Ο Φ. Ζαννετίδης για τις μετακινήσεις των Αντιπεριφερειαρχών

  • Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου, 2017 - 10:57

Απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Φιλήμονα Ζαννετίδη στο δημοσίευμα της «Κοινής Γνώμης» για τις μετακινήσεις των Αντιπεριφερειαρχών.

Η απάντηση

    Είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόζουμε τους νόμους.
    Καλά θα κάνουν όσοι διαφοροποιούνται και κρίνουν τις αποφάσεις μας για τις μετακινήσεις του Χ. Κόκκινου να ρίξουν μια ματιά στη νομοθεσία και να μην σκέπτονται επιδερμικά.
    Για κάθε απόφαση μας, κατατίθεται προσφυγή από τον Χ. Κόκκινο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου που εξετάζει όλες μας τις Αποφάσεις.
    Όλες οι προσφυγές του έχουν απορριφθεί.
Απεναντίας,  άλλοι είναι εκείνοι που αγνοούν συστηματικά και τους νόμους αλλά και τις αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων, ο καθένας για τους δικούς του λόγους και για τις δικές του σκοπιμότητες.
    Ο Χ. Κόκκινος αγνοεί και τους νόμους και την Περιφερειακή Αρχή, που οφείλει και σε θέματα πολιτικής προστασίας να ενεργεί με την καθοδήγηση του Περιφερειάρχη (άρθρο 160 παρ. 3 περιπτ. (ε) του Ν. 3852/10)
    Έχουμε διαπιστώσει αυτή την άγνοια για την νομοθεσία αλλά και την απαξίωση από τον Χ. Κόκκινο στην Περιφερειακή Αρχή και στον Περιφερειάρχη αλλά και στον ρόλο που έχει ακόμα.
    Γι αυτό τον λόγο επιβλέπουμε και ενεργούμε σε κάθε περίπτωση εμείς επί τόπου σε θέματα πολιτικής προστασίας (π.χ. περιπτώσεις Κάσου, Κω, Σύμης) ανεξάρτητα αν ενεργεί ο Χ. Κόκκινος.  
    Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει ευνοϊκή απόφαση για κανένα. Η  εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας που διέπει τις μετακινήσεις των αιρετών και η κάθε απόφαση ελέγχεται από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου για κάθε μία μετακίνηση.