Απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη και Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής, Φιλήμονα Ζαννετίδη, σε δηλώσεις της περιφερειακής συμβούλου της ελάσσονος μειοψηφίας, Άννας Μαυρουδή στην εφημερίδα Κοινή Γνώμη

Αβάσταχτος ο πόνος της κ. Μαυρουδή μπροστά στο έργο της Περιφερειακής Αρχής

  • Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2017 - 17:32

Κυρία Μαυρουδή, το παραλήρημά σας κατά της Περιφερειακής αρχής, φανερώνει τον αβάσταχτο πόνο σας, μπροστά στο σημαντικό έργο που αυτή επιτελεί. Τρέμετε στην ιδέα ότι θα πρέπει να πάρετε θέση στα μεγάλα και σημαντικά θέματα που έρχονται για έγκριση στην Οικονομική Επιτροπή, θέματα που έρχονται να δώσουν για πρώτη φορά λύσεις στα μεγάλα ζητήματα που επί δεκαετίες ταλανίζουν τον τόπο και το παλιό σύστημα εξουσίας με το οποίο ταυτίζεστε απόλυτα, δεν μπόρεσε ή δεν θέλησε να δώσει.

Προτιμάτε να κρυφτείτε, κυριευμένη από το άγχος της στείρας αντιπολίτευσης, που θέλετε να ασκήσετε, γιατί μόνο έτσι έχετε λόγο ύπαρξης μέσα στα θεσμικά όργανα. Ψάχνετε λοιπόν απεγνωσμένα σε κάθε συνεδρίαση, να βρείτε μια αστεία δικαιολογία για να ασκήσετε κριτική και να διαφοροποιηθείτε. Τα κίνητρα σας είναι κάτι περισσότερο από φανερά. Δεν μπορείτε να κρυφτείτε, όσο και αν προσπαθήσετε να τα καλύψετε πίσω από σοβαροφανείς ανοησίες.

Η λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής, κυρία Μαυρουδή είναι υποδειγματική παρά την τραγική υποστελέχωση και την παράλογη αύξηση της γραφειοκρατίας. Πριν ασκήσετε κριτική, καλό θα ήταν να φρεσκάρετε τις γνώσεις σας για την νομοθεσία περί προμηθειών και εκτέλεσης έργων. Επίσης, καλό θα ήταν να μάθετε πώς λειτουργούμε σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Αλλά προφανώς ούτε αυτό σας ενδιαφέρει. Νοιάζεστε περισσότερο για το αν ενήργησε ο … χωρικός, αντί να βλέπετε το αποτέλεσμα που επετεύχθη, με την άμεση αντίδραση της Περιφερειακής αρχής και των στελεχών της. Μάλλον εδώ επιδεικνύεται μια ιδιάζουσα …χωρική αλληλεγγύη, που επίσης αποκαλύπτει τα πραγματικά κίνητρα της κριτικής σας. Και εκεί κυρία Μαυρουδή, ενεργήσαμε άμεσα και όπως ορίζουν οι κανόνες σε τέτοιες περιπτώσεις, έχοντας μπροστά μας αποκλειστικά το δημόσιο συμφέρον και μόνο αυτό.

Κυρία Μαυρουδή, αντιλαμβανόμαστε τον πόνο σας. Κάτι πρέπει να πείτε για να δικαιολογήσετε την ύπαρξή σας, αλλά επιλέξατε λάθος γήπεδο. Η Οικονομική Επιτροπή δεν είναι χώρος για να βγάζει ο καθένας τα απωθημένα του. Είναι όργανο πολιτικών αποφάσεων που στόχο έχουν την ανάπτυξη των νησιών μας και όχι την ανάδειξη προσώπων. Είναι η καρδιά της κάθε Περιφέρειας.

Αστεία και τα περί διαφάνειας επιχειρήματά σας. Υπάρχουν τα αποδεικτικά του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (τα οποία επισυνάπτονται) που δείχνουν ότι όλα τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής είχαν ενημερωθεί για το θέμα που επικαλείστε. Παρά τη μεγάλη απουσία σας, προσαρμόσαμε την ώρα έναρξης της συνεδρίασης όπως ζητήσατε, για να είστε από την αρχή παρούσα. Γιατί να το κάνουμε αν επιδιώκαμε να κρύψουμε το παραμικρό, όπως ισχυρίζεστε;

Επιτέλους, σοβαρευτείτε.

Είναι δικαίωμά σας να διαφωνείτε με τα έκτακτα θέματα. Όμως η λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφέρειας είναι δική μας ευθύνη και την υπηρετούμε με τον καλύτερο τρόπο. Εσείς, πολύ εύκολα, για τους δικούς σας λόγους μπορείτε να ψάχνετε κάθε φορά μια αφορμή για να κάνετε κριτική. Είναι άλλα τα δικά σας κίνητρα, το έχουν κατανοήσει τελικά οι πάντες και αυτά εξυπηρετείτε.

Όταν όμως είστε μέλος ενός θεσμικού οργάνου που καλείται να πάρει σοβαρότατες αποφάσεις για τον τόπο, έχετε υποχρέωση να είστε ενημερωμένη για όλα και όχι αλλά καρτ, όπως και όποτε σας συμφέρει.

Επιτέλους, σοβαρευτείτε!