Συνεργασία Χατζημάρκου με τον βουλευτή Η. Καματερό για τους μετανάστες στην Κω

  • Δευτέρα, 20 Απριλίου, 2015 - 14:59

Συνεργασία με τον βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ηλία Καματερό είχε το πρωί της Δευτέρας ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, για την άμεση μεταφορά των 170 μεταναστών και προσφύγων, από το λιμάνι της Κω, στον υπαίθριο χώρο του ξενοδοχείου “Captain Elias”, που έχει διατεθεί για την προσωρινή φιλοξενία τους.

Ο Περιφερειάρχης, ανταποκρινόμενος στο αίτημα του βουλευτή για την άμεση μεταφορά των μεταναστών και των προσφύγων που διαμένουν σε αντίσκηνα στο λιμάνι της Κω, επικοινώνησε άμεσα με τον Έπαρχο Κω κ. Γιώργο Χαλκιδιό προκειμένου να μεριμνήσει εντός της ημέρας για τον καθαρισμό της υπαίθριας έκτασης του ξενοδοχείου, που βρίσκεται στην περιοχή Λάμπη, για να μεταφερθούν εκεί οι μετανάστες. Οι εσωτερικοί χώροι του ξενοδοχείου είναι ήδη γεμάτοι, οπότε οι 170 μετανάστες θα παραμείνουν στις σκηνές στον υπαίθριο χώρο του.

Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή της όξυνσης του προβλήματος της μετανάστευσης στο νησί της Κω, υπήρξε πολύ στενή και αποδοτική συνεργασία ανάμεσα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ηλία Καματερό, στην προσπάθεια να εξευρεθεί χώρος για την προσωρινή φιλοξενία των μεταναστών και των προσφύγων, με την Περιφέρεια να συμβάλει σε ό,τι απαιτείται για την διαμόρφωση του χώρου υποδοχής.

Η καθοριστική συμβολή της Περιφέρειας, η οποία σε όλους τους τόνους δηλώνει ότι αποτελεί μέρος της λύσης αυτού του σοβαρότατου και δύσκολου προβλήματος, αναγνωρίστηκε και από τους συναρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης, τόσο από την αναπληρώτρια Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κα Τασία Χριστοδουλοπούλου που πρόσφατα επισκέφθηκε την Κω, όσο και από τους Υπουργούς Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, που συμμετείχαν σε σύσκεψη με τους Περιφερειάρχες της χώρας το περασμένο Σάββατο, με αποκλειστικό θέμα το μεταναστευτικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συγκεκριμένες προτάσεις που κατατέθηκαν από τον κ. Χατζημάρκο στην διάρκεια της σύσκεψης, ώστε να διευκολυνθούν οι Περιφέρειες στην παροχή βοήθειας για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, υιοθετήθηκαν από τους τρεις υπουργούς και προωθούνται άμεσα, με στόχο το ξεπέρασμα των γραφειοκρατικών προσκομμάτων που λειτουργούν ανασταλτικά στην συνολική προσπάθεια.