Το βραβείο Bravo Sustainability Award 2017 πήρε η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

  • Παρασκευή, 26 Μαΐου, 2017 - 16:26

Στην κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής στην Αθήνα παρέλαβε χθες η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Ν. Αιγαίου κα Χαρούλα Γιασιράνη το βραβείο Bravo Governance (Διακυβέρνηση) για την Δημόσια διαβούλευση που πραγματοποίησε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την Βιώσιμη Ενεργειακή Ανάπτυξη, στην εκδήλωση Απονομής των Τιμητικών Διακρίσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης «Bravo 2017: Δημιουργούμε όλοι μαζί την Ελλάδα του αύριο».

Οι τρεις υποψηφιότητες που υπέβαλε η κα Γιασιράνη στον θεσμό βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις αξιολόγησης και παρουσιάστηκαν στις απονομές, είχαν Ευρωπαϊκό προσανατολισμό και υλοποιήθηκαν από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και την Αναπτυξιακή Εταιρεία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου –ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. και ήταν οι εξής:

  • Bravo Governance (Διακυβέρνηση) για την Δημόσια διαβούλευση που πραγματοποίησε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την Βιώσιμη Ενεργειακή Ανάπτυξη,
  • Bravo Society (Κοινωνία), για την Ημερίδα με θέμα: «ΕΝΕΡΓΕΙΝ στην εκπαίδευση Νομού Δωδ/σου –Δράσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας στο πλαίσιο του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας INTERREG Ελλάδα-Κύπρος»
  • Bravo in Action (Συνεργασίες), για την υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας με την Κυβέρνηση της Βαλένθια για την μετεγκατάσταση 1000 προσφύγων από τα νησιά μας στην Περιφέρεια της Βαλένθια - Ισπανία.

Η αξιολόγηση έγινε από Επιστημονική Επιτροπή με Πρόεδρο την κα Ρένα Κουμάντου, από 200 κοινωνικούς εταίρους και 7.000 ενεργούς πολίτες ενώ το επίπεδο των συνολικά 278 υποψήφιων δράσεων ήταν πολύ υψηλό και κατά συνέπεια ο ανταγωνισμός πάρα πολύ μεγάλος σε όλες τις κατηγορίες. Ο επίσημος έλεγχος των αποτελεσμάτων έγινε από εξωτερικό ανεξάρτητο φορέα, την εταιρεία KPMG, μέλος του παγκόσμιου δικτύου ανεξάρτητων εταιρειών παροχής επαγγελματικών ολοκληρωμένων ελεγκτικών, συμβουλευτικών, λογιστικών και φορολογικών  υπηρεσιών.  Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στα 7 χρόνια λειτουργίας του θεσμού, φέτος για πρώτη χρονιά βραβεύτηκαν οι καλύτερες δράσεις.

Οι πρωτοβουλίες των Επιχειρήσεων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Κοινωνίας Πολιτών που συμμετείχαν και αναδείχθηκαν φέτος στον Κοινωνικό  Διάλογο BRAVO αναπτύχθηκαν σε Εθνικό επίπεδο, υπογραμμίζουν την σημασία της συνεργασίας και της σύμπραξης όλων των ενεργών πυρήνων της Ελληνικής κοινωνίας με στόχο την δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία ισχυρών προσωπικοτήτων της πολιτικής, κοινωνικής και επιχειρηματικής ζωής της χώρας. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους κκ. Στέργιο Πιτσιόρλα, Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Κώστα Φωτάκη, Αναπληρωτή Υπουργό Έρευνας & Καινοτομίας, Θανάση Μπούρα, Βουλευτή Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Μίχαλο, Πρόεδρο ΚΕΕΕ & ΕΒΕΑ, Άλκη Δρακινό, Deputy Head of Greece, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) στην Ελλάδα & Κύπρο, Παναγιώτη-Αριστείδη Θωμόπουλο, Πρόεδρο Εθνικής Τράπεζα, Ευστάθιο Τσοτσορό, Πρόεδρο, Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ. Ελληνικά Πετρέλαια, Στέφανο Θεοδωρίδη, Δ/νοντα Σύμβουλο ΤΕΜΕΣ Α.Ε (Costa Navarino), Γιώργο Πατούλη, Πρόεδρο ΚΕΔΕ & Δήμαρχο Αμαρουσίου, Ρένα Κουμάντου, Πρόεδρο Επιστημονικής Επιτροπής Αξιολόγησης των Υποψηφιοτήτων, Σπυρίδωνα Λιούκα, Πρόεδρο Δ.Σ. του QualityNet Foundation που απονέμει τα βραβεία Bravo 2017 και Χρήστο Ζερεφό, Ακαδημαϊκό και κεντρικό ομιλητή της εκδήλωσης.