Θετική κατά πλειοψηφία η απόφαση των μελών της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

Έναρξη διαπραγμάτευσης με το CNN για την προβολή των νησιών

Σκοπός η σύναψη σύμβασης με τον διεθνή ειδησεογραφικό Όμιλο για την ανάδειξη του Νοτίου Αιγαίου

Στην οικοδόμηση μίας ουσιαστικής συνεργασίας με τον διεθνή ειδησεογραφικό Όμιλο CNN επιδιώκει να προχωρήσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μέσω της σύναψης προγραμματικής σύμβασης ύψους 200.000 ευρώ, με σκοπό την προβολή των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, θέτοντας ως ύψιστο στόχο την τουριστική ανάπτυξη του νησιώτικου χώρου.

Επί της συγκεκριμένης απόφασης είχε ενημερώσει σχετικά η Περιφερειακή Αρχή με λιτή ανακοίνωσή της πριν από κάποιες ημέρες, με αφορμή την επίσκεψη του Αντιπροέδρου του CNN International, Antonio Canto και του πολυμελούς κλιμακίου της TCP στη Ρόδο.

Χθες, το θέμα εισήχθη στη συνεδρίαση των μελών της Οικονομικής Επιτροπής, η πλειοψηφία των οποίων έδωσε τη συναίνεσή της, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία διαπραγμάτευσης ανάμεσα στις δύο πλευρές, προς όφελος της τουριστικής προβολής – συνολικά - του Νοτίου Αιγαίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως, η χρηματοδότηση θα προέλθει από ευρωπαϊκά κονδύλια που προορίζονται για ενέργειες marketing και προώθησης του τουριστικού προϊόντος της ΠΝΑι.

“Σημαντική ευκαιρία προς αξιοποίηση”

Το θέμα απασχόλησε το σώμα της Οικονομικής Επιτροπής, κατόπιν της εισήγησης του αρμόδιου υπαλλήλου, ο οποίος ενημέρωσε αναλυτικά όσον αφορά στο πώς προέκυψε η συγκεκριμένη πρόταση. Αρχικά όπως τόνισε, οι πρώτες επαφές εκπροσώπων της Περιφέρειας με τον διεθνή ειδησεογραφικό Όμιλο καταγράφηκαν στις δύο διεθνείς τουριστικές εκθέσεις του Λονδίνου και του Βερολίνου, με αποτέλεσμα να προκύψει η άφιξη των αρμοδίων από την πλευρά του CNN στο νησί της Ρόδου. Σκοπός, βάσει των όσων πρόσθεσε ο εισηγητής, αποτελεί “η διερεύνηση του πεδίου δυνατοτήτων συνεργασίας με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου” προκειμένου να καταστεί δυνατή μία οργανωμένη και ουσιαστική προβολή των νησιών που έχει υπό την “ομπρέλα” της η Περιφέρεια. “Δεδομένης της σημασίας που έχει για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η ανάδειξη των τουριστικών προϊόντων της σε παγκόσμιο επίπεδο, η δυνατότητα συνεργασίας με έναν Όμιλο παγκοσμίου εμβέλειας όπως ο CNN International αποτελεί μία ιδιαίτερα σημαντική ευκαιρία προς αξιοποίηση” υπογράμμισε ο εισηγητής μεταξύ άλλων, λέγοντας πως, για την οριστική λήψη αυτής της απόφασης απαιτείται μία σειρά θετικών αποφάσεων από αρμόδια όργανα και υπηρεσίες, όπως της Διεύθυνσης Τουρισμού προς την Οικονομική Επιτροπή, “στην οποία θα διαφαίνεται η μοναδικότητα και ιδιαιτερότητα του αναδόχου”, της Οικονομικής Επιτροπής “περί έγκρισης σύναψης σύμβασης με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης με την οποία θα καθορίζεται το όριο ποσού σύμβασης”, καθώς και “η απόφαση του Περιφερειάρχη ή του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη περί έναρξης διαδικασίας γραπτής διαπραγμάτευσης”.

“Ίσως ο καλύτερος κατά την κρίση μας. Όχι ο μοναδικός”

Τη συγκατάθεσή τους στην προαναφερθείσα απόφαση - εισήγηση δήλωσαν όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι – μέλη της Οικονομικής Επιτροπής μέσω της θετικής ψήφου τους, πλην του περιφερειακού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας, Τζώρτζη Μακρυωνίτη. Προκειμένου να προβεί η Περιφέρεια σε μία τέτοια συνεργασία αναθέτοντας ένα εξειδικευμένο έργο προβολής προς υλοποίηση σε έναν Όμιλο, για τη διεκπεραίωση του οποίου απαιτείται ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, βασική προϋπόθεση ανάμεσα σε άλλες είναι ο ανάδοχος να χαρακτηρίζεται για την αποκλειστική δυνατότητά του να παρέχει ο ίδιος μόνον το επιθυμητό έργο. “Αναφέρεται ρητά ότι απαιτείται να είναι ο μοναδικός έναντι οποιουδήποτε άλλου προμηθευτή. Ίσως είναι ο καλύτερος κατά την κρίση μας αλλά όχι ο μοναδικός” τόνισε ο κ. Μακρυωνίτης χαρακτηριστικά στην τοποθέτησή του, αναφερόμενος στον ειδησεογραφικό Όμιλο, καθιστώντας σαφές πως, “Υπάρχει ένα θέμα”, το οποίο δεν μπορεί να παραβλέψει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. “Το ποσό δεν είναι μικρό. Μιλάμε για 200.000 ευρώ. Εγώ δε θα ψηφίσω τη συγκεκριμένη πρόταση” πρόσθεσε ο ίδιος, καταψηφίζοντας την εισήγηση.

Υπογραμμίζεται πως η φωτογραφία που συνοδεύει το κείμενο αφορά στη συνάντηση του κ. Χατζημάρκου με την αποστολή του CNN στη Ρόδο.