Τουριστική προβολή και ιδιοκτησιακό καθεστώς ΠΝΑΙ στην Οικονομική Επιτροπή

Μονοπώλησαν σχεδόν στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου τα θέματα της τουριστικής προβολής και το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτιρίου στην πλατεία Τσιροπινά, με την πλειοψηφία των μελών να υπερψηφίζουν τις εισηγήσεις μετά από αναλυτική συζήτηση. 

Ειδικότερα, παρατηρήσεις κατετέθηκαν από την πλευρά της μειοψηφίας και συγκεκριμένα της Λίτσας Φτακλάκη, όσο και της Άννας Μαυρουδή σχετικά με την ανάθεση σε τεχνικό σύμβουλο της στρατηγικής επικοινωνίας που αφορά στην τουριστική προβολή της Περιφέρειας, αφού οι δύο περιφερειακές σύμβουλοι έκαναν λόγο για άσκοπες δαπάνες που ανέρχονται σε 60 χιλιάδες ευρώ, τη στιγμή που υφίσταται αρμόδια υπηρεσία, τονίζοντας ακόμη πως, ο σχεδιασμός για το επόμενο έτος θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί ήδη. Σημειώνεται πως εγκρίθηκαν επιπλέον, μία σειρά από δράσεις για συμμετοχές σε εκθέσεις. 

Επιπρόσθετα, το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτιρίου στην πλατεία Τσιροπινά ήρθε στην επιφάνεια, μέσα από την έγκριση του κονδυλίου αξίας 17 χιλιάδων ευρώ για επισκευές και συντηρήσεις δαπέδων και εσωτερικών κουφωμάτων στο ισόγειο, με τον νομικό σύμβουλο κ. Μπάλλα να ενημερώνει τους περιφερειακούς συμβούλους σχετικά με το ζήτημα της καταγραφής του κτιρίου στο Κτηματολόγιο ως περιουσία του Δημοσίου αμέσως μετά την κατάργηση της κρατικής Νομαρχίας. Αφού διευκρίνισε πως το συγκεκριμένο κτίριο προέρχεται από κληροδότημα και έχει δοθεί στην π. Νομαρχία και τη σημερινή Περιφέρεια, γνωστοποίησε πως έχει υπάρξει σχετική δικαστική παρέμβαση και αναμένεται να υπάρξει αποτέλεσμα που θα "κατοχυρώνει" στην ΠΝΑΙ το ιδιοκτησιακό καθεστώς εντός του Νοεμβρίου. 

Σημειώνεται πως η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης σε Σύρο και Ρόδο