Σημαντικά σημεία των τοποθετήσεων του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου στον πρόσφατο απολογισμό της ΠΝΑι

"Οι νησιώτες μας έχουν υψηλές προσδοκίες από την Περιφερειακή Αρχή"

  • Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου, 2017 - 11:35

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου που πραγματοποιήθηκε στη Σύρο το βράδυ της 6/2/2017 και παρουσιάστηκαν τα πεπραγμένα της Περιφερειακής Αρχής Ν. Αιγαίου και της Εκτελεστικής της Επιτροπής, τοποθετήθηκε και επισήμανε τα εξής:
⦁    Ζούμε σε μια κρίσιμη και μεταβατική εποχή.
Η χώρα μας δοκιμάζεται και η κρίση που βιώνουμε πλήττει πολυεπίπεδα την κοινωνία μας (οικονομικά, ηθικά κ.τ.λ.).
⦁    Οι έχοντες/ουσες θέση ευθύνης καλούνται να προσπαθούν διαρκώς, να είναι αποτελεσματικοί/ές, έντιμοι/ες και ειλικρινείς απέναντι στους πολίτες.
⦁    Να «συγκρουστούν» με τα προβλήματα που μεγαλώνουν με πράξεις και μεθοδικά και όχι μόνο στα λόγια.
⦁    Κανείς/μιά δεν μπορεί να «πανηγυρίζει» όταν «κατακτήσεις» και δικαιώματα των νησιωτών μας χάνονται και όταν οι συνάνθρωποί μας βιώνουν τη φτώχεια, την αβεβαιότητα, την ξενιτιά και την ανεργία ή τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την απουσία ανάπτυξης και της κοινωνικής μέριμνας.
⦁    Ο κατάλογος της «συμφοράς» αυξάνει διαρκώς:
⦁    Το Α.Ε.Π. των νησιών μας μειώνεται συνέχεια τα τελευταία τέσσερα (4) χρόνια.
⦁    Η αύξηση των συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά μας εκτίναξε την ακρίβεια και καταργήθηκε το τελευταίο κίνητρο της επιχειρηματικότητας.
⦁    Η Ανώτατη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου (Α.Σ.Τ.Ε.Ρ.) υποβαθμίζεται καθημερινά και την ίδια στιγμή η κυβέρνηση δημιουργεί Α.Ε.Ι. για τουριστικές σπουδές στη Χίο!!!
⦁    Τα δύο (2) από τα πέντε (5) hot spot - χώροι φιλοξενίας μεταναστών της χώρας μας βρίσκονται στα Δωδεκάνησα. Σηκώνουμε το βάρος του μεταναστευτικού χωρίς αντισταθμιστικά από οφέλη για την περιοχή μας και χωρίς ουσιαστική βοήθεια.
⦁    Στα μεγάλα έργα υποδομών επικρατεί στασιμότητα.
⦁    Οι Υπηρεσίες της Π.Ν.Αι. αλλά και οι υπόλοιπες του Δημοσίου Τομέα στη Δωδεκάνησο είναι τραγικά υποστελεχωμένες και η Κυβέρνηση αν ακολουθήσει το μνημονιακό κανόνα 4 αποχωρήσεις από το Δημόσιο - 1 πρόσληψη, δεν πρόκειται να καλύψει τα κενά.
⦁    Επιχειρήσεις κλείνουν καθημερινά και η μεγαλύτερη βιομηχανία της περιοχής μας το Ναυπηγείο του Νεωρίου ζει δύσκολες και αβέβαιες ημέρες.

Για όλα τα παραπάνω και πολλά ακόμα, οφείλουμε να δώσουμε τον αγώνα για να αλλάξουμε το γκρίζο σκηνικό.
Εκτιμώ ότι κάθε Περιφερειακή Αρχή που υπηρέτησε και υπηρετεί τον τόπο θέλει να προσφέρει. Επιμένω όμως ότι ο συνεπής, δημοκρατικός και πολιτισμένος αγώνας είναι μονόδρομος προκειμένου να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της καθημερινότητας και του μέλλοντος.

Φίλες και φίλοι,

Οι νησιώτες μας έχουν υψηλές προσδοκίες από την Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου.
Όσο η ανάπτυξη παραμένει «ζητούμενο» και τα προβλήματα μεγαλώνουν, οφείλουμε να αυξήσουμε τις προσπάθειές μας και την αποτελεσματικότητά μας και τα νησιά μας να γίνουν «εργοτάξια».