Αυτούσια η δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων

Απάντηση Γ. Λεονταρίτη στην καταγγελία περί ανάρμοστης συμπεριφοράς

  • Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου, 2016 - 15:02

Στη σημερινή έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας "Κοινή Γνώμη", φιλοξενείται επιστολή-καταγγελία προς το πρόσωπό μου, η οποία προέρχεται από δημόσιο υπάλληλο που υπηρετεί στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου στο νομό Κυκλάδων. Ο καταγγέλλων γνωρίζοντας την κατάφορη καταστρατήγηση των δημοσιοϋπαλληλικών καθηκόντων του και του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, προσπαθεί με επικοινωνιακό τρόπο να παραπλανήσει και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη για την επερχόμενη διοικητική και ποινική του δίωξη.

Σέβομαι, τιμώ και συνεργάζομαι άριστα με όλους τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα, οι οποίοι τιμούν τα καθήκοντά τους.

Όμως δηλώνω κατηγορηματικά ότι κατά τη διάρκεια της θητείας μου θα ασκήσω τα καθήκοντά μου με ήθος και εντιμότητα και δεν θα συγκαλύψω το παραμικρό παράπτωμα οποιουδήποτε υπαλλήλου πέσει στην αντίληψή μου.

Σε μια περίοδο που όλα γύρω μας καταρρέουν και που θα έπρεπε να υπάρχει ο υπέρτατος βαθμός προσφοράς προς τη χώρα, κάποιοι παρ’ ότι υπηρετούν στο ελληνικό δημόσιο δεν έχουν αντιληφθεί ότι εκτός από δικαιώματα έχουν και υποχρεώσεις απέναντι στο κράτος, στους πολίτες και στους συναδέλφους τους.