Συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων Tuttofood 2017

Στο Μιλάνο η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

  • Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου, 2016 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 14 Δεκ. 2016 - 7:28

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στα πλαίσια πολιτικής της ανάδειξης και προώθησης των τοπικών της προϊόντων, πρόκειται να συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων Τuttofood 2017, που διεξάγεται, από  8 έως 11 Μαΐου  2017 στο Μιλάνο στην Ιταλία.
    Η Περιφέρεια θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο την αποτελεσματική προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων της, προσφέρει την ευκαιρία στους παραγωγούς της να αποκτήσουν πρόσβαση στην Ιταλική, την Ευρωπαϊκή, αλλά και τη Διεθνή αγορά με γνώμονα την ανάπτυξη  και ενίσχυση των εξαγωγών και την στήριξη της αναγνωρισιμότητας των πιστοποιημένων προϊόντων της. Στα πλαίσια της διοργάνωσης αυτής τόσο οι αγοραστές όσο και οι εκθέτες, έχουν την δυνατότητα πραγματοποίησης συναντήσεων Business to Business. Την έκθεση θα πλαισιώσουν Σεμινάρια, Συνέδρια και Ημερίδες.
Καλούνται όσοι παραγωγοί μεταποιούν ή/και τυποποιούν πιστοποιημένα ΠΟΠ ή/και ΠΓΕ ή με έγκριση H.A.C.C.P. ή ISO  αγροτικά προϊόντα (τρόφιμα & ποτά) της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και επιθυμούν να έχουν παρουσία στο περίπτερο που πρόκειται να μισθώσει η Π.Ν.ΑΙ., να το δηλώσουν έως την  Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016 στην σχετική φόρμα που υπάρχει στην ιστοσελίδα http://www.pnai.gov.gr/Arthro.aspx?a=8023
Διευκρινίζεται πως μετά τις  30/12/2016 καμία Δήλωση δεν θα γίνει δεκτή.
Στη συγκεκριμένη έκθεση δεν επιτρέπεται η λιανική πώληση.
 Η επιλογή των εκθετών θα γίνει βάση κριτηρίων και ελέγχου των δηλωθέντων στοιχείων. Με ποινή αποκλεισμού συμμετοχής θα απορριφθούν, μετά από έλεγχο, όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις πιστοποίησης και όσοι δεν μεταποιούν και τυποποιούν πρωτογενή τοπικά προϊόντα που παράγονται στα νησιά την Περιφέρειάς μας. Επίσης με ποινή αποκλεισμού θα απορρίπτονται από επόμενες Εκθέσεις, όσοι δηλώσουν στην παρούσα φάση συμμετοχή στην Έκθεση και στη συνέχεια ακυρώσουν, ή δεν αποστείλουν όλα τα δικαιολογητικά που θα ζητηθούν μετά τη λήξη της ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων.
     Για πληροφορίες στα τηλέφωνα 2241360567 κ. Τάνια Ρούσσου-Προϊσταμένη Τμήματος Προβολής και Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων  για την Περιφερειακή Ενότητα Δωδεκανήσου και 2281082380 κ. Ντίνα Βλάχου -Προϊσταμένη Τμήματος Προβολής και Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων για την Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων.