Ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου για τις συνεδριάσεις και τον Χ. Κόκκινο

Σε θέματα λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του σώματος κ. Θωμάς Σωτρίλλης, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στα ΜΜΕ το πρωί της Τετάρτης.

Με αφορμή το κλίμα που διαμορφώνεται στις συνεδριάσεις του οργάνου, ο κ. Σωτρίλλης διεμήνυσε ότι στο εξής θα υπάρξει αυστηρή τήρηση του κανονισμού λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η ευγένεια εκλαμβάνεται ως αδυναμία» και ότι «η πολλή καλοσύνη βλάπτει», καλώντας τους περιφερειακούς συμβούλους να μελετήσουν τον κανονισμό λειτουργίας και να τον εφαρμόσουν.

Ειδικότερα ως προς τους χρόνους των παρεμβάσεων, είπε ότι τα τηρηθούν αυστηρά τα προβλεπόμενα εκ του κανονισμού, 5 λεπτά της ώρας για τους επικεφαλής των παρατάξεων και 3 λεπτά για τους περιφερειακούς συμβούλους , όταν πρόκειται για τις πρωτολογίες τους, 2 λεπτά για τις δευτερολογίες.

Σε περίπτωση που η αυστηρή εφαρμογή του κανονισμού δεν βελτιώσει τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο κ. Σωτρίλλης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αναθεώρησής του.

Πρόγραμμα συνεδριάσεων ΠΣ

Ο κ. Σωτρίλλης παρουσίασε και το πρόγραμμα των συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου για τους επόμενους μήνες, όπως αυτό καταρτίστηκε σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο και τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη.

Το πρόγραμμα των προσεχών συνεδριάσεων έχει ως εξής:

Μάρτιος (2 του μηνός) Σύρος

Απρίλιος – Σίφνος

Μάιος – Καστελλόριζο

Ιούνιος – Αμοργός

Ιούλιος – Λέρος

Αύγουστος – Μήλος

Σεπτέμβριος – Κως

Οκτώβριος – Σαντορίνη

Νοέμβριος – Ρόδος 

Ο κ. Σωτρίλλης διευκρίνισε ότι το πρόγραμμα του καλοκαιριού περιλαμβάνει κυρίως μικρά νησιά των Κυκλάδων όπου η πρόσβαση κατά τους χειμερινούς μήνες είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Σχόλιο για τον Χαράλαμπο Κόκκινο

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου αναφέρθηκε και στο ζήτημα του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπο Κόκκινο, ο οποίος κατά δήλωση του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου, «με την συμπεριφορά, την διαδρομή και τις αποφάσεις του, έχει θέσει εαυτόν εκτός παράταξης».

Ο κ. Σωτρίλλης επιβεβαίωσε την κακή συνεργασία με τον κ. Κόκκινο, μεταφέροντας την προσωπική του εμπειρία, σύμφωνα με την οποία ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου επέδειξε απαξιωτική συμπεριφορά απέναντι στο θεσμό του Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ειδικότερα ανέφερε: «Η συνεργασία μας με τον κ. Κόκκινο δεν ήταν καλή. Παρότι βρισκόμαστε σε διπλανά γραφεία, δεν θεώρησε ότι ο θεσμός του Προεδρείου πρέπει να αξιολογείται και να τιμάται. Δυο φορές που είχαμε επαφή για θέματα του Περιφερειακού Συμβουλίου, αυτή περιορίστηκε απλά ένα κομμάτι χαρτί από την γραμματέα του, για να το περάσω στα θέματα ημερήσιας διάταξης, χωρίς καμία συνεργασία και συζήτηση.

Ένα χαρακτηριστικό γεγονός που με στενοχώρησε, συνέβη στην εκδήλωση κοπής της πίτας του Συλλόγου «Ελπίδα», όπου εγώ εκπροσωπούσα τον Περιφερειάρχη και συνολικά την περιφερειακή αρχή. Αφού απηύθυνα τις ευχές μου εκ μέρους της Περιφέρειας , σηκώθηκε να μιλήσει στέλεχος του γραφείου του κ. Κόκκινου ως εκπρόσωπος ειδικά του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη. Θεώρησα ότι αυτή η κίνηση αγνοούσε και απαξίωνε το Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου και συνολικά την παράταξη, αφού ο κ. Κόκκινος με την στάση του διαχώριζε την θέση του από αυτήν. Προσπάθησα τρεις φορές να τον συναντήσω για να συζητήσουμε αυτά τα θέματα, αλλά για διάφορους λόγους και με διάφορες δικαιολογίες δεν κατέστη ποτέ δυνατόν».