Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ

  • Κυριακή, 20 Μαρτίου, 2016 - 06:10
  • /   Eνημέρωση: 24 Μαρ. 2016 - 7:53

Με τον Γενικό Γραμματέα αρμόδιο για θέματα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού κ. Παναγιώτη Κορκολή είχε χθες συνάντηση ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης.

Επίσης συμμετείχε σε συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο για την εκτέλεση του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων των Περιφερειών για το 2016, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Αντικείμενο της συνάντησης με τον Γενικό Γραμματέα ήταν το αίτημα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την συνέχιση του ειδικού προγράμματος ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και στην τρέχουσα νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, που υπάρχει (ΣΑΕΠ 767), έτσι ώστε να συνεχισθεί απρόσκοπτα η ένταξη νέων αναπτυξιακών έργων που αφορούν τα νησιά μας. 

Επίσης ο κ. Ζαννετίδης συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Προγραμματισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Αντώνη Λούβαρη, είχε συναντήσεις με τον Γενικό Διευθυντή κο Π. Λαμπρινό και υψηλόβαθμα υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου, παρόντος του βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Δημήτρη Γάκη.

Τόσο ο Γενικός Γραμματέας όσο και όλα τα στελέχη του Υπουργείου έδειξαν διάθεση κατανόησης και συνεργασίας και αναμένεται από πλευράς τους η ικανοποίηση του σχετικού αιτήματος.

Το αίτημα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στήριξε με την παρουσία του στο Υπουργείο και ο κ. Δ. Γάκης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε επίσης με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Μικρών Κυκλαδονήσων κ. Πασχάλη Συρίγο και συζήτησαν προτάσεις της Ομοσπονδίας που αφορούν τα νησιά αυτά.

Τέλος στις 19 και 20 Μαρτίου, εκτός από την παρουσία του στην έκθεση FOODEXPO στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη, ο κ. Ζαννετίδης παρέστη σε όλες τις εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών Πειραιώς που γιόρτασαν την 68η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την μητέρα Ελλάδα. Το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 παρακολούθησε την εκδήλωση στον ΟΛΠ μεταφέροντας και τον χαιρετισμό του απουσιάζοντα στο εξωτερικό Περιφερειάρχη. Την Κυριακή της Ορθοδοξίας 20 Μαρτίου 2016 παρέστη στην δοξολογία που τελέστηκε στον Άγιο Γεώργιο στην πλατεία Καρύτση και κατέθεσε στεφάνι για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στην πλατεία Συντάγματος.