Στην Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης Ν.Αιγαίου

  • Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2017 - 13:26

Σε συνάντηση με την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότηση κα Όλγα Γεροβασίλη, συμμετείχε ο Φίλιππος Τριομμάτης με την ιδιότητα του Γ. Γραμματέα του Πανελλήνιου Δικτύου Δημοτικών και Περιφερειακών Συμπαραστατών.

Στην συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο Γ. Γραμματέας του Υπουργείου κ. Γρηγόριος Θεοδωράκης, ο Φίλιππος Τριομμάτης επανακατέθεσε το αίτημα του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου και του Περιφερειακού Συμβουλίου σχετικά με το θέμα της τραγικής διοικητικής υποστελέχωσης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, το οποίο, παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις της αρμόδιας πολιτικής ηγεσίας για την επίλυσή του, παραμένει σε εκκρεμότητα. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Τριομμάτης, η διακριτική αυτή μεταχείριση σε βάρος των νησιών του Νοτίου Αιγαίου αποτελεί σοβαρή αιτία κακοδιοίκησης σε βάρος των πολιτών και των επιχειρήσεων. Η Υπουργός, η οποία συμφώνησε με τις διαστάσεις του προβλήματος, ανέθεσε στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου να εξετάσει το θέμα και να τρέξει τις απαραίτητες διαδικασίες.

Βασικό αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι προτάσεις του Δικτύου σχετικά με τις αναγκαίες τροποποιήσεις του νομικού πλαισίου, που θα διευκόλυναν τη λειτουργία του θεσμού του Συμπαραστάτη σε Δημοτικό και Περιφερειακό επίπεδο.

Παράλληλα, οι Συμπαραστάτες ενημέρωσαν την Υπουργό για τις ειδικές προτάσεις τους, όπως για παράδειγμα ζητήματα που αφορούν την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στους ΟΤΑ και συγκεκριμένα τον τρόπο οργάνωσης των υπηρεσιών του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τη διευκόλυνση της επικοινωνίας και εν γένει των συναλλαγών μεταξύ πολιτών και υπηρεσιών.

Η Υπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, τα οποία διαχειρίζονται οι Συμπαραστάτες, καθώς και για τις θεσμικές προτάσεις των Συμπαραστατών. Υπήρξε η διαβεβαίωση ότι τα ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου και τέθηκαν από τους Συμπαραστάτες θα εξεταστούν με γνώμονα τη βέλτιστη λειτουργία της ανεξάρτητης αρχής.