Επτά νέα οδικά έργα στα νησιά

  • Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2017 - 15:35

Επτά νέα έργα, συντήρησης, καθαρισμού και αποκατάστασης του οδικού δικτύου, συνολικού προϋπολογισμού 516.000 ευρώ, είναι έτοιμη να δημοπρατήσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στα νησιά των Κυκλάδων, Σύρο, Μύκονο, Πάρο, Τήνο, Κέα και Νάξο, μετά και την έγκριση των όρων δημοπράτησης αυτών, από την Οικονομική Επιτροπή της ΠΝΑΙ, στη συνεδρίαση της Τρίτης, 26 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για τα έργα:

Συντήρηση οδικού δικτύου ν. Σύρου

Συντήρηση οδικού δικτύου ν. Μυκόνου

Συντήρηση οδικού δικτύου ν. Πάρου

Συντήρηση οδικού δικτύου ν. Τήνου

Συντήρηση οδικού δικτύου ν. Κέας

Καθαρισμός τάφρων επαρχιακού οδικού δικτύου ν. Νάξου

Βελτίωση - αποκατάσταση φθορών ασφαλτοτάπητα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο ν. Νάξου

Τα παραπάνω έργα εντάσσονται στον συνολικό προγραμματισμό της Περιφερειακής αρχής, για παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο των μικρών νησιών, σε τμήματα που πρέπει να βελτιωθούν, με σκοπό την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, την άρση της απομόνωσης και την διάχυση της τουριστικής κίνησης.

Ο στόχος που έχει θέσει η Περιφερειακή αρχή είναι, το 2018 οι προδιαγραφές ασφαλείας και η εικόνα του οδικού δικτύου των νησιών να είναι εντελώς διαφορετικές από τα σημερινά δεδομένα.

Σημειώνεται, παράλληλα, ότι υπάρχει ετοιμότητα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε επίπεδο μελετών, για την εκτέλεση και νέων έργων επί του οδικού δικτύου των νησιών, ενώ συνεχής είναι η προσπάθεια εξασφάλισης πρόσθετης χρηματοδότησης για την υλοποίησή τους.