Ανταλλαγή "πυρών" μεταξύ Χ. Κόκκινου - Φ. Ζαννετίδη

  • Παρασκευή, 7 Απριλίου, 2017 - 16:55

Έντονη αντιπαράθεση έχει προκύψει τα τελευταία εικοσιτετράωρα μεταξύ του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χαράλαμπου Κόκκινου και του Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή Τομέα και Γαστρονομίας Νοτίου Αιγαίου, Φιλήμονα Ζαννετίδη, οι οποίοι έχουν προβεί σε μία ανταλλαγή "πυρών" και ενδοπαραταξιακής κριτικής μέσω ανακοινώσεων και δηλώσεων.

Δελτίο Τύπου Χαράλαμπου Κόκκινου

"Με σεβασμό στους πολίτες των νησιών μας δηλώνω ότι στις προθέσεις μου δεν είναι να ακολουθήσω το παραλήρημα του Αντιπεριφερειάρχη... «Γαστρονομίας» κ. Ζαννετίδη. Πάντα μιλώ με επιχειρήματα και πολιτικούς όρους και όχι με προσβλητικά και αβάσιμα λόγια όπως έχει επιλέξει ο ίδιος!!! Σκοπός μου είναι να παράγω έργο και να είμαι κοντά στην κοινωνία.

Του πρότεινα να παράγει και αυτός έργο και να ασκήσει το θεσμικό ρόλο για τον οποίο τον τοποθέτησαν για να μη μείνει στην πολιτική ιστορία ως ο «Σεφ της γκάφας». Δυστυχώς για τον ίδιο, τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου που τον όρισε και το σύνολο της Περιφερειακής Αρχής, συνεχίζει και εκτίθεται συνεχώς.

Προς ενημέρωση των πολιτών και αποκατάσταση της αλήθειας, αναφέρω τα εξής:

 

  • Ο κ. Ζαννετίδης βρήκε χρόνο να στείλει στα Μ.Μ.Ε. χθες 6.4.2017 ανακοίνωση εναντίον μου με ύβρεις και ειρωνείες, αλλά δε βρήκε χρόνο να απαντήσει μέχρι σήμερα 7.4.2017 (48 ώρες μετά) στο υπηρεσιακό έγγραφο (α.π.: 93/5.4.2017) που του απέστειλα και ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΑ ΕΞΗΣ:

α) Αν ζήτησε και πότε ενημέρωση για ενέργειές, τόσο δικές μου όσο και του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Δωδεκανήσου του οποίου προΐσταμαι και αφορούσαν το θέμα των συνεπειών των προσφάτων πλημμυρών στο νησί της Κάσου.

β) Γιατί δεν κλήθηκα στη σύσκεψη που συγκλήθηκε τη Δευτέρα 3.4.2017 και αφορούσε τις συνέπειες των προσφάτων πλημμυρών στο νησί της Κάσου και τις ενέργειες που ζητούσαν από την Π.Ν.Αι. οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες του νησιού και πολιτιστικοί σύλλογοι Αθηνών - Πειραιώς της Δωδεκανήσου.

γ) Γιατί δεν κλήθηκα την Τρίτη 4.4.2017 στη συνάντηση που είχαν με τον αντιδήμαρχο της Ρόδου και στελέχη της ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ., με θέμα την προγραμματική σύμβαση που θα οδηγήσει στη λειτουργία της εταιρίας η οποία συμβάλλει τα μέγιστα σε θέματα Πολιτικής Προστασίας στο νησί της Ρόδου.

δ) Γιατί δεν έχω κληθεί σε παρόμοιες συσκέψεις στο παρελθόν και δεν έχουν ληφθεί υπόψη οι έγγραφες και προφορικές διαμαρτυρίες μου.

 

  • Επίσης ενημερώνω ότι με έγγραφό μου α.π. 91/5.4.2017, ζήτησα να εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή της Π.Ν.Αι. υπηρεσιακή μετάβασή μου στην Κάσο για τους έκτακτους λόγους που έχουν διαμορφωθεί στο νησί (πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Π.Ν.Αι. είναι ο κ. Ζαννετίδης). Με άλλο έγγραφό μου ενημέρωσα και γραπτώς το Δήμο Κάσου για δικές μου ενέργειες και του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Δωδεκανήσου.

Θυμίζω ότι δεν έχω φίλους με ελικόπτερα και κότερα να με μεταφέρουν υπηρεσιακά στα νησιά μας, όπως κάποιοι φίλοι του κ. Ζαννετίδη.

Όσον αφορά το πότε «πήρα χαμπάρι» -όπως αναφέρει στη 2η ανακοίνωσή του- επισημαίνω ότι δεν περίμενα από τον ίδιο να πάρει «χαμπάρι» αμέσως… Αν όμως τώρα δεν απαντήσει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, μένει πολλαπλά έκθετος…!!! και φυσικά εκθέτει και τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου που του έχει ΑΝΑΘΕΣΕΙ (προς έκπληξη πολλών) αρκετές αρμοδιότητες…

Το σίγουρο είναι ότι ο κόσμος έχει πάρει «χαμπάρι» τι γίνεται στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (αναφέρω τη λέξη «χαμπάρι» γιατί την επικαλείται ο ίδιος στη δεύτερη ανακοίνωσή του).

Ο κόσμος έχει μνήμη και κρίση. Ξέρει να διαβάζει και να συγκρίνει. Άλλωστε η «λάσπη» γυρνάει στους δημιουργούς της. Γι’ αυτό σας πήραν χαμπάρι κ. Ζαννετίδη:

  • Τρεις (3) διαγραφές - αποχωρήσεις περιφερειακών συμβούλων της πλειοψηφίας!
  • 2,5 χρόνια προκλητικές επιθέσεις και αποκλεισμοί στο Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου
  • Ανεξήγητες αποπομπές Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών
  • Αναπάντητα υπηρεσιακά έγγραφα
  • Πολλές ανακοινώσεις, αλλά... η ζωή των κατοίκων του Νοτίου Αιγαίου υποβαθμίζεται καθημερινά.

Υ.Γ. 1: Ενημερώνω ακόμα την κοινή γνώμη ότι το κτίριο του σφαγείου της Νισύρου που παραδόθηκε πρόσφατα, ήταν έργο που ξεκίνησε στις αρχές του 2009 και το 2014 απέμεναν να μπουν τα μηχανήματα.

Υ.Γ. 2: Εκφράζω τη λύπη μου προς τους πολίτες του Αιγαίου που απασχολούνται με εσωστρεφείς ενέργειες. Είναι όμως υποχρέωσή μου να προασπίσω τον εαυτό μου και να τους ενημερώνω, διότι η υπομονή που έδειξα σε προκλητικά γεγονότα που βλέπω στην Π.Ν.Αι., εξαντλήθηκε".

Δήλωση Φιλήμονα Ζαννετίδη

"Ο κατά φαντασία Αντιπεριφερειάρχης Χ. Κόκκινος, αν μπορούσε να αισθανθεί ντροπή δεν θα είχε και αυτή τη λίστα δικαστικών εμπλοκών.

Αν μπορούσε να αισθανθεί ντροπή, θα ζητούσε και μία συγνώμη από αυτούς  στους οποίους την οφείλει.

Αν είχε τσίπα ο Χαράλαμπος Κόκκινος, δεν θα μιλούσε, αλλά θα είχε κρυφτεί από προσώπου γης.  Στο χωριό μου, αυτούς τους λέμε " ξετσίπωτους".

Δυστυχώς για τον τόπο μας, δυστυχώς για τα Δωδεκάνησα, πέσαμε σε ‘’ξετσίπωτο’’.

Νέα απάντηση του Χ. Κόκκινου

Άφες αυτοίς ου γαρ οίδασι τι ποιούσι

Αυτό ταιριάζει στον «φαρισαϊσμό» του κύριου Ζαννετίδη, επιλογή του κυρίου Χατζημάρκου που ανέχεται την υβριστική και αντισυναδελφική συμπεριφορά του αντί να του είχε ζητήσει την παραίτηση!!!!

 

Στα τεκμηριωμένα επιχειρήματα μου, στα συγκεκριμένα ερωτήματα μου και στην πολιτική μου στάση εισέπραξα ως απάντηση και πάλι τις ύβρεις του κ. Ζαννετίδη, θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου – που εκθέτει συγχρόνως τον κ. Χατζημάρκο Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, αφού αποτελεί επιλογή του και δεν έχει ζητήσει ακόμα την παραίτηση του.

 

Στους υβριστές και στους συκοφάντες μου δεν θα τους επιτρέψω να επιβιώσουν πολιτικά. Η κοινωνία μας έχει ανάγκη από αποτελεσματικούς ανθρώπους, ειλικρίνεια και αλήθεια.

Υπηρετώντας σταθερά την αλήθεια και επιδιώκοντας το αποτέλεσμα καταθέτω δημόσια και νέα ερωτήματα στον εκλεκτό του κ. Χατζημάρκου επισημαίνοντας ότι μέχρι σήμερα δεν έχει απάντηση ούτε υπηρεσιακά ούτε δημόσια στα ερωτήματα που του έχω θέσει κατ επανάληψη!!!!

 

Ας απαντήσει λοιπόν

  • Αν είμαι <κατά φαντασία Αντιπεριφερειάρχης > όπως αναφέρει, γιατί ασχολείται μαζί μου? Αν έχει πρόβλημα αυτός ή και κάποιος άλλος αναίτια με το πρόσωπο μου ας αναζητήσουν στην ιατρική επιστήμη την θεραπεία τους!!

  • Με υβρίζει στην ανακοίνωση του ως< ξετσίπωτο>. Μήπως με μπέρδεψε με τον εαυτό του ή με τους όμοιούς του?

  • Αναφέρεται σε «λίστα δικαστικών μου εμπλοκών και ότι δεν αισθάνομαι ντροπή γι αυτό». Του απαντώ: είναι τιμή μου που μικρόψυχους, γλείφτες, ρουφιάνους, τσάτσους, ανίκανους να με κερδίσουν στον πολιτικό στίβο τους κέρδισα με τις πανηγυρικές αθωώσεις μου στην δικαιοσύνη στην οποία κατέφυγαν γιατί ήταν ανίκανοι να με κερδίσουν με πολιτικούς αγώνες. Έχασαν παντού!!! Ο κύριος Ζαννετίδης με την στάση του και τα γραφόμενα του αν δεν αλλάξει τακτική προκαλεί και «ερωτοτροπεί» να λογοδοτήσει στην δικαιοσύνη.

  • Γράφει ακόμα: < δυστυχώς για τα Δωδεκάνησα πέσαμε σε ξετσίπωτο>. Να του θυμίσω ότι τον < ξετσίπωτο > Χαράλαμπο Κόκκινο στο Δήμο Λέρου και στο Δήμο Καλύμνου τον ανακήρυξαν Επίτιμο Δημότη για την προσφορά του στον τόπο. Είχε βραβεύσεις και τιμητικές διακρίσεις και από άλλους Δήμους της Δωδεκανήσου και ήταν το αυτοδιοικητικό στέλεχος που ένωνε τους πολίτες και δεν έβριζε όπως κάνει ο κύριος Ζαννετίδης και οι όμοιοί του. Είχε διακρίσεις στον επαγγελματικό του τομέα και στην επιστήμη του. Μια σύγκριση στα βιογραφικά μας τα λέει όλα κύριε Ζαννετίδη!!!

Τέλος ένα είναι βέβαιο για την «φαρισαϊκή» περίπτωση του κύριου Ζαννετίδη και του κύριο Χατζημάρκου που τον εκθέτει η συμπεριφορά του και σιωπά αρμόζουν απόλυτα τα λόγια του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού "Άφες αυτοίς ου γαρ οίδασι τι ποιούσι".

Ανταπάντηση Φ. Ζαννετίδη

Απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Φιλήμονα Ζαννετίδη, στη νέα επίθεση που δέχθηκε από τον Χαράλαμπο Κόκκινο:

«Κύριε Κόκκινε στη θέση σου θα είχα παραιτηθεί εδώ και πολύ καιρό.

Λυπάμαι που σε αποκαλύπτω ξανά.  Η αδιαφορία σου στο θέμα της μαρτυρικής ΚΑΣΟΥ είναι μόνο ένα από τα πολλά σου ‘’κατορθώματα’’.

Έχεις το απύθμενο θράσος  να απευθύνεις και ερωτήματα αντί να απολογείσαι. Αλλά που λίγο τσίπα…

Άλλος πρέπει να κάνει τα ερωτήματα, όχι εσύ και μάλιστα με εσένα αποδέκτη.

Κρίνεις τον Έπαρχο που πήγε στη Κάσο 7 (επτά) μέρες μετά, αφού εσύ αδιαφόρησες και δίχως έγκριση.

Εσύ ζητάς να πας 15 (δέκα πέντε) μέρες μετά. ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ; Τι θα πας να κάνεις; Για το θεαθήναι και την φωτογραφία;

Γνωρίζεις ότι μπορείς να μετακινηθείς χωρίς προηγούμενη έγκριση της οικονομικής επιτροπής. Λες όμως ΨΕΜΑΤΑ ότι δεν σου έχουμε εγκρίνει την μετακίνηση σου. Ξέρεις ότι για τις έκτακτες και επείγουσες περιπτώσεις, όπως αυτή, μπορείς να μετακινηθείς χωρίς προηγούμενη έγκριση.

Συνειδητά λες και γράφεις ψέματα και απευθύνεσαι στους πολίτες χωρίς ντροπή.

Διαμαρτύρεσαι που δεν σου εγκρίνονται οι πολύ συχνές  μετακινήσεις σου από την επιτροπή και ξέρεις τον λόγο. Να τον μάθουν και οι πολίτες: Δεν είναι σύμφωνες με τον νόμο. Ξέρεις ότι οι μέχρι τώρα αποφάσεις της αρμόδιας επιτροπής επί των προσφυγών σου, δικαιώνουν τις αποφάσεις μας πλην μιας. 

Κύριε Κόκκινε, ο άνθρωπος κρίνεται από τις πράξεις του όχι από το βιογραφικό του.

Κοίταξε λίγο τον εαυτό σου στο καθρέφτη αν τολμάς. Έλεος πια, σταμάτα να μας προκαλείς. Έχουμε πολύ σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθούμε από τα παραληρήματά σου. Αν νομίζεις ότι με τα λογύδρια του «κατατρεγμένου» και τα ψέματα θα ξεγελάσεις τους πολίτες, είσαι βαθιά νυχτωμένος. Δεν σε κυνηγάει κανένας άλλος, παρά μόνο ο εαυτός σου και τα πεπραγμένα σου.

Ζητώ συγνώμη από τους πολίτες που αναγκάζομαι και συνεχίζω αυτή την ιστορία, ενώ υπάρχουν τόσα προβλήματ στον τόπο, αλλά αυτή την υποκρισία και την ξετσιπωσιά δεν την ανέχομαι»