Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Στον νέο Δήμαρχο Τήνου ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων

  • Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου, 2017 - 19:21

Τον νέο Δήμαρχο Τήνου Ιωάννη Σιώτο επισκέφθηκαν σήμερα το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, συνοδευόμενοι από τον Έπαρχο Τήνου κ. Ιωάννη Γιαγιά.

Κατά τη διάρκεια της μεταξύ τους συνάντησης, επαναδιατυπώθηκε εκ του σύνεγγυς η στήριξη από την πλευρά της Περιφερειακής Αρχής προς τον νέο Δήμαρχο και το Δήμο Τήνου και η συνέχιση της αγαστής μέχρι σήμερα συνεργασίας των δύο βαθμών τοπικής αυτοδιοίκησης.

Κατά τη συνάντηση από πλευράς Περιφερειακής Αρχής εξαγγέλθηκαν τα κάτωθι: η νέα χρηματοδότηση (Β' φάση) για τη συντήρηση και επισκευή των σχολικών μονάδων της Τήνου με το ποσό των 250.000,00 ευρώ, η χρηματοδότηση για τη συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου με το ποσό των 600.000,00 ευρώ, η επιχορήγηση 70.000,00 ευρώ για την ολοκλήρωση του κλειστού γηπέδου και η ανάληψη της δαπάνης για την τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου, έργα τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του 2018.

Για όλα τα υπόλοιπα θέματα, τα οποία συζητήθηκαν και εκκρεμούν, θα υπάρξει νέα συνάντηση με τον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου στις αρχές του νέου έτους.

"Είναι πραγματικά δύσκολο να επισκέπτομαι την Τήνο γνωρίζοντας ότι δε θα συναντήσω τον φίλο μου Σίμο Ορφανό που χάθηκε τόσο πρόωρα από κοντά μας, βυθίζοντας στη θλίψη την τοπική κοινωνία της Τήνου και των Κυκλάδων και κάνοντας φτωχότερη την "οικογένεια" της αυτοδιοίκησης. Με ανάμεικτα συναισθήματα, ως Περιφερειακή Αρχή, θεωρήσαμε χρέος μας να επισφραγίσουμε και από κοντά την πρόθεσή μας να συνεχίσουμε με την ίδια δυναμική τη στήριξή μας προς τον Δήμο Τήνου και τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο. Είμαι βέβαιος ότι ο Γιάννης Σιώτος θα ολοκληρώσει το όραμα του εκλιπόντος για το νησί, θα επιδείξει το ίδιο πάθος και θα ανταπεξέλθει με την ίδια επιτυχία στα καθήκοντά του με στόχο την ανάπτυξη της Τήνου" τόνισε σε σχετική δήλωσή του αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λεονταρίτης.