Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Η ΠΝΑΙ διεκδικεί πρωταγωνιστική θέση στην έκθεση του Λονδίνου

  • Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου, 2017 - 13:27

Στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση "World Travel Market", που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 8 Νοεμβρίου 2016 στο Λονδίνο, θα συμμετέχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, δίνοντας τη δυνατότητα στα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου να προβάλλουν το τουριστικό τους προϊόν σε επαγγελματίες του Τουρισμού απ΄ όλο τον κόσμο. Αξιοποιώντας το προβάδισμα που της χαρίζει η περσινή ανανεωμένη, εντυπωσιακή και αισθητικά άψογη εμφάνιση, η Περιφέρεια φιλοδοξεί να είναι και πάλι  η αδιαφιλονίκητη πρωταγωνίστρια της WTM!
H “World Travel Market” αποτελεί το κορυφαίο τουριστικού ενδιαφέροντος γεγονός και συγκεντρώνει τα βλέμματα ολόκληρης της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας. Αυτή τη φορά συμμετέχουν 190 χώρες, 5.000 εκθέτες-προορισμοί, 51.000 ταξιδιωτικοί επαγγελματίες, βασικοί αγοραστές της βιομηχανίας, δημοσιογράφοι, ψηφιακοί επηρεαστές και γενικότερα τουριστικοί παράγοντες.
Για το λόγο αυτό, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με το ανανεωμένο και μοντέρνας αισθητικής περίπτερό της που «παντρεύει» αρμονικά τα ιδιαίτερα γνωρίσματα των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, στοχεύει σε μία δυναμική παρουσία. Το περίπτερο έχει στηθεί στη λογική ενός παραδοσιακού νησιώτικου σπιτιού και της υπαίθριας αγοράς. Αναδεικνύει ταυτόχρονα τις ξεχωριστές ομορφιές των Κυκλάδων και της Δωδεκάνησου και τον γαστρονόμο πλούτο του Νοτίου Αιγαίου, που έχει κατακτήσει τον τίτλο της γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το έτος 2019.
Επιπλέον, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή προβολή των νησιών στην WTM. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στην κεντρική είσοδο του συνεδριακού κέντρου ExCeL London, μία οθόνη σε σχήμα πυραμίδας θα προβάλει βίντεο των νησιών, προϊδεάζοντας τους επισκέπτες γι’ αυτό που θα δουν στο εσωτερικό της έκθεσης!    
Με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου παίρνουν μέρος στην WTM συνολικά 22 νησιά από τα Δωδεκάνησα και της Κυκλάδες και συγκεκριμένα η Ρόδος, η Κως, η Πάτμος, η Κάσος, η Λέρος, η Κάρπαθος, η Αστυπάλαια, η Κάλυμνος, οι Λειψοί, η Νάξος, η Σαντορίνη, η Αντίπαρος, η Ίος, η Μύκονος, η Μήλος, η Τήνος, η Αμοργός, η Φολέγανδρος, η Κύθνος, η Σέριφος, η Πάρος, η Άνδρος.
“H WTM αποτελεί μία από τις σημαντικότερες τουριστικές εκθέσεις διεθνώς. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με μία άψογη εμφάνιση, με ένα περίπτερο που αναδεικνύει τις ιδιαίτερες ομορφιές του κάθε προορισμού, διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στο Λονδίνο, θέτοντας τα νησιά στο βάθρο του πρωταθλητή, όπως τους αξίζει”, τονίζει η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού Μαριέτα Παπαβασιλείου.