Κοπή αγιοβασιλιάτικης πίτας στην έδρα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

Αδιάκοπος αγώνας για την πρόοδο των νησιών

Τη δέσμευσή τους για συνεργασία, στήριξη και ανάδειξη των αναγκών των νησιών, καθώς επίσης και την υπόσχεση προσπάθειας σταθερής διεκδίκησης ενός καλύτερου πλαισίου επιβίωσης και ανάπτυξης του νησιώτικου χώρου διατύπωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης και το σύνολο των παρευρισκομένων επίσημων προσώπων στη λιτή γιορτή κοπής της αγιοβασιλιάτικης πίτας, το πρωί της Πρωτοχρονιάς, στο κτίριο της έδρας της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, στη Σύρο.

Παρουσία των Επισκόπων της Ορθόδοξης και της Καθολικής Εκκλησίας, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου, κ. Δωροθέου Β΄ και του Σεβ. π. Πέτρου Στεφάνου αντίστοιχα, καθώς επίσης του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργου Μαραγκού, του προέδρου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Γιάννη Ρούσσου, αντιδημάρχων, περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων και υπαλλήλων της Περιφέρειας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων απηύθυνε ευχές προς όλους, δίνοντας έμφαση στο θέμα της νησιωτικότητας.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, η νησιωτικότητα βάλλεται συστηματικά με την εφαρμογή και υλοποίηση κυβερνητικών αποφάσεων που θίγουν κατάφορα τους ίδιους τους νησιώτες και μάλιστα σε ένα πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον συνεχώς μεταβαλλόμενο, το οποίο έρχεται να “χτυπήσει” τον πιο δύσκολο γεωγραφικό χώρο της Ελλάδας, που μάχεται σταθερά να προασπίσει την αξιοπρέπεια των κατοίκων του.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης στον χαιρετισμό του, η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου επιδιώκει με συστηματικές προσπάθειες, πλάνο αλλά και σχέδιο, να επιτύχει την ανάπτυξη και την πρόοδο για τα νησιά της, τα οποία δέχθηκαν μεταξύ άλλων και το ισχυρό πλήγμα της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ.

Απαριθμώντας επιγραμματικά κάποιες από τις ενέργειες και τους στόχους της ΠΝΑι που εστιάζουν συνολικά στην ανάπτυξη του Νοτίου Αιγαίου σε κάθε επίπεδο, όπως ενδεικτικά και ιδιαίτερα στο πεδίο του Τουρισμού, ο Αντιπεριφερειάρχης ολοκλήρωσε τον χαιρετισμό του, τονίζοντας πως η Περιφέρεια θα συνεχίσει να διεκδικεί οργανωμένα ένα καλύτερο παρόν και μέλλον για τα νησιά της. Ο ίδιος, κατέληξε δε, κυρίως για τους ανθρώπους που ασχολούνται με τα κοινά, με την ευχή να μπορέσουν να βαδίσουν με λιγότερο εγωισμό, εγωκεντρισμό κι εγωπάθεια στο νέο έτος που μόλις ανέτειλε.