Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Ανάπλαση πλατείας Κάτω Μεριάς Κέας

  • Τετάρτη, 11 Απριλίου, 2018 - 12:35

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο της υποστηρικτικής λειτουργίας της προς τους ΟΤΑ Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, συγχρηματοδοτεί την ανάπλασης της πλατείας Κάτω Μεριάς, στο νησί της Κέας, έργο που θα συμβάλει στην περαιτέρω τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη του νησιού, καθώς και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Για την υλοποίηση του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 174.144,69 ευρώ, υπεγράφη Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου και του Δημάρχου Κέας, Ιωάννη Ευαγγέλου, βάσει της οποίας η Περιφέρεια θα συνδράμει οικονομικά τον Δήμο, με τη χορήγηση χρηματοδότησης από ιδίους πόρους της ΠΕ Κυκλάδων. Επιπλέον, η Περιφέρεια αναλαμβάνει τη δημοπράτηση του έργου και την επίβλεψή του σε συνεργασία με τον Δήμο Κέας.

Το έργο αποσκοπεί στην ανάπλαση της πλατείας Κάτω-Μεριάς για τη δημιουργία ενός ζωτικού υπαίθριου χώρου που να ικανοποιεί τις πνευματικές, καλαισθητικές και περιβαλλοντικές ανάγκες των κατοίκων της Κέας και των επισκεπτών της και να συμβάλει στην περαιτέρω τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη του νησιού.

Προβλέπονται εργασίες διαμόρφωσης της πλατείας με τη δημιουργία νέων χώρων πρασίνου, κατασκευή καθιστικών, σκεπασμένο χώρο-πέργκολα για την οριοθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων και λοιπών χρήσεων, ελεύθερο χώρο για την δυνατότητα εκδηλώσεων, καθώς επίσης και διαδρομή πρόσβασης φόρτωσης – εκφόρτωσης ΙΧ, που θα χαρακτηρίζεται ως πεζόδρομος ελαφριάς κυκλοφορίας οχημάτων.

Η Προγραμματική Σύμβαση έχει χρονική διάρκεια 24 μηνών, από την ημέρα της υπογραφής της.