Οικονομικά κίνητρα από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου για ιατρούς που θα θελήσουν να υπηρετήσουν σε Περιφερειακά Ιατρεία και Κέντρα Υγείας σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα

Προσπάθεια επάνδρωσης δομών Υγείας

  • Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου, 2016 - 06:14
  • /   Eνημέρωση: 14 Δεκ. 2016 - 15:00

Την προσπάθεια επάνδρωσης των δομών υγείας στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου προωθεί σταθερά η Περιφέρεια, γνωστοποιώντας πως συνεχίζει τη χορήγηση των οικονομικών κινήτρων για την κάλυψη θέσεων σε Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία και Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

Κάλυψη 39 θέσεων στο Ν. Αιγαίο

Ειδικότερα, όπως γνωστοποίησε ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος στην προσωπική σελίδα του, η Περιφέρεια προτίθεται να προχωρήσει στη χορήγηση οικονομικών κινήτρων σε 39 ακόμα γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, που θα εκδηλώσουν το ενδιαφέρον να υπηρετήσουν σε κενές θέσεις ΠΙ, ΠΠΙ, ΚΥ και Νοσοκομείων σε νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, “Πιστοί στην πρωτοβουλία που ξεκίνησε από την Περιφέρεια μας, θα συνεχίσουμε έως ότου καλυφθούν όλες οι κενές ιατρικές θέσεις των νησιών μας”.

Αξίζει να υπενθυμιστεί πως, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, κατόπιν έγκρισης από το περιφερειακό συμβούλιο είχε αποφασίσει τη χορήγηση επιδόματος 450 ευρώ για θέσεις ιατρών που θα επιθυμούσαν να ενισχύσουν τις νησιώτικες δομές υγείας, με φόντο τη γενικότερη πολιτική της χώρας, καθ΄ όλη τη διάρκεια των τελευταίων ετών κυρίως, που έχει αφήσει σε πολλά επίπεδα ανυπεράσπιστα τα νησιά.

Σημειώνεται επίσης, πως, η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου υπήρξε η πρώτη Περιφέρεια της χώρας που έλαβε την πρωτοβουλία και θέσπισε κίνητρα για επικουρικούς και αγροτικούς ιατρούς, αντιλαμβανόμενη πλήρως τις ανάγκες του ιδιαίτερου γεωγραφικού χώρου της Ελλάδας.

Στην παρούσα φάση η πρόταση του Υπουργείου Υγείας για τα νησιά και τις δομές Υγείας στο Ν. Αιγαίο είναι η κάλυψη 39 θέσεων, εκ των οποίων οι 21 είναι στις Κυκλάδες κι έχουν ως ακολούθως: ΚΥ Ίου (2 θέσεις γενικής ιατρικής ή παθολογίας), ΚΥ Πάρου (1 θέση γενικής ιατρικής ή παθολογίας, 1 θέση παιδιατρικής και 1 θέση ορθοπεδικής), ΚΥ Τήνου (1 θέση γενικής ιατρικής, 1 θέση ακτινοδιαγνωστική, 1 θέση καρδιολογίας, 1 θέση παιδιατρικής, 1 θέση ιατρικής βιοπαθολογίας και 1 θέση ορθοπεδικής), ΚΥ Μυκόνου (1 θέση γενικής ιατρικής, 1 θέση ορθοπεδικής, 1 θέση καρδιολογίας), ΚΥ Άνδρου (1 θέση καρδιολογίας, 1 θέση οδοντιατρικής, 1 θέση ακτινοδιαγνωστικής), ΚΥ Άνδρου (1 θέση καρδιολογίας, 1 θέση οδοντιατρικής, 1 θέση ακτινοδιαγνωστικής) ΚΥ Μήλου – ΠΠΙ Κιμώλου (1 θέση γενικής ιατρικής) και ΚΥ Αμοργού (1 θέση παιδιατρικής, 1 θέση ιατρικής βιοπαθολογίας, 1 θέση οδοντιατρικής).