Διευρυμένη συζήτηση της υπόθεσης του ναυπηγείου στο περιφερειακό συμβούλιο παρουσία βουλευτών κι εκπροσώπων φορέων

Υποστηρικτές στο αίτημα επίσπευσης διαδικασιών εξαγοράς του Νεωρίου

Συμπαραστάτες στο επιτακτικό αίτημα επίσπευσης των διαδικασιών εξαγοράς του Νεωρίου δήλωσαν κατηγορηματικά οι περιφερειακοί σύμβουλοι του συνόλου των παρατάξεων του Ν. Αιγαίου, στο πλαίσιο της συζήτησης της υπόθεσης του ναυπηγείου στο περιφερειακό συλλογικό όργανο χθες το μεσημέρι.

Παρουσία των κυβερνητικών βουλευτών Κυκλάδων, Αντώνη Συρίγου και Νίκου Συρμαλένιου οι οποίοι και μετέβησαν στην αίθ. του Επιμελητηρίου Κυκλάδων για να συμμετάσχουν στη διευρυμένη συζήτηση που κάλεσε η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, εργαζόμενοι και παρόντα μέλη του Εργοστασιακού Σωματείου του Νεωρίου έτυχαν την πλήρους υποστήριξης των παρισταμένων αιρετών μελών, στην προσπάθειά τους να πιέσουν την κυβέρνηση να τρέξει τις απαραίτητες ενέργειες εξαγοράς του ναυπηγείου.

Των τοποθετήσεων κάθε παράταξης προηγήθηκε η μεστή αναφορά του προέδρου του Εργοστασιακού Σωματείου του Νεωρίου, Αντώνη Χατζαντώνη, ο οποίος υποστήριξε μεταξύ άλλων πως οι εργαζόμενοι δεν διαθέτουν περισσότερη υπομονή με δεδομένη την πολύμηνη αγωνία και ταλαιπωρία τους και τις σημαντικές οφειλές της διοίκησης σε επίπεδο δεδουλευμένων, καθιστώντας σαφές πως, η μοναδική λύση που οι ίδιοι επιθυμούν “είναι η προώθηση της μοναδικής πραγματικής επενδυτικής πρότασης που έχει κατατεθεί προς την κυβέρνηση” ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει το ναυπηγείο.

Προς τους δύο κυβερνητικούς βουλευτές δε, υπήρξε εκ νέου παρέμβαση από τους εργαζόμενους προκειμένου να εντείνουν ακόμη περισσότερο τις πιέσεις προς τα αρμόδια Υπουργεία για το θέμα της ρύθμισης των προϋποθέσεων εξαγοράς, ενώ επιπρόσθετα, σε παρόμοια τοποθέτηση προέβησαν και οι περισσότεροι εκ των περιφερειακών προς τους κκ. Συρίγο και Συρμαλένιο.

Πρέπει να τονισθεί πως, εκ μέρους των δύο βουλευτών των Κυκλάδων υπήρξε μεταξύ άλλων η επισήμανση πως, στόχος για τους εργαζόμενους – αναφορικά με όποια επενδυτική πρόταση προωθηθεί – θα πρέπει να είναι η εξασφάλιση των δεδουλευμένων τους, επαναλαμβάνοντας μάλιστα πως βρίσκονται στο πλευρό τους.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με την Περιφερειακή Αρχή να θέτει προς έγκριση σχετικό ψήφισμα συμπαράστασης και να δηλώνει πως θα επιδιώξει συνάντηση με αρμόδια υπουργικά στελέχη της κυβέρνησης άμεσα.

Στη διευρυμένη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου ενώ το “παρών” έδωσε και ο επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών Σύρου, Παύλος Χρυσαφίδης.