Από τον Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου της ΠΝΑι, Χ. Κόκκινο

Πρόταση έκτακτης συνεδρίασης της ΕΝΠΕ

  • Τρίτη, 4 Απριλίου, 2017 - 13:14

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου και πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΝ.Π.Ε. κ. Χαράλαμπος Κόκκινος απέστειλε εγγράφως αίτημα στον πρόεδρο και στα μέλη του Δ.Σ. της ΕΝ.Π.Ε. στο οποίο ζητά να πραγματοποιηθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευσή της.
Ο κ. Χ. Κόκκινος κατέθεσε αυτήν την πρόταση με αφορμή την αναθεώρηση του «Καλλικράτη» που προωθεί η κυβέρνηση, τη διαβούλευση που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες, την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Δ.Ε. για το ανωτέρω θέμα, τα μεγάλα και διογκούμενα προβλήματα που απαιτούν λύσεις και την ανάγκη να ενημερωθεί η κοινωνία την οποία υπηρετούμε και που θέλουμε σύμμαχό μας.
Ο κ. Χ. Κόκκινος επισημαίνει ότι η καθιέρωση του συστήματος απλής αναλογικής στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης που προωθεί η κυβέρνηση, εγκυμονεί κινδύνους ακυβερνησίας και χάος, αφού απαιτείται σύνθεση απόψεων που μέχρι σήμερα «κάποιοι/ες» αποφεύγουν να το πράξουν υψώνοντας τείχη και δημιουργώντας αδιέξοδα.
Επίσης η κατάργηση των Περιφερειακών Ενοτήτων και ουσιαστικά η κατάργηση του θεσμού του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη (που ασκεί χρέη του πρώην νομάρχη) και του Επάρχου, δημιουργεί ανισότητες ανάμεσα στα στελέχη που καλούνται να διοικήσουν την Περιφέρεια. Το γεγονός επίσης ότι δεν προβλέπεται συγκεκριμένη και δεσμευτική χρηματοδότηση στο β’ βαθμό Αυτοδιοίκησης, προξενεί σε όλους ανησυχία και ερωτήματα για το αν η κυβέρνηση θέλει πραγματικά να είναι λειτουργική η Αυτοδιοίκηση ή να διαλυθεί.