δίπλωμα προπονητών UEFA – FIFA A’.
Έχει πτυχίο αγγλικών και μιλάει Γαλλικά και Ιταλικά.
Από το 1984 - 1986 εργάσθηκε ως μηχανικός αεροσκαφών στην πολεμική αεροπορία.
Από το 1986 έως το 1989 εργάσθηκε ως μηχανικός αεροσκαφών στην πολιτική αεροπορία ( AIR FRANCE, και ALITALIA ).
Από το 1989 - 1990 στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (Ε.Α.Β.) ως επιθεωρητής μηχανικός αεροσκαφών στα F16 και MIRAGE 2000 έχοντας κάνει 6μηνο σεμινάριο στην GENERAL DYNAMICS ( η οποία αργότερα πωλήθηκε στην LOCKHEED ) στο FORTUWOUORNT του TEXAS.
Το Μάιο του 1990 μετακινήθηκε στην ΚΥ του Υπ. Οικονομικών και ανέλαβε προϊστάμενος στην Δ/νση Κρατικών Αυτοκινήτων.
Το 1993 τοποθετήθηκε στην Δ/νση Δ5 ( στο τμήμα μισθοδοσίας ) έως και τον Σεπτέμβριο του 2000.
Από τον Σεπτέμβριο του 2000 έως και σήμερα υπηρετεί στη Δ.Ο.Υ Λέρου.
Κάτοχος διπλώματος προπονητού UEFA- FIFA A' ανέλαβε έως και το 2010 διευθύνων - τεχνικός σύμβουλος της ακαδημίας ποδοσφαίρου του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ - Δ.Ο.Ν.Α Λέρου.
Τον Οκτώβριο του 2010 συμμετείχε ως υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος  ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ με την Περιφερειακή Παράταξη του           Χαράλαμπου Κόκκινου και το 2012 ως υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου.