Η Χρηστιάννα Πάπιτση για τα αποτελέσματα της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης

"Νιώθουμε υπερήφανοι που είμαστε νησιώτες"

Λίγες ημέρες πριν από την τελική αναμέτρηση για την ανάδειξη της νέας περιφερειακής αρχής, η Χρηστιάννα Πάπιτση, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος του συνδυασμού “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο” εκφράζει την ικανοποίησή της για το προβάδισμα του Γιώργου Χατζημάρκου, ο οποίος επικράτησε στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση, με οριακή διαφορά από τον Γιάννη Μαχαιρίδη.

“Η κάλπη ανέδειξε τον νικητή”, δηλώνει χαρακτηριστικά στην “Κοινή Γνώμη”, ευχαριστώντας θερμά όλους τους νησιώτες, οι οποίοι στήριξαν την υποψηφιότητά της στις αυτοδιοικητικές εκλογές και την τίμησαν με την ψήφο τους.

Δε διστάζει μάλιστα να σημειώσει ότι η εμπιστοσύνη του κόσμου προς τον συνδυασμό της “ανέτρεψε το κατεστημένο και “ξεβόλεψε” τους επαγγελματίες πολιτικούς των 30 ετών”, εκτιμώντας ταυτόχρονα πως “η πολιτική εκπροσώπηση πρέπει να εκφράζει τις αγωνίες και τα προβλήματα της κοινωνίας και όχι να εξυπηρετεί προσωπικά συμφέροντα”.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας, η κ. Πάπιτση κατέλαβε συνολικά 905 σταυρούς και φαίνεται να έχει εξασφαλίσει μία θέση στο νέο περιφερειακό συμβούλιο. Σημειώνεται ότι ο συνδυασμός “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο” προηγείται με ποσοστό 35,7% και ακολουθεί ο συνδυασμός “Νότιο-Αιγαίο-Αρχιπέλαγος Δημιουργίας” με ποσοστό 32,17%.

Πώς κρίνετε τα αποτελέσματα του πρώτου εκλογικού γύρου και ποιο μήνυμα λάβατε από τους νησιώτες;

“Τα αποτελέσματα είναι πολύ θετικά για τα νησιά μας και για το αύριο που μας περιμένει. Μετά από μία πολύ σύντομη προεκλογική εκστρατεία για το Νότιο Αιγαίο και το Γιώργο Χατζημάρκο, η διαφορά της παράταξης δίνει πολύ ισχυρό, θετικό μήνυμα για την επόμενη ημέρα. Είναι δέσμευση και παρακαταθήκη για το πώς θα κινηθούμε αύριο. Πολλές διαρροές σε κύκλους μας έφερναν τρίτους στη σειρά στις 18 Μαΐου. Το εγκυρότερο όμως γκάλοπ έγινε την Κυριακή που μας πέρασε, διότι ο συνδυασμός “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο” είναι πρώτος. Αποτυπώθηκε το αποτέλεσμα”.

Πώς αισθάνεστε για την εμπιστοσύνη που έδειξαν οι Συριανοί στο πρόσωπό σας;

“Θέλω να εκφράσω μέσα από την καρδιά μου ένα μεγάλο “ευχαριστώ” σε όλους όσοι στήριξαν την υποψηφιότητά μου στις περιφερειακές εκλογές. Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου για την περιφέρεια και πραγματικά ήταν συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου. Ο κόσμος έδειξε ποιοι είναι αυτοί που θέλει να τον εκπροσωπήσουν πολιτικά και να εκφράζουν την αγωνία του, τα προβλήματά του και έδειξε ποιοι θέλει να είναι η φωνή του”.

Ποια είναι τα ισχυρά “χαρτιά” του συνδυασμού σας, που συνέβαλαν στο να κερδίσετε την προτίμηση των ψηφοφόρων;

“Εμείς θέλουμε να είμαστε περήφανοι που είμαστε νησιώτες. Δεν θεωρούμε μειονέκτημα τη νησιωτικότητα και θέλουμε να γίνουμε η φωνή του κάθε νησιώτη. Δεν είμαστε πολιτικοί, είμαστε απλοί πολίτες που μιλήσαμε στην καρδιά της κοινωνίας και την ψυχή του κάθε νησιώτη, του κάθε ανθρώπου. Πρόκειται για μία κοινή προσπάθεια μίας μεγάλης ομάδας υποψηφίων, στην ουσία μίας οικογένειας από πολλά διαφορετικά νησιά. Μίας ομάδας που δούλεψε συλλογικά σε αντίθεση με τον συνδυασμό του κ. Μαχαιρίδη που δε δούλεψαν με σύμπνοια, αλλά δούλεψαν ατομικά, ο καθένας για τον εαυτό του. Κάναμε έναν δίκαιο και τίμιο αγώνα για το κοινό καλό για να πάει μπροστά μια γενιά το Νότιο Αιγαίο”.Στις 18 Μαΐου το Νότιο Αιγαίου μίλησε, έδωσε ξεκάθαρο θετικό αποτέλεσμα, έδωσε μεγάλο μήνυμα αισιοδοξίας και αλλαγής. Ήρθε απέναντι στο τέλμα που βρισκόμαστε και ο συνδυασμός του Γιώργου Χατζημάρκου έρχεται να παλέψει για τα αυτονόητα, για την εκπροσώπησή του. Τολμήσαμε να λειτουργήσουμε καθαρά, είμαστε ο μοναδικός συνδυασμός που καταθέσαμε γραπτό σχέδιο, το οποίο μπορεί να έχει ο κάθε νησιώτης και να το κρίνει. Πρόκειται για την πιο κρίσιμη και σημαντική επόμενη πενταετία, οπότε πρέπει να δούμε μπροστά και παίρνουμε και την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για ένα αύριο που αξίζει πραγματικά σε όλους μας. Θεωρούμε ότι η κάλπη ανέδειξε τον νικητή.

Ποιες είναι οι προβλέψεις σας για τα τελικά αποτελέσματα;

Είναι ξεκάθαρο το μήνυμα των νησιωτών. Την ερχόμενη εβδομάδα επιλέγουμε να εκλέξουμε περιφερειάρχη τον Γιώργο Χατζημάρκο για την επόμενη πιο κρίσιμη πενταετία. Πρέπει λοιπόν να κάνουμε την επιλογή μας σκεπτόμενοι ποιοι μπορούν να φέρουν ένα καλύτερο αύριο για τα νησιά μας και να αφήσουμε πίσω μας όσους πλήγωσαν τη Σύρο, αλλά και τις Κυκλάδες. Στόχος μου είναι να αποτελέσω μία δυνατή φωνή και μία αποφασιστική παρουσία στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο. Το μέλλον ανήκει στη νέα γενιά και πρέπει μαζί να χτίσουμε το αύριο και να αφήσουμε τις νοοτροπίες του παρελθόντος”.