Πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και συνάντηση στη Σύρο

Πρώτα βήματα οργάνωσης των αλιέων στις Κυκλάδες

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα η συνέλευση των Αλιευτικών Συλλόγων των Κυκλάδων στη Σύρο, παρουσία του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη πρωτογενούς τομέα της ΠΝΑΙ, Φιλήμονα Ζαννετίδη, στο πλαίσιο της οποίας καταγράφηκαν τα μέλη που θα απαρτίζουν στο εξής το συντονιστικό όργανο του κλάδου στο νομό.

Η πρωτοβουλία της Περιφερειακής Αρχής ανέδειξε την ανάγκη ουσιαστικής οργάνωσης των αλιέων και των κατά τόπους Συλλόγων τους στο νομό, προκειμένου οι ίδιοι να αντιμετωπίσουν τα πλείστα ζητήματα που τους απασχολούν καθημερινά και να διεκδικήσουν από κοινού ένα καλύτερο μέλλον για την παράκτια αλιεία.

Κατά τη διάρκεια της τρίωρης σχεδόν συνέλευσης, στην οποία έδωσαν το “παρών” εκπρόσωποι από όλα τα Κυκλαδονήσια αναφέρθηκαν τα προβλήματα του κλάδου ενώ ο κ. Ζαννετίδης προχώρησε στην ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες συντονισμού της προσπάθειας από την πλευρά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ακόμη, ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Λεονταρίτης, καθώς επίσης ο έπαρχος Πάρου, Κώστας Μπιζάς και ο περιφερειακός σύμβουλος, Μάρκος Δαδάος.

Σημειώνεται πως αντίστοιχη συνάντηση θα ακολουθήσει και στη Ρόδο το προσεχές χρονικό διάστημα.

Όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της “Κοινής Γνώμης”.