Συνάντηση για συμμετοχή του Πυροσβεστικού Σώματος στο ΕΣΠΑ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, κ. Γεώργιος Λεονταρίτης, δέχτηκε σήμερα 23/09/2014 στο Γραφείο του τον Τμηματάρχη Επενδύσεων και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, Πύραρχο κ. Νικόλαο Μπότσαρη, τον Πυραγό, κ. Παντελή Κοροσιάδη, της Υπηρεσίας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ερμούπολης, Αντιπύραρχο κ. Δημήτριο Γιάνναρη, τον Προϊστάμενο και την υπάλληλο της Μονάδας Α’ της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κ. Αντώνιο Βουτσίνο και κα Αγγελική Παλαιολόγου αντίστοιχα.

Κεντρικό θέμα της συνάντησης ήταν η συμμετοχή του Πυροσβεστικού Σώματος στα ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης για την προμήθεια πυροσβεστικών οχημάτων και διασωστικού εξοπλισμού, αλλά και για τη συντήρηση και ενεργειακή αναβάθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων των πυροσβεστικών υπηρεσιών.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη διαδικασία υποβολής πρότασης ανά Θεματικό Στόχο, τους δικαιούχους και την επιλεξιμότητα των προγραμμάτων, τα διαθέσιμα ποσά και την ωριμότητα των μελετών. Ο κ. Λεονταρίτης εξήρε το έργο των πυροσβεστών στα νησιά μας, παρά την υποστελέχωση της υπηρεσίας και τις δυσκολίες που προκύπτουν λόγω της νησιωτικότητας.

Στη συνέχεια επεσήμανε ότι, εκτός από τις υποδομές, και η παροχή συνθηκών ασφάλειας στους κατοίκους και τους επισκέπτες των νησιών, αποτελεί σημαντικό αναπτυξιακό έργο. Τέλος ανέφερε ότι θα υποβάλλει αίτημα προς το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος για τη μόνιμη εγκατάσταση στη Σύρο ενός πυροσβεστικού σκάφους που εδρεύει στον Πειραιά. Η παρουσία του στις Κυκλάδες θα βελτιώσει τα μέγιστα την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Η Σύρος διαθέτει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις (κατάλληλη γεωγραφική θέση, ύπαρξη ναυπηγείου, δυνατότητα ανεφοδιασμού καυσίμων κτλ.) για τη μόνιμη εγκατάσταση του σκάφους στο νησί.