Αλλαγές και ανατροπές μετά την επίσημη ανακοίνωση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για το νέο περιφερειακό σχήμα κατά το δεύτερο ήμισυ της αυτοδιοικητικής θητείας

Απόλυτες αποφάσεις που γεννούν διαφωνίες

Αποφάσεις που φέρουν αποκλειστικά την υπογραφή του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου αποτέλεσαν οι ανακοινώσεις του νέου περιφερειακού σχήματος που θα υπηρετήσει τις ανάγκες του Νοτίου Αιγαίου κατά το δεύτερο ήμισυ της τρέχουσας θητείας, οι οποίες “γεννούν” αλλαγές, ενώ αναμένεται να προκαλέσουν δημόσιες διαφωνίες εκ μέρους μελών της Περιφερειακής Αρχής.

Έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες της εφημερίδας θέλουν το “ομαδικό πνεύμα” που επικαλείται στις δημόσιες δηλώσεις του ο Γιώργος Χατζημάρκος για τη λειτουργίας της παράταξής του, να έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον χαρακτήρα απόλυτων αποφάσεων που έλαβε για την κάλυψη των αυτοδιοικητικών θέσεων ευθύνης, αφού οι τελικές ανακοινώσεις του, κρατήθηκαν εκ μέρους του ως επτασφράγιστο μυστικό έως και χθες το πρωί, απέναντι στα μέλη της δικής του περιφερειακής ομάδας.

Η εκτίμηση πως ο ίδιος ο Περιφερειάρχης δεν πραγματοποίησε εσωτερική συζήτηση και διαβούλευση αναφορικά με το νέο περιφερειακό σχήμα διακυβέρνησης, προτού γνωστοποιήσει δημοσίως τις οριστικές αποφάσεις του, επιβεβαιώνεται από τις δημοσιογραφικές πληροφορίες της “Κοινής Γνώμης” σχετικά με την άρνηση εκ μέρους του περιφερειακού συμβούλου, Μάρκου Δαδάου να αποδεχθεί τη θέση του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου Μεταφορών των Κυκλάδων, απόφαση που έχει γίνει γνωστή - μέχρι στιγμής - σε μέλη της Περιφερειακής Αρχής.

Πέραν της εσω-παραταξιακής αναστάτωσης που έχει προκαλέσει η επίσημη τοποθέτηση του Περιφερειάρχη, θα πρέπει να σημειωθεί πως, εκ μέρους μελών που αξιοποιήθηκαν σε συγκεκριμένες θέσεις, υπήρξαν άμεσα ανακοινώσεις με τη μορφή ευχαριστήριων δηλώσεων για τον τρόπο που αξιοποιήθηκαν ή και αναβαθμίστηκαν με φόντο τα νέα καθήκοντά τους για το υπόλοιπο της σημερινής θητείας.

Προσπάθεια ικανοποίησης όλων με “αμέτρητες” θέσεις εντεταλμένων

Η προσπάθεια του Περιφερειάρχη να αξιοποιήσει το σύνολο των μελών της παράταξής του με τρόπο που θα ικανοποιεί καθησυχαστικά κάθε ένα εξ όσων απαρτίζουν την ομάδα του, υπήρξε οφθαλμοφανής, όπως διαπιστώνεται από το σχήμα των έξι Αντιπεριφερειαρχών, αλλά κυρίως από τον σημαντικό αριθμό (19) εντεταλμένων περιφερειακών συμβούλων, τόσο για τις Κυκλάδες, όσο και για τα Δωδεκάνησα. Αν και στην επίσημη ενημέρωση της Περιφερειακής Αρχής, τονίσθηκε πως, “Οι αλλαγές που αποφασίστηκαν, δεν έγιναν με βάση τα πρόσωπα, αλλά με βάση την ανάγκη να διαμορφωθεί ένα σχήμα διακυβέρνησης που θα απαντά στις πραγματικές και ουσιαστικές ανάγκες του Νοτίου Αιγαίου, όπως αυτές αναδείχθηκαν μέσα από την εμπειρία των πρώτων δυόμισι ετών” ωστόσο, εύλογα προκύπτει το ερώτημα, κατά πόσον μπορεί να διαμορφωθεί αποτελεσματική περιφερειακή διακυβέρνηση, χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν οι δυνατότητες και ο βαθμός ανταπόκρισης του κάθε αιρετού προσώπου, στην “ατζέντα” που καλείται να αναλάβει.

Εκ μέρους του Γιώργου Χατζημάρκου, δόθηκαν οι άξονες βάσει των οποίων διαμορφώθηκε το νέο περιφερειακό σχήμα, με σκοπό όπως τόνισε την καλύτερη δυνατή κάλυψη των νησιωτικών αναγκών και οι οποίοι έχουν ως ακολούθως: “α. Η συνέργεια του Πολιτισμού και του Αθλητισμού με τον Τουρισμό. β. Η εξωστρέφεια στον Πρωτογενή Τομέα με την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, μέσω της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019. γ. Η άμβλυνση των δυσκολιών της νησιωτικότητας, μέσω της Ηλεκτρονικής Εξυπηρέτησης των νησιωτών. δ. Η αναβάθμιση της Ακτοπλοΐας σε θεματική ενότητα και στοιχείο της καθημερινής διακυβέρνησης. ε. Η Κοινωνική Συνοχή, το Περιβάλλον, η Παιδεία και η Επιχειρηματικότητα, συμπληρώνουν τα μέτωπα και ταυτοχρόνων πεδία δραστηριοποίησης και ανάπτυξης πρωτοβουλιών. στ. Επιπλέον, αξιοποιείται στο έπακρο το πολιτικό δυναμικό της Περιφερειακής Αρχής, το έργο του οποίου μέχρι σήμερα, κρίνεται απολύτως επιτυχημένο στο σύνολό του”.

Κατόπιν των ανωτέρω που συνοδεύουν αναλυτικά τα πρόσωπα και τις θέσεις που αυτά καλύπτουν στην ανακοίνωση, ο Περιφερειάρχης θέλησε μέσω των δηλώσεών του να υποστηρίξει πως, το νέο σχήμα “θεμελιώνεται” μεταξύ άλλων στο “ομαδικό πνεύμα και στη συνεργασία”.

Χαρακτηριστικά ο ίδιος δήλωσε τα παρακάτω: “Ήταν ένας πολύ ευχάριστος “πονοκέφαλος” να έχω να επιλέξω ανάμεσα σε μια πλειάδα άξιων και ικανών συνεργατών. Το έργο που μέχρι σήμερα έχει παραχθεί αποδεικνύει ότι δεν υστέρησε κανείς και ότι το σημαντικότερο όπλο, μετά το σχέδιο και την αποφασιστικότητα, είναι η ομαδικότητα. Το νέο σχήμα διακυβέρνησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, θεμελιώνεται ακριβώς σε αυτό: στο ομαδικό πνεύμα, στη συνεργασία και στην ανιδιοτελή προσφορά, στον κοινό αγώνα για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών που υπηρετούμε. Το επόμενο διάστημα μας περιμένει πολλή δουλειά και είμαι σίγουρος πως όλοι θα συνεχίσουν να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, όπως έκαναν μέχρι σήμερα, για να διατηρηθεί ο πήχης εκεί όπου από την αρχή τον τοποθετήσαμε. Ψηλά!”

Τουρισμός, Πολιτισμός, Αθλητισμός σε ένα χαρτοφυλάκιο με πέντε εντεταλμένους

Η πρώτη σημαντική αλλαγή που πραγματοποιήθηκε στο νέο περιφερειακό σχήμα διακυβέρνησης του Νοτίου Αιγαίου αφορά στη σύνδεση του Τουρισμού με τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό, που συνολικά από σήμερα αποτελούν ένα χαρτοφυλάκιο το οποίο “περνά” στην μέχρι πρότινος (αποκλειστικά) Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Μαριέττα Παπαβασιλείου. Όπως διαπιστώνεται καταργήθηκε η ξεχωριστή θέση Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού ενώ στα διευρυμένα καθήκοντα της κ. Παπαβασιλείου αποφασίστηκε από τον Περιφερειάρχη να συνδράμουν πέντε περιφερειακοί σύμβουλοι. Βάσει των προαναφερθέντων τα νέα δεδομένα στα τρία πεδία έχουν ως εξής από άποψη αρμόδιων προσώπων: Αντιπεριφερειάρχης: Παπαβασιλείου Μαριέτα, Εντεταλμένη Πολιτισμού Κυκλάδων: Πάπιτση Χρηστιάνα, Εντεταλμένη Αθλητισμού Κυκλάδων: Λειβαδάρου Θεώνη, Εντεταλμένος Πολιτισμού Δωδεκανήσου: Ανανίας Άγγελος, Εντεταλμένος Αθλητισμού Δωδεκανήσου: Νικολής Νίκος και Εντεταλμένος Πολιτικής της Κρουαζιέρας: Κουνάκης Παναγιώτης.

Μ. Παπαβασιλείου: “Νομίζω οι εντεταλμένοι θα συμβάλλουν σε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα”

Από την πλευρά της, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού εξέδωσε ανακοίνωση, στο περιεχόμενο της οποίας ευχαρίστησε τον κ. Χατζημάρκο, που ανανέωσε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό της. “Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου. Η τιμή είναι μεγάλη. Αντίστοιχα μεγάλη είναι και η ευθύνη. Από την πλευρά μου, δεσμεύομαι να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, ώστε να ανταπεξέλθω στα καθήκοντα που μου έχουν ανατεθεί σε τομείς νευραλγικούς πάνω στους οποίους στηρίζεται η αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας. Τα νησιά μας αξίζουν το μέγιστο των δυνατοτήτων μας! Η Περιφερειακή Αρχή έχει αποδείξει ότι δεν φείδεται κόπων και προσπαθειών. Εμπνεόμαστε από το όραμα του Γιώργου Χατζημάρκου να πάμε το Νότιο Αιγαίο μπροστά, όπως του αξίζει” ανέφερε χαρακτηριστικά, προβαίνοντας σε επιπλέον δηλώσεις προς την εφημερίδα μετά από τηλεφωνική επικοινωνία της “Κοινής Γνώμης”. Στην ερώτηση να διευκρινίσει αν δεδομένων των ευθυνοφόρων και αυξημένων καθηκόντων της, ο ρόλος των εντεταλμένων περιφερειακών συμβούλων θα είναι ουσιαστικός, η ίδια απάντησε πως, “Θέλω λίγο χρόνο για να δω πώς θα λειτουργήσει όλο αυτό” επαναλαμβάνοντας πως, “Πιστεύω ότι είναι πολύ καλή η απόφαση του Περιφερειάρχη”. Αναγνωρίζοντας μάλιστα πως, “Όντως έχω πολλές παραπάνω αρμοδιότητες” πρόσθεσε στη συνέχεια πως, “νομίζω ότι οι εντεταλμένοι θα βοηθήσουν και όλοι μαζί θα συμβάλλουμε στο να βγει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα”. Σχετικά με τη σύνδεση Πολιτισμού και Αθλητισμού με τον Τουρισμό, η κ. Παπαβασιλείου εκφράζοντας τη θέση της Περιφερειακής Αρχής, σημείωσε πως, “Θεωρώ ότι Αθλητισμός και Πολιτισμός είναι και αυτά Τουρισμός. Αυτά θα προσελκύσουν κόσμο και αυτά τα τρία πρέπει να “δέσουν”. Το θέμα είναι να υπάρξει ο στόχος και να υπάρξει η πολιτική, ώστε οι πέντε εντεταλμένοι μαζί με εμένα να μπορέσουμε να εκπληρώσουμε το σχέδιο το οποίο θα φτιάξουμε”. Έκλεισε τις δηλώσεις της δε, απαντώντας καταφατικά στην ερώτηση αν άμεσα θα προγραμματισθούν συναντήσεις με τους εντεταλμένους που θα πλαισιώνουν την ίδια στο έργο της. “Βεβαίως. Απλώς τώρα είναι οι εκθέσεις σε Βερολίνο και Ρωσία και θα πρέπει αμέσως μετά να μπουν όλα σε μία σειρά” σημείωσε κατηγορηματικά.

Στόχος η υποστήριξη αθλητών και Συλλόγων”

Σε παρόμοιο μήκος κύματος κινήθηκε και η δημόσια τοποθέτηση της Επάρχου Θήρας και πλέον, εντεταλμένης περιφερειακής συμβούλου Αθλητισμού στις Κυκλάδες, Θεώνης Λειβαδάρου, η οποία δεσμεύθηκε για την στήριξη των τοπικών Συλλόγων και των αθλητών. “Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ Γιώργο Χατζημάρκο για την τιμητική θέση που μου έδωσε στο νέο σχήμα περιφερειακής διακυβέρνησης του Νοτίου Αιγαίου ως Εντεταλμένης Αθλητισμού Κυκλάδων και την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου. Αγαπάω και ασχολούμαι από παιδί με τον αθλητισμό και χαίρομαι που μου δίνεται η δυνατότητα να δουλέψω και σε αυτόν τον τομέα”. Πρόσθεσε δε, πως, “Υπόσχομαι, ότι θα προσπαθήσω με όλη μου την δύναμη να φανώ αντάξια της θέσης αυτής, θα είμαι αρωγός σε κάθε προσπάθεια των αθλητικών Συλλόγων των Κυκλάδων και θα αγωνιστώ για την ανάπτυξη του αθλητισμού” καθώς όπως υπογράμμισε, στόχος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είναι “η ενίσχυση και υποστήριξη των Ελλήνων Αθλητών και Συλλόγων αλλά και η διοργάνωση μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων. Ο αθλητισμός μας ενώνει όλους!”.

Ο Στ. Μπρίγγος Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Εξυπηρέτησης και Διοίκησης

Το στοιχείο της “καινοτομίας” στη νέα περιφερειακή διακυβέρνηση, θέλησε να υπογραμμίσει ο Γιώργος Χατζημάρκος δημιουργώντας μία νέα θέση Αντιπεριφερειάρχη, που θα συμβάλλει στην καλύτερη κι αμεσότερη εξυπηρέτηση των νησιωτών, μέσω της ανάπτυξης της ηλεκτρονικής διοίκησης. Στα “ηνία” αυτής της θέσης τοποθέτησε τον μέχρι χθες, Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, Στέλιο Μπρίγγο, ο οποίος κατά γενική ομολογία επέδειξε αυξημένα κι ευαίσθητα αντανακλαστικά στην ατζέντα του Πολιτισμού κατά τα πρώτα έτη της τρέχουσας θητείας, αναπτύσσοντας αξιόλογη δραστηριότητα και παρέχοντας στήριξη στο σχετικό πεδίο του Νοτίου Αιγαίου, μέσω της υποστήριξης και των τοπικών Συλλόγων. Αν και κλήθηκε εκ μέρους της εφημερίδας να προβεί σε δηλώσεις για τα καθήκοντα που αναλαμβάνει, θέλησε να το πράξει σε δεύτερο χρόνο, προκειμένου να έχει την χρονική “πολυτέλεια” να ευχαριστήσει και όσους συνεργάστηκε μέχρι σήμερα από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού. Πάντως, αξίζει να αναφερθεί πως, ο ίδιος πλαισιώνεται ως νέος Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Εξυπηρέτησης και Διοίκησης από τον έπαρχο Άνδρου, Δημήτρη Λοτσάρη και πλέον εντεταλμένο Ηλεκτρονικής Διοίκησης Κυκλάδων, καθώς και από την εντεταλμένη Ηλεκτρονικής Διοίκησης Δωδεκανήσου, Ευριδίκη Νάκη.

Φ. Ζαννετίδης: Συνεχίζει ως Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας

Τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας συνεχίζει να υπηρετεί ο Φιλήμων Ζαννετίδης, μετά την απόφαση του Περιφερειάρχη να τον διατηρήσει στον ευαίσθητο τομέα της στήριξης και προώθησης των τοπικών προϊόντων και της γαστρονομικής κουλτούρας του Νοτίου Αιγαίου. Ωστόσο, ο ίδιος θα έχει στήριξη στο έργο του από δύο περιφερειακούς συμβούλους, καθώς ορίσθηκε ως εντεταλμένος Πρωτογενούς Τομέα στις Κυκλάδες, ο έπαρχος Μήλου, Νίκος Βενάκης, καθώς και στην αντίστοιχη θέση για τα Δωδεκάνησα, ο Νίκος Τσακίρης.

Αξιοπρεπής στάση από τον Μ. Δαδάο

Παρά τις επανειλημμένες τηλεφωνικές οχλήσεις της εφημερίδας προς τον περιφερειακό σύμβουλο Μάρκο Δαδάο προκειμένου μέσω των δηλώσεών του να επιβεβαιώσει τις δημοσιογραφικές πληροφορίες περί διαφοροποίησης – άρνησής του αναφορικά με τη θέση που ορίστηκε να υπηρετήσει ως εντεταλμένος στις Κυκλάδες για θέματα μεταφορών και ακτοπλοΐας, δεν κατέστη εφικτή η επικοινωνία μαζί του. Ωστόσο, βάσει του ρεπορτάζ μπορεί να αναφερθεί σήμερα, πως, ο ίδιος αν κι έχει διαγράψει πορεία για περισσότερα από είκοσι έτη στον χώρο της Αυτοδιοίκησης, φαίνεται να μην αξιολογήθηκε ορθώς από την Περιφερειακή Αρχή, με τον Περιφερειάρχη στην απόφασή του, να του δίνει “δεύτερο” ρόλο στο χαρτοφυλάκιο των Μεταφορών, της Ακτοπλοΐας και των Επικοινωνιών, δίνοντας τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη στον επίσης Κυκλαδίτη πρώην θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού και νεότερο στα αυτοδιοικητικά, Γιάννη Μαργαρίτη. Ο μέχρι σήμερα αναξιοποίητος περιφερειακός σύμβουλος, Μάρκος Δαδάος έχει γνωστοποιήσει την αντίθεσή του προς την Περιφερειακή Αρχή αναφορικά με τη θέση που κλήθηκε να υπηρετήσει, διατηρώντας μία αξιοπρεπή στάση ως φαίνεται, αφού η θέση που του δόθηκε γεννάται εύλογα η απορία αν επί της ουσίας θα είχε αντικείμενο, με φόντο τον ρόλο του Κυκλαδίτη Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών, Γιάννη Μαργαρίτη. Σε κάθε περίπτωση αναμένονται εξελίξεις αναφορικά με την εν λόγω απόφαση, ενώ θα πρέπει να τονισθεί πως, για τα ζητήματα μεταφορών και ακτοπλοΐας στα Δωδεκάνησα, τη θέση του εντεταλμένου καλείται να καλύψει ο Χρήστος Μπάρδος.

Δύο Αντιπεριφερειάρχες για Περιβάλλον και Υγεία

Στην απόφαση του Περιφερειάρχη ορίστηκαν τα πρόσωπα για δύο ακόμη τομείς και συγκεκριμένα του Περιβάλλοντος και της Υγείας. Ειδικότερα, αντιπεριφερειάρχης Φυσικών Πόρων – Χωροταξίας και Περιβάλλοντος θα είναι ο Γιάννης Φλεβάρης, με εντεταλμένους για Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, τους Παναγιώτη Βιτάλη και Κάλισστο Διακογεωργίου αντίστοιχα. Παράλληλα, δημιουργήθηκε η θέση Αντιπεριφερειάρχη Υγείας – Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής, την οποία και καταλαμβάνει ο πρώην πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου, Θωμάς Σωτρίλλης, με τους Γιάννη Γιαγιά και Νίκο Καραμαρίτη να αναλαμβάνουν τις αρμοδιότητες για Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, υποστηρίζοντας το συνολικό έργο στο ιδιαίτερο πεδίο για τους νησιώτες.

Επιπλέον, ορίστηκαν εντεταλμένος Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης ο Άγγελος Ανανίας, εντεταλμένη Εθελοντισμού & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (πλην ΕΣΠΑ ), η Χαρίκλεια Γιασιράνη, εντεταλμένος Επιχειρησιακής Ετοιμότητας, ο Χρήστος Ευστρατίου και εντεταλμένος Επιχειρηματικότητας, ο Παναγιώτης Κουνάκης.

Επίλογος με αιχμές...

Εν κατακλείδι, στην απόφασή του, ο Περιφερειάρχης γνωστοποίησε την σειρά αναπλήρωσής του σε περιπτώσεις κωλύματος, προσπερνώντας... τον Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, Χαράλαμπο Κόκκινο, “μηδενίζοντάς” τον αφού το όνομά του απουσιάζει πλήρως από την ανακοίνωση κι επιβεβαιώνοντας έμμεσα τη ρήξη που έχει επέλθει ανάμεσά τους εδώ και αρκετούς μήνες. Προς επιβεβαίωση του σχολιασμού, αναφέρεται αυτούσιο το συγκεκριμένο τμήμα της απόφασής του: “Εξάλλου, με απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου, ορίστηκε η σειρά αναπλήρωσής του, σε περίπτωση κωλύματος. Τον Περιφερειάρχη αναπληρώνουν κατά σειράν: 1. Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Λεονταρίτης Γιώργος, 2. Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας Ζαννετίδης Φιλήμονας και 3. Αντιπεριφερειάρχης Υγείας – Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής Σωτρίλλης Θωμάς”.

Πρώτος πρόεδρος από την Πάρο του περιφερειακού συμβουλίου, ο Κ. Μπιζάς

Κατόπιν των απαιτούμενων διαδικασιών στην πρόσφατη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου (5 Μαρτίου), ο έπαρχος Πάρου – Αντιπάρου, Κώστας Μπιζάς επαναπροτάθηκε και αναδείχθηκε εκ νέου πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου. Κληθείς να προβεί σε δηλώσεις στην “Κοινή Γνώμη” αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη, τόνισε τα εξής: “Θα προσπαθήσουμε στο πλαίσιο του κανονισμού, να τον τηρήσουμε και να τον εφαρμόσουμε πιστά ώστε να είναι και σύντομες οι συνεδριάσεις, αλλά και πέρα από αυτό, να είναι χρήσιμες και να έχουν ένα θετικό αποτέλεσμα για τους συμπολίτες μας. Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη και το περιφερειακό συμβούλιο για την τιμή που μου έκαναν. Είναι η υψηλότερη διάκριση που έχω δεχθεί τα τελευταία 15 χρόνια που ασχολούμαι με την Αυτοδιοίκηση, κάτι το οποίο με συγκίνησε και προφανώς ανεβάζει και τον πήχη των προσδοκιών από τους συμπολίτες μου. Αυξάνονται οι ευθύνες μου απέναντι στη νησιώτικη κοινωνία και είναι μία ιδιαίτερη τιμή και για το νησί μου, την Πάρο, καθώς είναι η πρώτη φορά που κάποιος από εδώ γίνεται πρόεδρος περιφερειακού (παλαιότερα νομαρχιακού) συμβουλίου. Εύχομαι σε όλους τους συναδέλφους καλή δύναμη αφού η χρονική συγκυρία είναι δύσκολη για όλη την Ελλάδα”.

Τον ίδιο πλαισιώνουν στη θέση του Αντιπροέδρου, ο Παντελεήμων Τζανακόπουλος και στη θέση του γραμματέα ο Αθανάσιος Μπαράκας.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με όσα ορίζει η σχετική νομοθεσία κατά το δεύτερο ήμισυ της θητείας ακολουθείται νέα διαδικασία για την ανάδειξη της Οικονομικής Επιτροπής, στα “ηνία” της οποίας αποφασίστηκε να συνεχίσει ο Φιλήμων Ζαννετίδης.