Παραίτηση για “προσωπικούς λόγους” του Μάρκου Δαδάου από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού

“Πόλεμος με απώλειες” στο Νότιο Αιγαίο

Ο Γ. Μαργαρίτης από τη Νάξο ορίστηκε άμεσα νέος θεματικός αντιπεριφερειάρχης από τον Γ. Χατζημάρκο

Μέσω μίας λιτής ανακοίνωσης που απέστειλε στα Μέσα Ενημέρωσης του Νοτίου Αιγαίου γνωστοποίησε την απόφαση παραίτησής του, ο περιφερειακός σύμβουλος Μάρκος Δαδάος από τη θέση του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, την οποία ο Γιώργος Χατζημάρκος κάλυψε άμεσα, τοποθετώντας σε αυτήν, τον περιφερειακό σύμβουλο από τη Νάξο, Γιάννη Μαργαρίτη.

Με την απόφαση του κ. Δαδάου, ο οποίος αρνήθηκε να προβεί σε οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνηση, αλλά αρκέστηκε να επικαλεστεί πως οι λόγοι που συνηγόρησαν είναι αυστηρά προσωπικοί, η Σύρος πλέον δεν εκπροσωπείται με κάποιο πρόσωπο στην “τάξη” των θεματικών αντιπεριφερειαρχών.

Από την πλευρά του, ωστόσο, ο νέος θεματικός αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την απόφαση του Περιφερειάρχη, δηλώνοντας πως ξεκινά χωρίς καθυστέρηση τις επαφές με το σύνολο των αρμοδίων σε Σύρο και Ρόδο, ώστε να υπάρξει πρόγραμμα και δράση σε αυτό το τόσο σοβαρό πεδίο που αφορά σε μεγάλο βαθμό και τη νέα γενιά.

Αναφορικά με το γεγονός, μετά τις δηλώσεις του Μάρκου Δαδάου, παρουσιάζονται οι δηλώσεις του Γιάννη Μαργαρίτη και του Γιώργου Λεονταρίτη, καθώς επίσης και του Γιώργου Χατζημάρκου, ο οποίος αν και λακωνικός σε όσα ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου για τη σοβαρή εξέλιξη στην αυγή ουσιαστικά της θητείας της νέας Περιφερειακής Αρχής, παρουσιάστηκε ιδιαίτερα αινιγματικός, υποστηρίζοντας πως κάθε πόλεμος, έχει και απώλειες.

 

Μ. Δαδάος: Εντελώς προσωπικοί λόγοι

“Στις 22/10/2014, υπέβαλα εγγράφως προς τον κο Περιφερειάρχη την παραίτηση μου, από τη θέση του θεματικού ανιπεριφερειάρχη Αθλητισμού της Π.Ν.ΑΙ.. Οι λόγοι που με οδήγησαν σε αυτήν μου την απόφαση είναι εντελώς προσωπικοί. Τον ευχαριστώ για την τιμή που μου έκανε να με επιλέξει γι΄ αυτή τη θέση, θα είμαι κοντά στη παράταξη και ως περιφερειακός σύμβουλος και θα δίνω καθημερινά τον αγώνα μου για το καλό του θεσμού και των νησιών μας”.

Γ. Χατζημάρκος: Υπάρχει δυναμική και τριβή μεταξύ των ανθρώπων

“Οι ομάδες είναι ζωντανοί οργανισμοί και σε κάθε ζωντανό οργανισμό είναι αναμενόμενο να υπάρχει δυναμική και τριβή μεταξύ των ανθρώπων. Στις 50 ημέρες, αυτά που κληθήκαμε να διαχειριστούμε υπερβαίνουν και την πιο οργιώδη φαντασία. Ένας τόσο μεγάλος πόλεμος δεν γίνεται χωρίς απώλειες”.

Γ. Λεονταρίτης: Η εμπειρία του ήταν εγγύηση για το αποτέλεσμα

“Ο φίλος ο Μάρκος Δαδάος είναι ένα από τα στελέχη της νέας Περιφερειακής Αρχής έμπειρο, ικανό και ήταν επιλογή τόσο του κ. Χατζημάρκου, όσο και δική μου να αναλάβει τη θέση του θεματικού αντιπεριφερειάρχη στον τομέα του Αθλητισμού. Η εμπειρία του ήταν μία εγγύηση για το αποτέλεσμα του έργου του οποίου είχε κληθεί να παράγει. Από τη στιγμή που εκείνος, για προσωπικούς λόγους αποφάσισε ότι “κλείνει” αυτό το κεφάλαιο για τον ίδιο, η περιφερειακή παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο” ούσα μία παράταξη δυνατή και με στελέχη ικανά, αναπλήρωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το κενό που άφησε η παραίτηση του κ. Δαδάου, διότι ο Γιάννης Μαργαρίτης που ανέλαβε, είναι ένας νέος άνθρωπος με πολλές ικανότητες, με όρεξη και διάθεση για δουλειά. Εκτός αυτού, το πλέον σημαντικό είναι ότι ο Μάρκος Δαδάος παραμένει στέλεχος της περιφερειακής παράταξης και ούτως ή άλλως θα συνεισφέρει τόσο στον τομέα του Αθλητισμού, όσο και στους τομείς που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε για το καλό των νησιωτών του Νοτίου Αιγαίου”.

Γ. Μαργαρίτης: Αναλαμβάνω αμέσως δράση

“Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο για την εμπιστοσύνη και την τιμή που δείχνει στο πρόσωπο μου ορίζοντας με αντιπεριφερειάρχη και μάλιστα στον δημιουργικό τομέα του αθλητισμού. Ο αθλητισμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός, όχι μόνο για τη χαρά που μας δίνουν οι υψηλές επιδόσεις των συμπατριωτών μας σε κάθε τομέα του, αλλά και γιατί αποτελεί ένα ασφαλή και υγιή χώρο προσανατολισμού της νέας γενιάς. Η ενασχόληση, λοιπόν, με τον αθλητισμό σε κάθε επίπεδο μόνο θετικά αποτελέσματα έχει και για αυτό αναλαμβάνω αμέσως δράση, ξεκινώντας τις πρώτες επαφές σε Σύρο και Ρόδο, με όλους τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να ανταλλάξουμε απόψεις, να συνδιαμορφώσουμε προγράμματα δράσης και με έμφαση στην εξωστρέφεια, μια έννοια απαραίτητη για την επιτυχία μας, να θέσουμε στόχους που θα αρχίσουν να πραγματοποιούνται άμεσα”.