Ανάληψη καθηκόντων για Γ. Μαραγκό, Γ. Χατζημάρκο και Γ. Λεονταρίτη

Επί ποδός

Ορίστηκαν οι αρμοδιότητες των αντιδημάρχων στο Δήμο Σύρου – Ερμούπολης

Την αυτοδιοικητική “ατζέντα” τους ανοίγουν σταδιακά ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος καθώς και ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λεονταρίτης μετά και την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων τους, χθες, 1η Σεπτεμβρίου.

Στις λιτές δηλώσεις που προέβησαν τόνισαν πως με δουλειά και τόλμη θα προασπίσουν τα συμφέροντα των δημοτών και των νησιωτών καταβάλλοντας προσπάθειες να κάνουν τα λιγότερα δυνατά λάθη στη νέα αυτοδιοικητική θητεία.

Αξίζει να υπογραμμισθεί, πως ο κ. Μαραγκός προχώρησε και στον ορισμό των καθηκόντων των αντιδημάρχων της Σύρου, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν κανονικά στα γραφεία τους.

“Σπουδαίο ό,τι απασχολεί το νησί μας”

Ειδικότερα, ο νέος δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης μετέβη στο γραφείο του στο Δημαρχιακό Μέγαρο χθες, λίγο μετά τις εννέα το πρωί αφού χαιρέτησε πρώτα υπαλλήλους που συνάντησε στα γραφεία που γειτνιάζουν με το δικό του. Τον ίδιο καλωσόρισε ο αντιδήμαρχος Αλέξης Αθανασίου, ο οποίος παρέμεινε μαζί του καθ΄ όλη τη διάρκεια της συνάντησής του με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Αισιόδοξος και γεμάτος με πρωτόγνωρα συναισθήματα όπως ανέφερε, κατέστησε σαφές πως, η εγκατάσταση της νέας Δημοτικής Αρχής, “εγκαινιάζει μία νέα εποχή όχι μόνο στα δημοτικά πράγματα αλλά και στα πράγματα του νησιού. Δεσμευόμαστε όπως έχουμε πει κατ΄ επανάληψιν, ότι θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, χωρίς διαχωρισμούς σε μικρά ή μεγάλα πράγματα σε λιγότερο ή περισσότερο σπουδαία” καθώς, “Όσα απασχολούν το νησί μας είναι για εμάς σπουδαία”.

Στέλνοντας ένα μήνυμα προς τους δημότες, ο κ. Μαραγκός επανέλαβε ότι “δεν ζητάμε και δεν θέλουμε περίοδο χάριτος”, αφού απαιτείται μόνο “μία μικρή περίοδος προσαρμογής μέχρις ότου να ενημερωθούμε για το σύνολο των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν”. Παράλληλα, εκφράζοντας την αισιοδοξία του, επεσήμανε πως, “Σε αυτή μας την προσπάθεια θέλουμε όλο τον κόσμο και το υπηρεσιακό προσωπικό και τους συνεργάτες στον Δήμο, αλλά και τους συμπολίτες μας μαζί” ενώ προς τα μέσα ενημέρωσης, τόνισε ότι, “Σας θέλουμε δίπλα μας με εποικοδομητική κριτική” λέγοντας ταυτόχρονα πως, “Λάθη θα γίνουν. Δεν είναι δυνατόν να μη γίνουν. Το στοίχημα και το ζητούμενο όμως, είναι να γίνουν τα λιγότερα δυνατά λάθη”.

Καταλήγοντας ο κ. Μαραγκός δήλωσε πως, “Η πόρτα του γραφείου μου και των συνεργατών μου θα είναι πάντοτε ανοικτή προκειμένου να μπορεί και η τοπική κοινωνία μας να ενημερώνεται για οποιοδήποτε θέμα αφορά στο νησί μας.”.

Εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε πέντε αντιδημάρχους

Με την εγκατάστασή του, ο νέος δήμαρχος ανακοίνωσε και τα καθήκοντα των αντιδημάρχων. Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Αθανασίου ορίσθηκε αντιδήμαρχος χωρίς αντιμισθία έχοντας πλέον την εποπτεία λειτουργίας της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών, Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων και Εξυπηρέτησης Πολίτη, την εποπτεία λειτουργίας του Αυτοτελούς Τμήματος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, την ευθύνη λειτουργίας του δημοτικού σφαγείου, καθώς και ό,τι αφορά στη διαφάνεια και στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση του Δήμου. Επίσης, φέρει την ευθύνη της υπογραφής αποφάσεων που απαιτούνται για τη λειτουργία του Γραφείου αδειοδότησης εμπορικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, των αποφάσεων για τις απευθείας αναθέσεις εκτέλεσης προμηθειών, εργασιών, υπηρεσιών, μεταφορών κλπ, καθώς και όλων των προβλεπομένων ενεργειών ή συναφών ενεργειών (υπογραφή συμφωνητικών κ.λπ.), και της υπογραφής των χρηματικών ενταλμάτων πληρωμής του Δήμου. Επιπλέον, είναι αρμόδιος για τις αρμοδιότητες της δημοτικής ενότητας Ποσειδωνίας. Παράλληλα, ο Μάριος Βουτσίνος ορίζεται αντιδήμαρχος με αντιμισθία και αναλαμβάνει την εποπτεία και ευθύνη λειτουργίας της Διεύθυνσης Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, και την Προεδρία της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής καθώς επίσης και τις αρμοδιότητες της δημοτικής ενότητας Άνω Σύρου. Επιπρόσθετα, ο Σταύρος Γουσγουνέλης ορίζεται αντιδήμαρχος με αντιμισθία και υπεύθυνος για την εποπτεία λειτουργίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δόμησης, την εποπτεία λειτουργίας του Αυτοτελούς Τμήματος Προγραμματισμού και Τ.Π.Ε., την ευθύνη λειτουργίας του λατομείου αδρανών υλικών στην περιοχή Βούλια, και την ευθύνη λειτουργίας του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής. Ο Γιώργος Παπαμανώλης θα είναι αντιδήμαρχος χωρίς αντιμισθία και υπεύθυνος για την ευθύνη λειτουργίας της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών ενώ θα έχει και την Προεδρία της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου.

Τέλος, ο Θάνος Φώσκολος αναλαμβάνει την εποπτεία και ευθύνη λειτουργίας του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Μέριμνας, Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού, και την τέλεση των πολιτικών γάμων καθώς και τις κατά τόπους αρμοδιότητες για τη δημοτική ενότητα Ερμούπολης.

“Ανοίγουμε δρόμο για το μέλλον”

Μία καινούργια ημέρα ξημερώνει για το Νότιο Αιγαίου, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, αμέσως μετά την άφιξή του στα γραφεία της Περιφέρειας στη Ρόδο και τη σύσκεψη με τον πρώην Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη. “Πιάνουμε δουλειά για να αλλάξουμε όλα όσα μας πλήγωσαν, για να ανοίξουμε, με τόλμη κι αποφασιστικότητα, τους δρόμους που οδηγούν σε ένα καλύτερο μέλλον” πρόσθεσε ο κ. Χατζημάρκος στη συνέχεια, λέγοντας ταυτόχρονα ότι, “Δεν είμαστε εδώ ούτε για τις καρέκλες, ούτε για τα αξιώματα” αλλά “ούτε για να ανεχθούμε τις παθογένειες και τα κακώς κείμενα. Είμαστε εδώ γιατί αναλάβαμε την πολιτική ευθύνη να συγκρουστούμε με το χθες προκειμένου να κάνουμε χώρο στα όνειρα, στις προσδοκίες και τις ελπίδες των συμπολιτών μας, από την Κέα μέχρι το Καστελόριζο”.

Ολοκληρώνοντας τη δήλωσή του, σημείωσε πως, έχοντας σε πρώτο πλάνο το όφελος του Αιγαίου, “είμαστε όλοι από την πρώτη μέρα στην πρώτη γραμμή”.

“Θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες”

Στη θέση του βρίσκεται από χθες και ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, ο οποίος σήμερα αναμένεται να μιλήσει αναλυτικότερα στα μέσα ενημέρωσης. Ωστόσο, αφού χαιρέτησε τους υπαλλήλους στο κτίριο της Περιφέρειας στην πλατεία Τσιροπινά, κληθείς να προβεί σε μία λιτή δήλωση για την εγκατάστασή του, ανέφερε, “Αναλαμβάνω με αίσθημα ευθύνης τα καθήκοντά μου σε μία πολύ δύσκολη περίοδο. Παρά τις αντιξοότητες πιστεύω ότι με πολλή δουλειά και συνεργασία με όλους θα κατορθώσουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του κόσμου”.