Από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου

Ευχαριστήρια επιστολή για την 1η Περιφερειακή Μαθητιάδα

  • Πέμπτη, 25 Μαΐου, 2017 - 15:56

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 και την Τρίτη 23 Μαΐου 2017, στο Αθλητικό Κέντρο Καλλιπάτειρα της Ρόδου η 1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Στη Μαθητιάδα συμμετείχαν 49 σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, 1729 μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως αθλητές, 72 εθελοντές , 1686 επισκέπτες, καθώς επίσης και εννέα αθλητικοί Σύλλογοι.
Ο πολύ μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων, ο ενθουσιασμός των παιδιών, η θετική διάθεση των συναδέλφων εκπαιδευτικών δικαιώνουν πλήρως την απόφασή μας να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε την 1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού. Οραματιστήκαμε τη Μαθητιάδα σαν μια μεγάλη γιορτή της νεολαίας, μία γιορτή αθλητισμού και πολιτισμού που ταιριάζει απόλυτα στα χαρακτηριστικά και την ιστορία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Ο σκοπός της Μαθητιάδας είναι πρωτίστως παιδαγωγικός. Με σύνθημα «χωρίς τον φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης» παρακινεί τους μαθητές και τις μαθήτριες να μάθουν να αγωνίζονται στα γήπεδα και να μην μένουν θεατές. Μέσα από αυτήν τη διαδικασία έχουν την ευκαιρία οι μαθητές και οι μαθήτριες να επηρεαστούν θετικά έτσι ώστε αργότερα να μάθουν να γίνονται οι πρωταγωνιστές της ζωής και όχι οι απλοί θεατές της. Παράλληλα, με κύριο όχημα τον αθλητισμό παρακινούνται να γνωρίσουν τα αθλήματα και να ασχοληθούν μόνιμα με αυτά. Επίσης, σημαντικός στόχος της Μαθητιάδας είναι η συνάντηση μαθητών και εκπαιδευτικών από διαφορετικά μέρη σε κοινό χώρο με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών. Τέλος, δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχουν, κατά το δυνατόν, όλοι οι μαθητές  και οι μαθήτριες για να γνωρίσουν τη χαρά και τα οφέλη του αθλητισμού μέσα από την προσπάθεια και τη συμμετοχή στο πλαίσιο της ευγενούς άμιλλας.  
Η φετινή 1η Περιφερειακή Μαθητιάδα ήταν αφιερωμένη στην ειρήνη και την φιλία των λαών.
Θερμά ευχαριστώ τους επικεφαλής των θεσμών της τοπικής αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ Βαθμού κ.κ. Γεώργιο Χατζημάρκο, Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και Φώτη Χατζηδιάκο, Δήμαρχο Ρόδου. Χωρίς την αμέριστη συμπαράστασή τους θα ήταν αδύνατο να φέρουμε εις πέρας το εγχείρημα.
Ευχαριστώ, επίσης, τους βασικούς συνεργάτες και πρωταγωνιστές της προετοιμασίας κ.κ. Χαρούλα Γιασιράνη, Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο του Τμήματος Δια Βίου Μάθησης, Υποστήριξης της Εκπαίδευσης και Απασχόλησης, Χρήστο Ευστρατίου, Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Εμπορίου, Ανάπτυξης & Επιχειρησιακής Ετοιμότητας, Γιάννη Κορωναίο, Αντιδήμαρχο Προσχολικής Αγωγής Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης, Στέφανο Κυριαζή , Πρόεδρο ΔΟΠΑΡ.
Ευχαριστώ, επίσης, τους κ.κ. Γεώργιο Γάλλο, μέλος της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Σχολικών Αγώνων και Δραστηριοτήτων (ΚΟΕΣΑΔ), Γεώργιο Γεωργακάκο, Ταξίαρχο, Αστυνομικό Διευθυντή στην Α’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, Γεώργιο Ντάφλο, Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Πρόεδρο της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Σχολικών Αγώνων και Δραστηριοτήτων (ΚΟΕΣΑΔ), Μαριέττα Παπαβασιλείου, Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού Νοτίου Αιγαίου, Αντώνιο Παπαγεωργίου, Υπεύθυνο Ο.Φ.Α. Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Δωδ/σου, Αικατερίνη Χατζηστρατή, Διοικήτρια  Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου και Νικόλαο Χιονή, Στρατηγό, Διοικητή στην 95 ΑΔΤΕ.
Ευχαριστώ τις επιχειρήσεις- χορηγούς μας ΒΑΠ Κουγιός, Άριστον και το τυπογραφείο Νίκου Χατζηκαλημέρη.
Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τους εργαζόμενους του Δήμου Ρόδου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που συμμετείχαν στη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων.
Ευχαριστώ τους κ. Ιωάννη Παπαδομαρκάκη, Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου και κ. Νικόλαο Ράπτη, Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου
Tην κ. Αδαμαντία Φατσέα, Σχολική Σύμβουλο Φυσικής Αγωγής Δωδεκανήσου, η οποία υπήρξε το κεντρικό πρόσωπο του σχεδιασμού και της υλοποίησης της Μαθητιάδας.  Ήταν πραγματικά η ψυχή και ο νους της Μαθητιάδας.     
Τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής που ανέλαβαν το μεγάλο βάρος της διοργάνωσης καθώς και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς.
Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς. Όλοι ανταποκριθήκατε με αίσθημα ευθύνης στα καθήκοντά σας.
Η φετινή επιτυχία μας επιτρέπει να σχεδιάσουμε ακόμα πιο απαιτητικές δράσεις στο άμεσο μέλλον που να συνδυάζουν αθλητισμό και πολιτισμό. Όλοι μαζί είμαστε έτοιμοι για θετικές παρεμβάσεις, οι οποίες θα ενισχύσουν περαιτέρω την ποιοτική αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος και συνεπώς της παιδείας.