Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων με τον Δήμαρχο Κιμώλου

Η αναβάθμιση του δικτύου αποχέτευσης, αλλά και η υδραυλική μελέτη για τη λειτουργία της μονάδας αφαλάτωσης στην Κίμωλο ήταν τα σημαντικότερα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Λεονταρίτη με τον Δήμαρχο Κιμώλου Κωνσταντίνο Βεντούρη.

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν η βελτίωση του υφιστάμενου δικτύου αποχέτευσης που αφορά στην εγκατάσταση επεξεργασίας των λυμάτων, το δίκτυο αποχέτευσης και τα έργα διάθεσης επεξεργασμένων λυμάτων στα πλαίσια του γενικού έργου: “Βελτίωση υφιστάμενου δικτύου αποχέτευσης Δήμου Κιμώλου”. Κατόπιν της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων με την υπ’αρ.πρωτ.οικ. 73718/07-10-2014 απόφαση της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, συζητήθηκαν οι διαδικασίες που θα πρέπει να γίνουν για να επιλυθούν τεχνικά ζητήματα.

Επίσης έγινε αναφορά στην υδραυλική μελέτη για τη λειτουργία της μονάδας αφαλάτωσης δυναμικότητας 600 m3/ημέρα στη νήσο Κίμωλο. Η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο της εκπόνησης της μελέτης. Τέλος έγινε ενημέρωση σχετικά με τη μελέτη σχεδιασμού της επέκτασης του ΧΥΤΑ Κιμώλου.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Λεονταρίτης υποσχέθηκε στον κ. Βεντούρη ότι η Περιφέρεια θα συνεχίσει να συνδράμει τις ενέργειες του Δήμου Κιμώλου για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του νησιού.

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο Προϊστάμενος του Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων.