Άμεση λήψη μέτρων πρόληψης ετοιμότητας για την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών ζητά ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χ. Κόκκινος

Ετοιμότητα ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

  • Τετάρτη, 25 Απριλίου, 2018 - 11:03

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου (1.5.2018 - 31.10.2018), με έγγραφά του προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες ζήτησε τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας για την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών και τη σύγκληση σε κάθε δήμο της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Δωδεκανήσου του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.).

Επισήμανε τη ρητή απαγόρευση του καψίματος χόρτων σε όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου και κάθε άλλης επικίνδυνης εργασίας στην ύπαιθρο, ώστε να μειωθούν οι κίνδυνοι εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Ζήτησε την κινητοποίηση εθελοντών και την ίδρυση εθελοντικών ομάδων Πολιτικής Προστασίας στα νησιά όπου δεν υπάρχουν και τη συνδρομή των δήμων, των Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ν.Αι., των Αγροτικών Συνεταιρισμών - Συλλόγων σε μέτρα πρόληψης και πυροπροστασίας και ενημέρωσης των πολιτών.

Τέλος ζήτησε από τη ΔΕΔΔΗΕ Ρόδου και Κω τον προγραμματισμό για έργα συντήρησης δικτύων και καθαρισμού βλάστησης ενόψει της θερινής περιόδου 2018.

  • Την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου 2018 θα συνεδριάσει το Σ.Ο.Π.Π. Π.Ε. Δωδεκανήσου και εντός των προσεχών ημερών έχουν προγραμματιστεί από τον κ. Χ. Κόκκινο και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δωδεκανήσου ενέργειες και σειρά υπηρεσιακών συναντήσεων: με το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, με στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των νησιών μας, της ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ. και των Τεχνικών Υπηρεσιών και Γραφείου Κίνησης της Π.Ν.Αι. για θέματα αντιπυρικής περιόδου.