Ψηφιακή ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ρόδου

Γ. Χατζημάρκος: Όταν η τεχνολογία συναντά τον πολιτισμό, μόνο θεαματικά αποτελέσματα
  • Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου, 2015 - 06:10
  • /   Eνημέρωση: 12 Οκτ. 2015 - 7:46

Με μεγάλη επιτυχία και με αναβαθμισμένες τεχνολογικές δυνατότητες, φιλοξενείται η έκθεση με τίτλο «Ρόδος, ένα ελληνικό νησί στις πύλες της Ανατολής», στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου, έως και τις 15 Νοεμβρίου 2015. Μια έκθεση, που μεταφέρθηκε στη Ρόδο με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Ρόδου και την τιμής ένεκεν συμβολή του Μουσείου του Λούβρου.

Με καινοτόμες δράσεις, οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τους πολιτιστικούς θησαυρούς που φιλοξενούνται στο Μουσείο και να βιώσουν μία ολοκληρωμένη εμπειρία ξενάγησης. Συγκεκριμένα, οι επισκέπτες, ελληνόφωνοι και μη, θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν ψηφιακά στην έκθεση, μέσω μιας εφαρμογής που δημιούργησαν, στο πλαίσιο της χορηγίας τους στην έκθεση, ο ΟΤΕ και η COSMOTE. Έτσι, θα μπορούν, χρησιμοποιώντας το smartphone τους, να συνδεθούν στο WiFi δίκτυο του Μουσείου δωρεάν και «σκανάροντας» με την κάμερα του κινητού τους το QR code* του κάθε εκθέματος, να δουν αυτόματα όλες τις σχετικές πληροφορίες.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε, σε σχετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε: «Όταν η τεχνολογία συναντά τον πολιτισμό, τότε τα αποτελέσματα μόνο θεαματικά μπορεί να είναι! Είμαστε πολύ περήφανοι που φιλοξενούμε στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου, αυτή τη μοναδική σε πολιτιστική αλλά και συναισθηματική αξία έκθεση και που σήμερα δίνουμε τη δυνατότητα στους επισκέπτες μας να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία μέσα από αυτήν την πρωτοποριακή ψηφιακή ξενάγηση. Η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είχε ως στόχο την εξωστρέφεια στον πολιτισμό, την μόνη απάντηση στην κρίση που διανύουμε. Επενδύουμε σταθερά στο μεγαλύτερο εθνικό κεφάλαιό μας, την ανάδειξη της ιστορίας μας και του πολιτισμού μας μέσα από πρωτοπόρες δράσεις».

Η έκθεση «Ρόδος, ένα ελληνικό νησί στις πύλες της Ανατολής» φιλοξενεί 48 εκθέματα από τον 14ο έως και τον 6ο αιώνα π.Χ, μεταξύ των οποίων κοσμήματα και κεραμικά σκεύη, που έρχονται να συμπληρώσουν μοναδικά εκθέματα της μόνιμης συλλογής του Αρχαιολογικού Μουσείου της Ρόδου.

Ο κ. Σπύρος Λούρος, Marketing Communications & eBusiness Director ΟΤΕ-COSMOTE, ανέφερε σχετικά: «Στον ΟΤΕ και την COSMOTE έχουμε μακρά παράδοση στη στήριξη δραστηριοτήτων που συμβάλλουν στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και τη στήριξη της ελληνικής περιφέρειας. Με γνώμονα την τεχνογνωσία του Ομίλου και την καινοτομία, δημιουργήσαμε αυτή την εφαρμογή, που ελπίζουμε να προσφέρει στους επισκέπτες μια ολοκληρωμένη μουσειακή εμπειρία!»

Οι μεγάλοι χορηγοί της Έκθεσης είναι η φαρμακευτική εταιρία IPSEN, ο ΟΤΕ και η COSMOTE, και υποστηρικτές της η Aegean Airlines και η Αθηναϊκή Ζυθοποιία. Συντονιστής Εταίρος η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου.