Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσων Χαράλαμπος Κόκκινος στη συνεδρίαση της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου

Ανάγκη άμεσης ενεργοποίησης των Δήμων στα θέματα πολιτικής προστασίας

  • Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου, 2017 - 14:33

Ο Αντιπεριφερειάρχης  Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων  (ΠΕΔ)  Νοτίου Αιγαίου στις 23-10-2017 παρέστη στην συνεδρίαση της που πραγματοποιήθηκε στη Σύρο .

 Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον πρώτο βαθμό  αυτοδιοίκησής και η συνεργασία που πρέπει να υπάρχει με τον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησής , προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα της υποχρηματοδοτησεις που βιώνουν οι δήμοι και περιφέρειες , άλλα και η αντιμετώπιση των μεγάλων κοινωνικών αναγκών οι οποίες πολλαπλασιάζονται καθημερινά .

- Ο κ. Κόκκινος στην τοποθέτηση του  επισήμανε την σφυρηλάτηση και την διαρκή συνεργασία που πρέπει να υπάρξει μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης . Ζήτησε από τους δημάρχους να πραγματοποιήσουν της επόμενες μέρες Συντονιστικά Τοπικά Όργανα  (Σ.Τ.Ο.) , για θέματα Πολιτικής Προστασίας όπου θα γίνει η αποτίμηση της αντιπυρικής περιόδου που ολοκληρώνεται της 31-10-2017 και να υπάρξει η καλύτερη δυνατή οργάνωση και να ληφθούν τα προληπτικά μέτρα  - όπως οφείλουνε  να κάνουν - εν όψη της αντιπλημμυρικής περιόδου που ξεκινάει από 01-11-2017 .

 - Ενημέρωσε ότι στις 02-11-20017 θα πραγματοποιηθεί το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου και έως τότε θα έχουνε λάβει μια σειρά από οδηγίες, τόσο από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δωδεκανήσου , όσο και από την Γενική Γραμματεία πολιτικής προστασίας .

Ζήτησε την διαρκή συνεργασία και επαγρύπνηση , την οργάνωση και την αξιοποίηση του εθελοντισμού οργανώσεων άλλα και δράσεις ενημέρωσης τον πολιτών για την αντιμετώπιση εκτάκτων καιρικών φαινομένων και φυσικών καταστροφών.

 Επίσης ζήτησε να υπάρξει οργανωμένη παρέμβαση της αυτοδιοίκησης για θέματα που έχουν να κάνουν με την στελέχωση της τόσο στον πρώτο όσο και στον δεύτερο βαθμό δηλαδή και στους δήμους και τις περιφέρειες προκείμενου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της κοινωνίας και στον σημαντικό της ρόλο , τονίζοντας ότι η μνημονιακη δέσμευση να υπάρχουν τέσσερις  αποχωρήσεις  με μια είσοδο στο δημόσιο , δεν τηρήθηκε την χρονιά που πέρασε άλλα αντίθετα ελαστικοποιούνται οι εργασιακές σχέσεις στο δημόσιο και η  περιοχή μας παραμένει αδικημένη όσων αφορά την στελέχωση τον δημοσίων υπηρεσιών και στην αυτοδιοίκηση αλλά και στης υπόλοιπες εκπροσωπήσεις του κράτους .

 Κατά την παραμονή του στη Σύρο , και πριν την συνεδρίαση της Π.Ε.Δ  Νότιου Αιγαίου ο κ. Κόκκινος παρακολούθησε τη Γενική Συνεδρίαση του  Δικτύου Αειφόρων Νήσων  «ΔΑΦΝΗ».