Συναντήσεις εργασίας πριν την λήψη των νέων καθηκόντων από την νέα Περιφερειακή Αρχή

Επιταχύνεται η προετοιμασία

Συνεχίζονται οι συναντήσεις εργασίας της επερχόμενης περιφερειακής αρχής λίγες μέρες πριν την ανάληψη των καθηκόντων με τον νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο να συναντά τον εντεταλμένο Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Αντώνη Χατζηιωάννου και τον νεοεκλεγέντα χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη να πραγματοποιεί συνάντηση γνωριμίας.

Επικεντρώνεται η προσοχή στον πρωτογενή τομέα

Συνάντηση εργασίας με τον εντεταλμένο Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας κ. Χατζηιωάνου πραγματοποίησε χθες ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χαράλαμπο Κόκκινο στο πλαίσιο της οποίας ο ίδιος ενημερώθηκε για όλα τα ζητήματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δίνοντας έμφαση στην αγροτική ανάπτυξη της περιοχής, τη γεωργία και την αλιεία. Παράλληλα κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν δράσεις που μπορούν να προωθηθούν στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Χατζημάρκος τόνισε ότι : « Ο πρωτογενής τομέας μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη της οικονομίας των νησιών μας, μέσα από στοχευμένο στρατηγικό σχεδιασμό πρωτοποριακών δράσεων, οι οποίες θα αναβαθμίσουν τις ήδη υπάρχουσες δομές αλλά και θα δημιουργήσουν νέες. Απαιτείται οργανωμένη και μεθοδική προσπάθεια καθώς επίσης και αξιοποίηση των ενεργών δυνάμεων του τόπου» .

Συνάντηση γνωριμίας για τον Γ. Λεονταρίτη

Μεταξύ άλλων συνάντηση γνωριμίας με τους Προϊστάμενους των Διευθύνσεων της έδρας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είχε και ο νεοεκλεγείς χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης την Τετάρτη παρουσία του Περιφερειακού Συμβούλου Μάρκου Δαδάο.

Κατά την τοποθέτηση του ο κ. Λεονταρίτης τόνισε τον καίριο ρόλο των υπαλλήλων της Περιφέρειας στην υλοποίηση των προγραμματικών θέσεων και των αναπτυξιακών δεσμεύσεων της παράταξης που οι πολίτες των νησιών μέσα από τη ψήφο εμπιστοσύνης τους επέλεξαν να ηγηθεί για την επόμενη πενταετία. Επίσης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι ο ίδιος επιθυμεί τη συνεργασία με στόχο την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί ενώ ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι θα βρίσκεται δίπλα στους εργαζομένους και θα επισκέπτεται τους χώρους εργασίας συζητώντας τα ποικίλα προβλήματα των υπηρεσιών.

Στη συνέχεια επισήμανε ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη η αναδιάρθρωση των υπηρεσιακών δομών και η αλλαγή νοοτροπίας όλων με στόχο τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους πολίτες αλλά και τους επενδυτές που θα επιλέξουν την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Σημειώνεται ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του απερχόμενου Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη ο οποίος συμμετείχε στη συζήτηση, των προϊσταμένων των υπηρεσιών Μαούτσο Ευάγγελο, Δουρή Δημήτρη, Συμεοπούλου Αδαμαντία, Βουτσίνο Αντώνιο, Λούβαρη Αντώνη, Παγανέλη Γεώργιο, Ουζουνίδου Ζωή, Μουρσελά Κωνσταντίνο, Μαραγκό Νικόλαο και Αριστείδου Ευμορφία.

 

Ετικέτες: